reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Cwietka w smyku kupuję jedynie coś na promocji jak się opłaca, ale kupuję np smoczki aventa, kosztują 24,99 a na all 17 plus przesyłka wychodzi tyle samo co w smyku więc idę do smyka, tak samo teraz zamierzam kupić miseczki i łyżeczki TT bo na all z przesyłka wychodzi cena jak w sklepie,
ale ciuszki głównie na all, tylko dokładnie sprawdzam wymiary i mierzę albo obecne ciuszki Zuzi albo ją samą jak się akurat "da" zmierzyć, tj. leży w miarę spokojnie:-D

a zakupy generalnie robię sama i wolę sama robić, czasem wysyłam męża po spożywcze i ewentualnie pieluchy jak mnie nie chce się targać wózka i Zuzi po sklepach, ale całą resztę, chemię, kosmetyki i coś do domu to sama kupuję, a we trójkę zakupy są bez sensu, bo schodzi dłużej jak ja sama z Zuzią je robię, we trójkę jedynie jak trzeba komuś z jakiejś okazji kupić prezent to się razem wybieramy...

reklama
Tunia - no fakt, że pojedynczych rzeczy się może nie opłaca, bo koszty przesyłki. Dlatego ja zawsze staram się robić zakupy hurtowo.
A z ciuszkami to też używam centymetra. Na oko się trochę boję. Na przykład dzisiaj wygrzebałam z szafy ogrodniczki i byłam pewna, że za duże, ale jak przyłożyłam aktualne śpiochy to się okazało, że w sam raz.

ja wolę zakupu robić też sama. tak jak wczoraj - wyłapalam promocje i za 12 zł mam bluzeczkę, spodnie i ogrodniczki i wszystko super. aż się kasjerka dziwiła w tesco gdzie ja to wyszukałam bo wydałam na to aż 3 euro hehe :-D no ale tu są całkiem inne ceny. nowe spodnie kupiłam małemu za 75 centów (już na głównym pisałam). wystarczy czaić promocje w sklepach, a i tak po normalnych cenach nawet ciuszki są dużo tańsze niż w Polsce. mi się allegro nie opłaca :-D

reklama
Do góry