reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Dziewczyny a orientowałyście się w sprawie materacyka do łóżeczka? Jest bardzo duży wybór, może doświadczone mamy by się wypowiedziały :)
moim zdaniem najlepiej kupić dwustronny - chyba gryczano-kokosowy czy cos takiego. Z jednej strony jest bardziej miękki (ale nie miękki), a z drugiej twardszy. Jak dzidzia jest malutka, to leży na tej mniej twardszej, a jak wstaje, to się wkłada materacyk odwrotnie. Oólnie materacyki nie są drogie (od około 30 do 100), ale te o ktorych piszę należa do tych droższych.

reklama
no juz sprawdzilam, niestety moje autko jest o rok za stare na isofix jak wyczytalam z tabeli ktora wrzucila myangel a w najblizszym czasie nie szykuje sie zakup nowego :)

hm a co to jest isofix?
szwarou czy np ten wozek jest w stanie jezdzic po sniegach i snieznych grudowych roztopach? oraz po lasach?
Oczywiscie chociaz nie jest to jakis mega komfort. Mozna zablokowac przednie kola i jechac jak tradycyjnym wozkiem - przydatne przy roztopach :)

tutaj bardzo popularne sa Emmaljunga, wiadomo heh skandynawia ale sa drogie chociaz z drugiej strony jak sie czlowiek uprze to uzywany w bdb stanie znajdzie za polowe ceny, natomiast sa tez ciezkie a tu wszedzie z gorki i pod gorke :)

no juz sprawdzilam, niestety moje autko jest o rok za stare na isofix jak wyczytalam z tabeli ktora wrzucila myangel a w najblizszym czasie nie szykuje sie zakup nowego :)

no właśnie niestety moje też, pasowałoby do auta męża bo ma nowsze ale dobrowolnie nie odda :D

Ze wszystkich wózków chyba najbardziej odpowiedni pod wzgl. stosunku jakość/cena jest X-Lander. Niestety jest dość ciężki i ma strasznie ubogą linię kolorystyczną. Niby to nieistotne, ale jak już mam wydać te 1500zł, to chciałabym, żeby mi się wózek podobał. Taki Quinny np. jest śliczny.....tylko ta cena:no:

Podobny do X-Landera jest Espiro Vector 4Air, tylko jest lżejszy - waży 8,5 kg!
Niestety ma jakiś dziwny fotelik, którego nie ma w rankingach, co chyba nie świadczy o nim najlepiej:no:

Nie wiecie, czy można do Maxi Cosi kupić adaptery pasujące do różnych stelaży?

reklama
Tak jak pisałam wyżaj ja kupuję wózek x-lander xa i do niego kupuje fotelik maxi-cosi citi +adapter (więc można dokupić). Nie wiem dlaczego piszesz, że ma mało kolorów jak co roku wychodzą nowe kolory wózków ? Tak jak X-Lander XA 2010 posiada już nową gamę kolorystyczną. Dla mnie ten wózek jest sprawdzony i nie słyszałam o nim złego słowa :)

Do góry