reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Dziewczyny nie meczcie dziecka spirytusem.
Teraz zarowno w aptece jak i na szkołach rodzenia polecaja spray do ran. Szybko sie po nim pepek goi i nie szczypie malucha.
Nazywa sie Octenisept.

Ja rozka nie kupuje, bede ciasno kocykiem owijala malucha i bedzie mial jak w kokonie.
Z kosmetykow do mycia chyba kupie cos w stylu Oilatum, jak zuzyje opakowanie to zonacze jak bedzie reagowac na 'zwykle' kosmetyki dla niemowlat. I raczej sklaniam sie ku tym tanszym np. ziaja
No i najlepiej kupowac na [poczatek te male buteleczki z plynami i balsamami.
Aha, do ciala chcialabym uzywac jakiegos mleczka, nie oliwki.

reklama
Madziara zgadzam się :) moja Zuza dzięki pieluchom wielorazowym biega już od dłuższego czasu bez pieluchy i sama korzysta z nocnika:)

Co do gotowych gazików nasączanych miałam takie ale zupełnie mi się nie sprawdziły były suche i nie mogłam nimi dokładnie przemyć pępka. Przemywanie pępka spirytusem oczywiście rozcieńczonym do 70% powoduje szybsze gojenie i jego odpadnięcie. Jak uniesiecie pępek do góry to zobaczycie że on ropieje i trzeba go przemywać przy każdym przewinięciu pieluchy bo inaczej może się wdać stan zapalny. Przemywanie pępuszka spirytusem dzidzie nie boli. Przynajmniej moja Zuza nigdy protestów nie zgłaszała i po 7 dniach pępuszek ładnie odpadł :)

Tunia przerabiałam rożne kosmetyki i polecam Hipp bo jest na naturalnych składnikach.. Do pupki troszkę oliwki hipp ma w swoim składzie tylko naturalny bio olej migdałowy i sezamowy jest świetna. Jak coś się dzieje z pupką to zawsze ratował nas bepanthen.

Zamiast chusteczek nawilżanych płatki kosmetyczne dla dzieci umoczone w wodzie.

Ogólnie patrzę aby było jak najmniej chemii w użyciu a bambino, nivea i J&J to koszmar.

A mi się zawsze bambino kojarzyło z naturą. Zresztą strasznych różnic cenowych między tymi kosmetykami nie ma, więc można bez ograniczeń wybierać

Sama używam kosmetyków Ziaji, więc dla maluszka też ich spróbuję

Ostatnia edycja:
zrobiłam pierwszy zakup skarpetki :) bym się pochwaliła ale nie wiem jak wklejać zdjęcie

w oknie odpowiedzi na górze są ikonki, pogrub, podkreśl, wyponktowani itd, i w tych ikonkach 5 od końca lub 3 (w oknie tzw. szybkiej odpowiedzi) jest ikonka dodaj zdjęcie i dalej wybierasz zdjęcie z komputera, klikasz wgraj pliki i już, gotowe

DSC00053.jpg

udało się tylko zdjęcie liche bo z komórki

kasiarem skarpetki słodziaki:-D

znalazłam dużo pozytywnych opini o żelu do mycia dla niemowląt z hipp, a także o żelu Nivea baby,

ja dla siebie używam np kosmetyków nivea i z lirene, C. zresztą też, jeśli znajdę dużo pozytywnych opinii o nivea baby będę się skłaniać do kosmetyków tej firmy, ewentualnie do tej hipp bo wychodzi, że najmniej uczula,

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja już zgłupiałam co do kosmetyków mylałam że wezme bambino ale dowiedziałam sie na forum że w nich dużo chemii nivea się boje bo już kiedyś słyszałam że zawierają srodki uzależniające skórę narazie stawiam na hipp ale zaja tez ma dobra opinie tylko ja nigdy nie zwrociłam uwagi na serie dla dzieci

reklama
Do góry