reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

co do lozezka turystycznego to dobre jest na wyjady gdy dzidzia jeszcze nie wstaje. osobiscie sie zgadzam ze jest za miekkie na dluzsza mete no i za lekkie juz nie raz widzialam u kuzynki jak dziecko wstalo i polecialo razem z lozeczkiem na podloge :/ okropne to bylo bbrrr sumie do domku do rodzicow na poczatk napewno kupie turystyczne zeby mialo gdzie spac ale w domku napewno kupie drewniane u sibie i jeszcze na kulkach :) i z przednia scianka lekko opuszczana w dol :) takie mi si epodobaja ...

ide poczytac od poczatku co by mi si eprzydalo dla dzidziora :)

a kiedy zaczynacie zakupk dla dzidzia ?? :)

mamolka mam podobny czajnik tylko z zelmera :) i tez trzyma temp na jaka sie ustawi :) nidy tego nie uzwalam ale juz wiem do czego bede :)

Ostatnia edycja:
reklama
no a która się skusi na takie cacunio, no i z pewnościa jest lekki nawet niczym piórko:-D
Wózek dziecięcy głęboki RETRO (1011145479) - Aukcje internetowe Allegro
:-D:-D:-D

,,,,......... o maj god, to ze śmietnika ludziska te cuda biorą czy co:szok:PEG PEREGO 'mamas&pepas' poznan (1023215897) - Aukcje internetowe Allegro:sorry2:

mówi się że o gustach i guścikach sie nie rozmawia ale wszystko ma swoje granice, masakra:-D

hihihi malo sie nie zlalam ze smiechu :p dobre, ale wiecie co ten pierwszy to ja taki mialam, to znaczy moi rodzice tylko czerwony byl, paskudztwo, zesmy tego z dzieciakami uzywali na podworku, wozilismy kamienie i siebie :D a szkoda, moze trzeba bylo zostawic, :rofl2: no ale widac niektorym sie podobaja takie klimaty :szok:

633884672292351723.jpg

<hahaha>

O a takimi wózkami jeżdża dzieci celebrytek/ów :-)

Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.efakt.pl/m/Repozytorium.Podglad.aspx/-580/-500/faktonline//633884672292351723.JPG

Spelling i Lopez zdecydowanie wygrywają ;-)

Swoją drogą co jeszcze mozna wymyslić, jaki dostep mają gwiazdy do wózków? Taki sam jak my, w końcu wszystko jest dostępne tylko kwestia kaski to, a przecież chyba nie ma droższych wózków niż za 3000 euro?? Tacy Urbanscy np. woza dziecko w takim samym foteliku co my ;-)

Dziewczyny a orientowałyście się w sprawie materacyka do łóżeczka? Jest bardzo duży wybór, może doświadczone mamy by się wypowiedziały :)

ja tez dorzuce trzy grosze ;-)

lozeczko turystyczne - dla mnie super. moja corcia starsznie obijala sie o szczeble w drewnianym i gdzies od skonczenia roku spala w turystycznym, tylko na dnie byl normalny materac jak do drewnianego. u nas sie to swietnie sprawdzalo.

lekkie wozki - ja co prawda mieszkam na parterze, ale moje przyjaciolka na IV p. bez windy i miala wózek firmy JANE - podobno ma najlzejszy z dostepnych stelaz.

a te wózki to chyba żart, co??
hehe obawiam sie że nie żart heheh:))))

powinni je nazwać nie retro a model ala "druga wojna swiatowa" (jeśli nie pierwsza;) )

Co do materacyka to ja miałam gryczano-kokosowy, wtedy był taki najlepszy, teraz się trochę pozmieniało, są z dodatkami tych pianek termoplastycznych, trzeba się zwiedzeć w swoim czasie który teraz "w modzie";)

Co do wózka to z cala odpowiedzialnoscia moge polecic ten ktory mielismy przy Zuzi i bedzie przy Mikolaju/Oli ;) tj X-Lander model z obrotowymi przednimi dwoma kolkami (xa model chyba) - mamy oczywiscie model z 2007 lub 2008 roku i byly sporo tansze niz teraz
Wlasnie sprawdzilem na allegro i zeszloroczy komplet 1500zl to nie tak duzo :) No i te nowe widze ze jeszcze solidniej wykonane. Zuza jezdzila nim caly czas nie potrzebowalismy parasolki bo mielismy wozkarnie i jest relatywnie lekki. Teraz juz z niego nie korzystamy - czeka na drugie malenstwo

Co do fotelika to z kolei mielismy i mamy nadal Chico Key 1 i tez uwazam ze jest bardzo dobry (powyzej 9kg to jeszcze daleko) i akurat zanim dzidzia do niego dorosnie to powinna opuscic go Zuza :] Musimy kupic za to fotelik do 13kg i jeszcze nie wiemy jak z finansami ale fajnie by bylo strzelic sobie adapter i maxi cosi - moze uda sie wypatrzec jakas okazje na allegro :D

Ja ostatnio upatrzyłam sobie fotelik Recaro Young Profi plus (0-13) z bazą z isofixem kosztuje ok 840 zł. Baza pasuje potem pod fotelik Recaro Young expert (9-18) ( który kosztuje ok 480-800zł) tyle co nasz obecny maxi-cosi priori ( a ten mamy bez Isofixu !!). Tylko wózka byśmy do niego nie mieli- ale bezpieczeństwo najważniejsze. Na razie to nasz faworyt.

reklama
Mamolka ja właśnie nie wiem jak to jest z isofixem, wszystkie foteliki mieliśmy bez niego. Fakt, że na testach foteliki MC mają piec gwiazdek jesli jest z baza... Jak sprawdzic czy w danym aucie jest mozliwosc zamontowania isofixu??

Do góry