reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Dziewczyny a orientowałyście się w sprawie materacyka do łóżeczka? Jest bardzo duży wybór, może doświadczone mamy by się wypowiedziały :)
moim zdaniem najlepiej kupić dwustronny - chyba gryczano-kokosowy czy cos takiego. Z jednej strony jest bardziej miękki (ale nie miękki), a z drugiej twardszy. Jak dzidzia jest malutka, to leży na tej mniej twardszej, a jak wstaje, to się wkłada materacyk odwrotnie. Oólnie materacyki nie są drogie (od około 30 do 100), ale te o ktorych piszę należa do tych droższych.

reklama
no juz sprawdzilam, niestety moje autko jest o rok za stare na isofix jak wyczytalam z tabeli ktora wrzucila myangel a w najblizszym czasie nie szykuje sie zakup nowego :)

hm a co to jest isofix?
szwarou czy np ten wozek jest w stanie jezdzic po sniegach i snieznych grudowych roztopach? oraz po lasach?
Oczywiscie chociaz nie jest to jakis mega komfort. Mozna zablokowac przednie kola i jechac jak tradycyjnym wozkiem - przydatne przy roztopach :)

tutaj bardzo popularne sa Emmaljunga, wiadomo heh skandynawia ale sa drogie chociaz z drugiej strony jak sie czlowiek uprze to uzywany w bdb stanie znajdzie za polowe ceny, natomiast sa tez ciezkie a tu wszedzie z gorki i pod gorke :)

no juz sprawdzilam, niestety moje autko jest o rok za stare na isofix jak wyczytalam z tabeli ktora wrzucila myangel a w najblizszym czasie nie szykuje sie zakup nowego :)

no właśnie niestety moje też, pasowałoby do auta męża bo ma nowsze ale dobrowolnie nie odda :D

Ze wszystkich wózków chyba najbardziej odpowiedni pod wzgl. stosunku jakość/cena jest X-Lander. Niestety jest dość ciężki i ma strasznie ubogą linię kolorystyczną. Niby to nieistotne, ale jak już mam wydać te 1500zł, to chciałabym, żeby mi się wózek podobał. Taki Quinny np. jest śliczny.....tylko ta cena:no:

Podobny do X-Landera jest Espiro Vector 4Air, tylko jest lżejszy - waży 8,5 kg!
Niestety ma jakiś dziwny fotelik, którego nie ma w rankingach, co chyba nie świadczy o nim najlepiej:no:

Nie wiecie, czy można do Maxi Cosi kupić adaptery pasujące do różnych stelaży?

reklama
Tak jak pisałam wyżaj ja kupuję wózek x-lander xa i do niego kupuje fotelik maxi-cosi citi +adapter (więc można dokupić). Nie wiem dlaczego piszesz, że ma mało kolorów jak co roku wychodzą nowe kolory wózków ? Tak jak X-Lander XA 2010 posiada już nową gamę kolorystyczną. Dla mnie ten wózek jest sprawdzony i nie słyszałam o nim złego słowa :)

Do góry