reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

myangel ja auta nie mam :p a po becikowym i kasie z ubezpieczenia mamy juzna oku do kupienia super fotelik dla dziecka do samochodu od pol roczku bodajze.... dobrej firmy za ok 900 zl ktory rosnie razem z dzieckiem i ma atesty. bo mysle ze jak dobrze pojdzie to za rok sie orobimy autka w koncu al epewnie nei wczesniej wiec wozic niez a bardzo mam w czym ale tak zeby do osrodka pojsc czy cos to bedzie do noszenia :)

tunia super ten rozek :) ja napewno jeden kupie :)

reklama
a jakie kosmetyki do pielęgnacji niemowląt macie zamiar używać?
albo jakie może polecają doświadczone mamy: nivea baby, johnsons baby, ziajkę, perfectę czy takie, które można dostać tylko w aptece?
Nie wiem czym tu się można kierować? Sympatią do którejś marki jeśli używamy jej kosmetyków dla siebie?

tunia bardzo ci dzięuje za liste :-) chyba jest kompletna super :)

co do rożka to ja kupuje napewno przydaje się on później jako kocyk żeby położyć dzidziusia

a jakie kosmetyki do pielęgnacji niemowląt macie zamiar używać?
albo jakie może polecają doświadczone mamy: nivea baby, johnsons baby, ziajkę, perfectę czy takie, które można dostać tylko w aptece?
Nie wiem czym tu się można kierować? Sympatią do którejś marki jeśli używamy jej kosmetyków dla siebie?

Ja poprosiłam mamę, zeby przywiozła mi jedno mydełko Nivea Baby na pierwszy miesiac uważam, ze jest najlepsze i do ciałka i do główki a później to ja nie będę kombinować i będę uzywać tego samego co mam dla Julki czyli Johnsona top-to-toe u nas to się mówi, że to jest mydło bez mydła o takie Płyn do mycia Johnsons baby Top-to -toe » Kosmetyki - opinie użytkowników znam.to ja tego używam już tyle czasu i nigdy żadnych podrażnień nie wywołało. Oczywiście jesli mały nie będzie miał żadnej alergii bo jeśli tak to pewnie Oilatum.

Będziesz musiała po prostu popróbować - generalnie kosmetyki Johnsona są uznawane za najbardziej alergizujące ale ja jestem innego zdania bo używam ich dla siebie i Julci od 3,5 roku i nigdy nic sie nie działo. jesli chodzi o natłuszczanie to najbardziej lubię Johnsona rumiankową oliwkę w żelu i teraz używam jej dla siebie a Julcię smaruję Bedtime kremem oczywiście też z Johnsona ;)

A co do rożka to ja miałam przy Julci, faktycznie dobry jest dla niewprawionych rąk, łatwiej malucha w nim trzymać no i też nie będzie drżała ze strachu jak komuś bedziesz dziecko dawała potrzymać. Ja teraz nie będę kupować bo uważam to za zbędny wydatek :)

myangel ja auta nie mam :p a po becikowym i kasie z ubezpieczenia mamy juzna oku do kupienia super fotelik dla dziecka do samochodu od pol roczku bodajze.... dobrej firmy za ok 900 zl ktory rosnie razem z dzieckiem i ma atesty. bo mysle ze jak dobrze pojdzie to za rok sie orobimy autka w koncu al epewnie nei wczesniej wiec wozic niez a bardzo mam w czym ale tak zeby do osrodka pojsc czy cos to bedzie do noszenia :)

tunia super ten rozek :) ja napewno jeden kupie :)

No skoro nie będziesz maluszka przewozić w tym foteliku to uff.. kamień spadł mi z serca :*

Tunia już kiedyś pisałam że wg mnie na początek najlepsze są - jeżeli mówimy o pampersach- Pampersy newborny, chyba że maluszek będzie na nie uczulony to szuka się zamienników. Później jak już maluszek skończy ten miesiąc można szukać innych, tańszych. Ja długo używałam właśnie Pampersów, potem przeskoczyłam na Huggisy, potem przez chwilę były biedronkowe Dada ( wg mnie dada przypominają trochę huggisy ze sztywności i pampersy z wyglądu), ale mimo to do końca używaliśmy Huggisy.

Jeżeli chodzi o kosmetyki to tak gdzieś do 6 miesięcy używałam Oilatum i Oillanu ( tańszy zamiennik Oilatum). Dopiero potem pojawiły się produkty J&J.

cos od siebie...

różek jak najbardziej...przede wszystkim noworodek lubi być troche ściśnięty, opatulony i do tego swietnie nadaje się różek, mój Wiktorek wtedy był spokojniutki,szczęśliwy no a że lepiej i pewniej złapać to tez oczywiście, no a potem służył mi za kołedrke do wózka;)

kosmetki to na poczatek wystarczy mydełko - ja miałam serie nivea baby, nie szalejcie z szamponami itp, oliwkami czy czymś, do wody polecam wlewac trochę natłuszczjącego Oilatum - on jest juz z oliwką - zapobiega uczuleniom

z pampersów -Pampersy, przynajmniej na poczatek, badż Huggiski

do pępuszka tylko czysty spirytus nie rozcieńczany a do tego patyczki do uszu, tym najpeiej się zaszuszy pępek i najszybciej, te gotowe nasaczone gaziki sa po prostu za suche i nie dotrze sie nimi wszędzie w zakamarki tak jak patyczkami. Zresztą to była działka mojego M, ja za wrażliwa na takie coś mimo ze ze szpitala wyszliśmy juz bez pępka:)

to ja tez

kosmetyki - na poczatek oliatum i mydelko bambino, potem plyny do mycia cialka i wloskow J&J lub nivea baby.
pieluchy - pampers albo huggid
chusteczki - bambino
do pepka - najlepiej spirytus i patyczki. to tez byla dzialka mojego meza :tak:
rozek - jak dla mnie za cieply dla dziecka w domu. becik robilam z kocyka bawelnianego, a rozek sluzyl jako kolderka

U nas pepek odpadł kikut znaczy w 4 dobie w domu czyli w 10 po urodzeniu. Ja tam z gazikow bylam zadowolona, ze nie musialam sie pitolic ale kazdy wybiera to co lubi ;-)

reklama
Rożek dostałam w spadku. Lolo uwielbiał byc zawiajany a jak wyrósł był kołderką. Taki najzwykleszy, bawełniany rożek.
O coś takiego http://allegro.pl/item1163291567_rozki_rozek_becik_80x80_producent_nowe_wzory.html
Ja od początku Bambino, ono jest produkowane przezn Nivea a na Johnsona Lol był nadwrażliwy więc kombinować nie będe. I na poczatek mydełko, oliwka i kremik ochronny do pyszczka na wyjscia. No i zawsze pod ręką sudocrem w razie odparzeń.
Do pępuszka spirytus i waciki.
A z pampersów ja zaczne Dada z Biedronki. Jak będzie uczulony to będe kombinować, tfu, tfu. Ale myśle,że nie będzie tak zle bo u nas alergii raczej nie ma.
W sumie dla Dzidzi mam już wsio, tylko kosmetyki i pileluszki tetrowe i jedno nowe ubranko musze kupić, a reszta to taki mój kaprys hehee, tzn. jedna nowa posciel i leżaczek.Choć leżaczek z Lolem był bardzo pnrzydatny więc nie całkiem kaprys.

Ostatnia edycja:
Do góry