reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

kasiarem teraz to wydaje sie takie skomplikowane, póżniej to sama wyczujesz w co ci najlepiej dziecko ubierać....
Noworodek lubi być w cieple ale trzeba uważać żeby nie przegiąć w drugą stronę. Dobrym rozwiazaniem jest body z krótkim i bawełniany pajac lub body z długim i bawełniane spiochy i ewentualnie zawinąc dziecko w różek (to te z zalezy jak kto ma ciepło zima w domu), pamietajcie jednak żeby przy karmieniu dziecko poodkrywać czy wyjąć z rózka bo jedzenie z piersi to dla dzidzi wielki wysiłek i bardzo sie przy tym może pocić.

reklama
Ja właśnie spędzałam wieczór nad oglądaniem wózków w necie no i takie mi się podobają:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: BOLDER SD głęboko-spacerowy z torbą
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: MURA 4 + gondola + CabrioFIX + baza ISOFIX -cena masakra ale pomarzyć można:-)
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XA 2010 głęboko-spacerowy + fotelik X-CAR
to były wstępne przemyślenia, trzeba będzie zweryfikować możliwości i sprawdzić opinie.

Joamar jeśli chodzi o X-Landera to przeszukałam chyba wszelkie fora i pytałam znajomych, którzy mieli ten wózek. Ogólnie wózek troszkę ciężki ale za to bardzo komfortowy i wytrzymały. Fotelika nie polecam bo nie przeszedł testów zderzeniowych. Spacerówkę można montować tylko w jedną stronę (model XQ można w dwie ale ma za to kubełkowe siedzisko). Ja sama mam zamiar właśnie takiego X-Landera XA kupić :-) aha i cena - spacerówka+gondola 1400 zl.
Mura mi się ogromnie podoba ale niestety pomarzyć tylko mogę. Cena mnie przerasta.

Ostatnia edycja:
no ja właśnie jak pisałam dopiero oglądam. Właśnie Mura mi się najbardziej spodobała no ale cóż, chyba, że wyprzedaż będzie.
Ale w sumie i tak najlepiej wybrać się do sklepu i pojeździć nim troszkę.

Wózeczki super :) ja też nie wyobrażam sobie bez gondolki szczególnie zimą. Mam dużą i głęboką do tego śpiwór i żadne zimne wiatrzysko się do niej nie dostanie ;)

Też jakąś chustę chętnie bym kupiła a najlepiej kółkową. Na razie bym nosiła po domu w czasie kolek a potem wiosną na spacerki :)

Ostatnia edycja:
ja tez raczej na x landera xa sie zdecyduje, jedyne co mi sie w nim nie widzi to to, ze oparcia nie da sie ustawic w pionie w spacerowce...oswieccie mnie co to jest kubelkowe siedzisko bo ja ciemna w tej kwestii jestem...

ja żadnej myjki nie chce bo też uważam, że to siedlisko bakterii. komody specjalnej do łóżecza ani nic podobnego też nie kupuję. łóżeczko mamy od rodzinki za free :d podobnoe kolderkę, ochraniach itp. chcemy sobie tylko kupić nowy materac do tego łóżeczka. wczoraj kupiłam bodziaki i śpiocha i mój ulubiony kocyk (myangel wie o jaki chodzi). jutro wrzucę fotki bo dzisiaj zajmę się mężulkiem więc długo tu nie posiedzę :D

a w jakim kolorze ;-) \ja mam jeden bezowy po Julci - juz teraz ich nie ma są w misiaczki ale mniejsze ale chyba kupię jeszcze jeden niebieski :)

Co do gondoli to mnie przeraża jak widzę jak ktoś wozi noworodka w spacerówce i to jeszcze przodem do kierunku jazdy - nawet gdyby moje dziecko urodziłoby się latem to na pewno jeździłoby w gondoli. A fotelik samochodowy to mozna wpiac jak akurat maluch nam zasnie w aucie i nie chemy go budzic a wyskakujemy na chwilke na zakupy - na dłuzsze spacery raczej sie nie nadaje bo dziecko jest w nim skulone :)

Ja właśnie spędzałam wieczór nad oglądaniem wózków w necie no i takie mi się podobają:
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: BOLDER SD głęboko-spacerowy z torbą
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: MURA 4 + gondola + CabrioFIX + baza ISOFIX -cena masakra ale pomarzyć można:-)
..:: BOBO WÓZKI ::.. najlepsze WÓZKI DZIECIĘCE: X-lander XA 2010 głęboko-spacerowy + fotelik X-CAR
to były wstępne przemyślenia, trzeba będzie zweryfikować możliwości i sprawdzić opinie.
Joamar jeśli chodzi o X-Landera to przeszukałam chyba wszelkie fora i pytałam znajomych, którzy mieli ten wózek. Ogólnie wózek troszkę ciężki ale za to bardzo komfortowy i wytrzymały. Fotelika nie polecam bo nie przeszedł testów zderzeniowych. Spacerówkę można montować tylko w jedną stronę (model XQ można w dwie ale ma za to kubełkowe siedzisko). Ja sama mam zamiar właśnie takiego X-Landera XA kupić :-) aha i cena - spacerówka+gondola 1400 zl.
Mura mi się ogromnie podoba ale niestety pomarzyć tylko mogę. Cena mnie przerasta.

A mnie się mura wcale nie podoba jakaś ta gondola kwadratowa strasznie i tak nisko jakoś?

Wiolcia Przeszkadza Ci kubełkowe siedzisko?

reklama
Do góry