reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja nie mam oporów, żeby kupować w lumpku pajace, dresiki, kurteczki czy takie tam. Ale bielizna typu kaftanik czy body to już wolałabym nowe mieć albo od kogoś kogo znam. Ja w tą stronę mam taką obsesję - bielizna jest osobista.

reklama
ja też nie mam oporów by kupować w ciuchu, ale zrobiłam się też wybredna i kupuję często te nowe jeszcze z metkami :) Dla małego Bąbelka jeszcze nic w ciuchu nie kupiłam bo nie mam czasu do żadnego zajść ;/

Body, pajace itp i tak trzeba uprać i koniecznie przeprasować.. i jaki tu zarazek ma przeżyć. Swoją droga ostatnio wyczytałam, że największe syfy są na sklepowych wózkach ( na tych rączkach) niż np. na deskach klozetowych ;/ Bakterie kałowe i inne syfy.. aż z ciężkim sercem dziecko wsadzam do takiego wózka w sklepie.

Ostatnio przemyślałam sobie sprawę zakupów i stwierdziłam, że mam jeszcze sporo czasu. W taki upał to nawet myśleć o tym mi się nie chce. Zastanawiam się nawet, czy nie darować sobie sierpnia. No zobaczymy jak długo wytrzymam;-)

ja też najwcześniej zacznę kupować w drugiej połowie sierpnia, po przeprowadzce... zresztą najpierw skompletuję najważniejsze rzeczy, i te torby na porodówkę,

wczoraj w Smyku naoglądałam sie tyle pieknych śpioszków, pajacyków welurowych i innych cudów ale ciągle mam hamulec bo nie wiem czy na pewno aby rożowe maja być hehehe. Jak mi w poniedziałek gin potwierdzi płeć to hamulce mi chyba popuszczają:-Dbo ciężko sie oprzeć...nic na hura po prostu spontanicznie do tego podejdę

Ja też dla Zuzy kupuję w lumpku i komisie ale tylko jak spotkam markowe niezniszczone rzeczy. Ostatnio byłam w komisie i znalazłam dwie pary ślicznych Jeansów cheeroke i next za które zapłaciłam w sumie 12,50 .Trudno się oprzeć takiemu zakupowi :) Spodnie są śliczne i trudno by mi było spotkać u nas takie nowe z metką i za taką cenę.
Ostatnio dla Groszka kupiłam 4 pajace bawełniany frotowy i 2 welurowe i zapłaciłam całe 11zł. Wyprałam wyprasowałam i wyglądają jak nówki :) Lubię polować na takie okazje :)

Ja też będe kupować w lumpiku ciuszki, dziś moja mama była w lumpku i mówiła że 5 ciężarnych widziała, które wychodziły z siatkami małych ciuszków :-) Ja ide pobuszować w przyszłym tygodniu, oby tylko chłopiec potem nie okazał się dziewczynką ;-)

To ja wam pokażę co kupiłam dla Groszka :) Mam nadzieję, że też się pochwalicie :)
1. pajacyk welurowy 62
2. pajacyk bawełniany 0-3m
3. pajacyk frotowy 0-3m
4. Spodenki welurowe 0-3m

Bardzo lubię pajacyki :)

Załączniki

• DSC04724.jpg
    DSC04724.jpg
    25 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC04725.jpg
    DSC04725.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 34