reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Cwietka w smyku kupuję jedynie coś na promocji jak się opłaca, ale kupuję np smoczki aventa, kosztują 24,99 a na all 17 plus przesyłka wychodzi tyle samo co w smyku więc idę do smyka, tak samo teraz zamierzam kupić miseczki i łyżeczki TT bo na all z przesyłka wychodzi cena jak w sklepie,
ale ciuszki głównie na all, tylko dokładnie sprawdzam wymiary i mierzę albo obecne ciuszki Zuzi albo ją samą jak się akurat "da" zmierzyć, tj. leży w miarę spokojnie:-D

a zakupy generalnie robię sama i wolę sama robić, czasem wysyłam męża po spożywcze i ewentualnie pieluchy jak mnie nie chce się targać wózka i Zuzi po sklepach, ale całą resztę, chemię, kosmetyki i coś do domu to sama kupuję, a we trójkę zakupy są bez sensu, bo schodzi dłużej jak ja sama z Zuzią je robię, we trójkę jedynie jak trzeba komuś z jakiejś okazji kupić prezent to się razem wybieramy...

reklama
Tunia - no fakt, że pojedynczych rzeczy się może nie opłaca, bo koszty przesyłki. Dlatego ja zawsze staram się robić zakupy hurtowo.
A z ciuszkami to też używam centymetra. Na oko się trochę boję. Na przykład dzisiaj wygrzebałam z szafy ogrodniczki i byłam pewna, że za duże, ale jak przyłożyłam aktualne śpiochy to się okazało, że w sam raz.

ja wolę zakupu robić też sama. tak jak wczoraj - wyłapalam promocje i za 12 zł mam bluzeczkę, spodnie i ogrodniczki i wszystko super. aż się kasjerka dziwiła w tesco gdzie ja to wyszukałam bo wydałam na to aż 3 euro hehe :-D no ale tu są całkiem inne ceny. nowe spodnie kupiłam małemu za 75 centów (już na głównym pisałam). wystarczy czaić promocje w sklepach, a i tak po normalnych cenach nawet ciuszki są dużo tańsze niż w Polsce. mi się allegro nie opłaca :-D

reklama
Do góry