reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Wiolcia_6 i tak taka ilość ubranek w zupełności Ci wystarczy :tak:. Dzidziuś szybko będzie wyrastał z ciuszków :-).

Oj ja też pamiętam jak byłam w pierwszej ciąży i wpadłam w wir zakupów. Też nakupowałam różnych niepotrzebnych rzeczy. Teraz jest zupełnie inaczej. Jednak uważam, że nie należy sobie tego odbierać bo to kupowanie dla dzidzi było najprzyjemniejsze pod słońcem :) Także kupujcie dziewczyny i jak najwięcej przyjemności z tego czerpcie :)

Od dziś mam łóżeczko turystyczne w domu. Na razie ma służyć mojemu siostrzeńcowi, kiedy zjadą ze Szkocji, ale będzie już czekać na naszą dzidzię. Dziś mama przeglądała szafy i okazało się, że pochowała sporo ciuszków po mnie i moim rodzeństwie. Niektóre wiadomo sprane, ale inne to śliczności, których teraz w sklepach się nie kupi. Jak mnie natchnie, to wszystko przejrzę, wypiorę wybrane i będzie jak znalazł dla dzieciaczka. No i siostra przyjeżdża za 2 tygodnie i obiecała mi przywieźć ciuszki po synku, który właśnie wyrósł z rozmiaru 62. Stąd czekają mnie spore oszczędności :-) i dlatego na razie nie planuję "ciuszkowych" zakupów.

Ja od wczoraj w końcu mam wypełnioną nową komodę malucha-ciuszkami po synku :) Weekend spędziłam u mamy to przejrzałam kartony z ciuszkami po Olku. Już wiem co mam i co mi brakuje.

Potrzebuję: po 4-5 bodziaków rozm. 56 i 62 ( kr i dł. rękaw), dużo skarpetek :-) ( koooooocham malusie skarpetki ) bo dostałam dużo takich śpiochów ( Olek już był wtedy za duży i tylko kilka razy w nich spał ) Little Farm Bundler 2-Pk : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop

po 2 komplety wyjściowe 56 i 62

Pieluchy tetrowe
2 koce - jeden dyżu i gruby na spacery a drugi polarowy do przykrywania w domu
pieluchy
akcesoria do obcinania pazurków

2 komplety pościeli+ 2 prześcieradła
karuzela
leżaczek
fotelik samochodowy
0+ smoczek
0+ smoczek do butelki + ew. butelkę

Wsio :)

reklama
A ja mam dzisiaj w planach przejrzeć ubranka po Julci, pozostawiać te, co bardziej neutralne choć może kilka sztuk tylko się znajdzie, resztę wyprać, wyprasować i wystawić gdzieś na sprzedaż, może chociaż za pare gorsików się uda to wtedy kupię coś nowego dla maleństwa. Rózowych sukienek już nie planujemy używać bo to moja druga i ostatnia ciąża ;)

Do góry