reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Ja tam dziewczynom,które maja na suwaczku 36 tygodni i w góre zazdraszczam...Hmmm..Ale jeszcze tylko tydzień i dwa dni i tez będe miałam 36 HURRRAAAAAAAAAAAAAAAA. Teściowa mi zabroniła daleko się wypuszczać bo jej sie nie podoba mój brzuch, że tak nisko...Obstawia okolice końca listopada...Hmmm z Lolkiem trafiła co do dnia. Bo z niej taka troche czarownica jest...Aż sią czasem boje hi hi hi hi.Ale mnie wczoraj obklementowała. W szoku byłam!!!! I kazała leżeć,odpoczywać a mąz niech sam robi sobie obiady. Jamam mysleco sobie i dzieciach. Kurcze....

kliwia ciekawa jestem jak w realu ten materac wygląda. ja na naszego jakoś nie narzekam - też z gryką i kokosem i kupiony nomrlanie wyszedł nam taniej niż ten z allegro (licze też przesyłke) :)

Wiolcia super wyszedł Tobie baldachim. Szczerze mówiąc wczoraj podczas prasowania pościeli, przyjrzałam się jej dokładnie i stwierdziłam, że takie coś to sama potrafiłabym uszyć. Żadna filozofia. Więc jeśli będę potrzebować więcej kompletów, to kupię materiał, wystawię maszynę i uszyję. A co tam.

Jesli chodzi o temperaturę. Nie lubię, jesli w nocy jest powyżej 20 stopni. Sypialnia jest w tej chwili wietrzona pół dnia, a wieczorem i tak wydaje nam sie, że jest za ciepło. No ale ogólnie u mnie w domu nie ma cieplarni, tylko pogoda sprzyja, więc wydaje się cieplej. Tak jak jest teraz spokojnie dla dziecka wystarczy, choć pewnie będę musiała powstrzymywać zapędy "palaczy", żeby wnukowi nie dogadzali wyższą temperaturą;) Na szczęście u mnie w domu panuje zasada, że nie może być upału. A jak komuś jest zimno, niech ubierze dodatkową warstwę odzieży;)

Ja mam gryka - kokos po Młodym. Mega zadowolona jestem...Przerażaja mnie te 'piankowe" materace... a fuj...Znowu zgaga...

Hm... Widzę, że większość z Was ma kokosowo-grykowe materace. Gryka jest miększa? My wzięliśmy z dwóch stron kokosowy, w środku jest jakieś miękkie wypełnienie. Ale materac generalnie jest dość twardy. Ja zawsze spałam na twardych podłożach i inaczej nie umiem. Nie wiem, czy to dobrze, ale małego też bym tak chciała przyzwyczaić, bo to zdrowo. Mam nadzieję, że mu twardość podpasuje, bo nie ma innej opcji ;)

a ja mam glupie pytanie - głupie bo już o tym pisałyście ale oczywiście nie pamietam jak daleko bym musiała tego szukać :/ a skleroza niestety mnie dopadła - na początku dziecko śpi na kokosie?

reklama
Mi wczoraj przyszedł materacyk
Zamówiłam ten:
MATERAC DO ŁÓŻECZKA 140x70 cm KOKOS GRYKA RADIR (1281064311) - Aukcje internetowe Allegro

myślałam ze będzie solidniejszy, no nie wiem jakoś tak mam mieszane uczucia.
A od strony gryki materac jest super miękko, na gryka jakaś taka luźna. Myślałam, że to bardziej zbite będzie.

Ja muszę zmierzyć łóżeczko,bo mam zamiar kupić materac,a nastawiałam się na 120x60 a powinnam najpierw zmierzyć czy nie będzie za mały heh

Do góry