reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Tunia podbijam dobrą opinię tych książeczek! ma ich chyba z 14... to wydawnictwo dobre książeczki robi, ja dla Ani kupiłam sporo od nich, nawet na etap oczekiwania następnego dziecka mają dobrą propozycję Zobacz załącznik 351967

cwietka- tak muszą siedzieć- ale myślę że za 2 miesiące nasze szkraby będą już pewnie siedzieć, a Miki to już na pewno 9 kg osiągnie, bo niewiele mu brakuje :)

nie wiem jak inne foteliki ale mc priori i cybex od 9 można odchylic w kołyskę, niewielką ale zawsze :)

Super sa te ksiązeczki fakt. Lolo do teraz uwielbia jak je czytam mu na dobranoc. Woli je nawet od "dorosłych" ksiazeczek ;-)

Potwierdzam opinię książeczek pokazanych przez Tunię. Tez mamy 4 z tej serii. Mateusz do teraz lubi je jeszcze pooglądać od czasu do czasu. Tak samo z tych co pokazała wrublik mamy 3. Ulubioną jest "nazywam świat" i "wieś". Polecam również książeczki z serii lego duplo. Takie grube z piankowym wykończeniem, żeby dziecku było łatwo łapać za strony.

Są grube dla najmniejszych a potem cieńsze z tektury dla starszych dzieci.
Książeczki dla malucha - LEGO® - AMEET SP. Z O.O.

Mati od dawna ma lego duplo i był strasznie podekscytowany tym, że jego klocki są w książeczce.:-D

Tunia super książeczki :-)
Wrublik ta książeczka też ciekawa dla malucha :)

Mojemu do 9kg brakuje tylko pół kilo,fotelik ma ale będzie korzystał z niego jak będzie już siedział,póki co z starym jeszcze się mieści :-)

W takim razie ja z fotelikiem czekam. Na razie Ida ma 7 kg i jeszcze nie siedzi. Za jakieś 2 miesiące będę sie Was radziła jaki najlepiej kupić :-D

Stwierdziłam wczoraj, że będziemy musieli Idulkowi dokupić miseczkę z Muminkami. Mamy na razie dwie w komplecie z kubkami, więc trzeba będzie jeszcze w jedną się zaopatrzyć, żeby każdy miał swoją. Idencja uwielbia Muminki - w kuchni ciągle się wpatruje w wieszak z kubkami i nie daje mi spokojnie wypić kawy, bo chce pomacać kubek. Ale jej uwielbienie dla Muminków nie jest dla mnie zaskoczeniem - w końcu została poczęta w Finlandii :-D

własnie sprawdzilam, że nasze nosidełko jest do 10 kg więc Zuzi brakuje jeszcze 3200 g, i jak na razie ciągle się do niego mieści i mam nadzieję, że zbyt szybko do tych 10 kg nie dobije, choć ciągle przybiera 900-1000 g na m-c, jak tak dalej pójdzie to jej za chwilę nie uniosę...:eek:

Cwietka ja u tego pana kupiłam już kilka rzeczy, a nawet więcej niż kilka, nie są najtańsze, ale są ładne i dobrej jakości, głównie kupuję komplety bo się bardziej opłaca

jak któraś tu napisała czy może na głównym większość kupuję na all bo do stacjonarnych nie chce mi sie ruszać, ewentualnie do lupka po drodze, w sklepie jedynie zabawki jakieś czasem, smoczki i rajstopki, wkrótce muszę kupić większe skarpetki bo się jej już za małe robią powoli...

no i jeszcze zawsze patrzę na cenę przesyłki, bo niektórzy grubo przesadzają jak piszą 10 zł za ekonomiczną lub priorytet, a ja skubana potem liczę ile jest na znaczkach :-p

reklama
Tunia - ja tez allegrowa. Nie mam czasu na bieganie po sklepach. Koło mnie tylko Biedronka. Czasem przy okazji spożywczych zakupów w realu kupię małej jakis drobiazg, ale rzadko, bo Małzon sie irytuje jak za długo wybieram. Z reszta w tych dzieciowych sklepach - typu Smyk - jest strasznie drogo.

Do góry