reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Mojemu Małemu się taka kapiel podobała...Nie protestował a połozne były delikatne choć myły go z wprawą. I po umyciu do pielęgnacji dostawałam go ja.Ani jedno dziecko nie plakało podczas tych kapieli...A w domu Lolo płakał tylko jak kapałam go ja bo wyczuwał mój strach..Jak wprawna ręką kapał go Pawel nawet nie zapiszczał...

reklama
U nas w szpitalu te,ż tak myją dzieci. Hania nie protestowała, została umyta w 1 min. Za to jak wróciłam do domu, w wanience ryczała wniebogłosy, aż nie znaleźliśmy na nią sposobu. Zrezygnowaliśmy z foczki (jak dla mnie niewypał) bo było jej twardo, zsuwała się i nie zamoczona całkowicie w wodzie, chyba płakała z zimna. Więc poo którejś takiej kąpieli, wpadliśmy na pomysł wkładać ją owiniętą w pieluszkę tetrową, tak żeby nie czuła się bezbronna i tak układaliśmy na przedramieniu. Bardzo jej się to podobało i już nie było problemów z kąpielą.

Ostatnia edycja:
Też uważam że przesadzacie- mój synek też nie płakał. Moooże raz zakwilił. Kąpiel trwała dosłownie chwilę. Uważam że to jest najbardziej higieniczne- dziecko nie dotyka żadnej szpitalnej powierzchni, myty jest gołą czystą ręką. Uszy, nosek, oczka- tyle to może przejrzeć świeża mama.
Poza tym każda z nas była tak kąpana- i jakoś żyjemy :) Urazu do wody nie mamy.

Wiolcia pięęękne!!!!!!! dzięki za linka, bo ja takie właśnie chcę!!!!!!!!!!! choć się jeszcze nie rozgladam bo łóżeczko to gdzies w grudniu ale przynajmniej wiem że sa takie jak mi sie podobają:tak:fenks;-)

super! mnie tez sie bardzo podoba, pokażę mężowi jak wróci z pracy:) ale ja też pewnie w grudniu kupię dopiero.

Nie ma za co :))) Cieszę się, że mogłam pomóc ;) Ja tez myuśle o kupnie łóżeczka gdzieś ok październik/listopad ale rozglądam się aby byc przygotowanym na koszty ;)

łóżeczko piękne. Ja też już przeglądałam na allegro i na 100% kupię takie z szufladą.
Raczej dopiero za kilka miesięcy - brak miejsca:-(

podoba mi sie tez ta komoda na przewijak co tez jest tak na zdjęciu:))) ciekawe czy jest w sprzedaży do kompletu?

reklama
Sarka ty to masz wzrok! Nawet jej nie zauważyłam :) Nie mają jej w ofercie ale może trzeba do nich po prostu napisać.

Olcia gdybyś się zdecydowała na to łóżeczko to chociaż przesyłkę masz z głowy bo oni też są z Bydgoszczy :)

Do góry