reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

ja myjki tez nie kupuje. i zgadzam sie ze gondola jest bardzo przydatna. w moim woziu lugo w gondoli bede wozila ma podnoszony spod i pasy w gondoli jak juz dzidziu bedzie siadal... nadal nie moge uwierzyc ze tylko 500zl za wozek :szok:

reklama
dziewczyny wpadam w panikę nie wiem w co mi będzie potrzebne na pierwsze 3m-c jeżeli chodzi o ubranka
czy w takich zwykłych pajacykach dziecku nie jet zimno, co sie zakłada pod body takie małe rajstopki? a czy one nie uszkodza pępusia? jestem kompletnym laikiem w tych sprawach proszę o pomoc

kasiarem body to jest bielizna, pod body sie nic juz nie zaklada. potrzebne beda body z dlugim rekawe, body z krotki, spiochy i pajace. najwiecej pajacow bo sa rozpinane do stop.
Jak zalozysz body i pajaca albo spioszki to ie bedzie dziecku zimno.
Jesli chcesz bluzeczki z dlugim rekawem tudziez kaftaniki, to tez by byly po boku na zastrzaski. Te pierwsze, zeby nabrac wprawy i nie miec obaw przy przebieraniu malucha.
Sa jeszze polspiochy, czyli spodenki ze stopkami. :]

Pamietaj ze dziecku zakladasz zima jedna warstwe wiecej niz sama masz na sobie.

kasiarem - takie polspiochy plus body z dlugim jest ok. aczkolwiek na poczatek polecalbym zestaw ze spiochami rozpinanymi w kroczku - latwo sie przewija malucha. takie polspiochy trzeba za kazdym razem zdejmowac, ale dla troche starszego maluszka sa fajne.

Ja sobie nie wyobrazam ok. pół roku bez gondoli....Fotelik samochodowy to samochodowy i dziecku w nim nie jest najwygodniej na długich spacerach. Takiemu Malcowi w gondolce najwygodniej a uwierz mi nie będziesz w domu siedziala ;)
Ja Lolka ubierałam w body i pajacyk, i czasem sweterk na wierzch.
Ludzie oszaleje z tym katarzyskiem....

kasiarem najpierw body, a na to cala reszte :)

Oreintujecie się cos w chustach?
na allegro pelno tego i nie wiem ktore dobre, a nie chce kupowac tez takiej po 150zl, i jeszcze sie okaze ze dziecko w tym nie chce siedziec.
A moj maz bardzo chce chodzic z dzieckiem na klacie. :] Wiec akurat na wiosne lato by mogl :]

reklama
Kasia ja mam 6 letnią córkę i też nie mam pojęcia co mi będzie potrzebne bo Julia była z lata, więc spoko damy radę.
Jeśli chodzi o wózek to nie wyobrażam sobie zima wózka bez gondoli do samochodu to do samochodu a przy -5 może być dziecku zimno a przecież na spacery się wychodzi (no chyba, że ktoś uważa, że taki samochodem to jest spacer).

Do góry