reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Gufi ja mam zamiar kupić coś takiego, w miarę są ładne
S=M koszula ciążowa,do porodu,karmieniaWYPRZEDAZ (1283333704) - Aukcje internetowe Allegro
PIŻAMA PIŻAMKA DO KARMIENIA - zielony M (1259722580) - Aukcje internetowe Allegro

jeszcze takie znalazłam, które jako tako wyglądają
S=M koszula ciążowa,do porodu,karmieniaWYPRZEDAZ (1283333692) - Aukcje internetowe Allegro

A wracając do nawilżaczy powietrza - jakimi kryteriami się kierujecie przy wyborze?
Bo ja kilka znalazłam, ale potem czytałam opinie użytkowników w internecie i większość była negatywna, że śmierdza plastykiem, że puszczają wodę, że głośne...

znalazłam fajny z Zelmera, ale kosztuje 4 stówy, a teraz nie mam żeby na sam nawilżacz wydać tyle kasy, a powietrze takie suche, że ja się męczę w czasie spania, a jak się budzę na siku to mam suszarnie w ustach dosłownie

reklama
miałam Bebelulu przy Wiki:)
Muszę poprosić mamę, żeby zobaczyła czy jest gdzieś w domu, bo by mi się przydała na poranne odprowadzanie Wiki do przedszkola. Dzięki Gufi za przypomnienie:)

ja wlasnie glownie do tego celu bede jej uzywala :tak:

Tunia -dzieki za linki. niestety te zapinane to nie dla mnie - jestem wysoka i boje sie, ze to rozciecie bedzie za krotkie.

ja wlasnie takie przymierzalam w sklepie i rzeczywiscie wygladaja super. musze chyba zaraz zamowic i miec z glowy :-)

joamar te z muzzy są bardzo ładne i do domu takie sobie kupię, ale do szpitala byłoby mi ich żal, jeśli miałabym je zalać mlekiem lub krwią

Co do mleka to mnie w ogóle nic nie cieknie, trochę się martwię, że będzie problem z karmieniem, zwłaszcza jeszcze jak mam mieć cc

Tunia - nie pomoge, bo nigdy nie używałam nawilżaczy. Z Marcinem jesteśmy "zimnolubni" (tzn. w mieszkaniu żadnej garówy nie tolerujemy) i nigdy nie było problemów z suchym powietrzem.
Za to u teściów zimą, przy ich kaloryferach, to masakra! Wiki w nocy się budzi, Marcina boli głowa.... Uroki bloków, my jesteśmy kamieniczni:)

Antylopka ja też zimnolubna, kaloryfery mam zakręcone i nic nie grzeją, ale zdaję sobie sprawę, że w zimie przy niemowlęciu nie może być tak chłodno w mieszkaniu,

a już teraz jest suche powietrze nawet jak nie grzejemy, ja dziś w nocy otworzyłam nawet okno, bo miałam wrażenie, że się uduszę, i skoro mnie tak dokucza to nie wyobrażam sobie co będzie jak się malutka z zatkanym wysuszonym noskiem w nocy obudzi

ja mam nawilzacz i chodzi praktycznie cała noc bo w sypialni nie da sie spac. U nas kaloryfery pozakrecane a i tak ciepło i sucho, a w sypialni która jest najmniejszym pomieszczeniem to juz wogole sahara.
Ja mam nawilżacz jakiejs marki Konfor. Ale jestem zadowolona bo cichutki powietrze nawilża a kupowalismy go szybko sugerując sie tylko opinią sprzedawcypolecał i powiem szczerze ze jest ok. Teraz jakbym kupowała to moze nawilżacz i jonizator w jednym. zreszte nie wiem. Na pewno bym sie sugerowała tym ze ma cicho chodzić i tak uspokajać, bo wkoncu działa w nocy.
a koszulki bardzo ładne...

Tunia kupiłam czerwoną właśnie tą w kwiety,jest troszkę długa ale ładnie wykończona,naprawdę za tą cenę warto.
KOSZULA DO KARMIENIA, DLA KARMIĄCEJ - czerwony L (1297312760) - Aukcje internetowe Allegro
Missiiss niewiem jak to będzie z tym mlekiem bo to różnie ale wolę się zabezpieczyć i dlatego kupiłam laktator,z Oli miałam też wcześnie siarę i nosiłam wkładki już od 30 tygodnia i potem w szpitalu przeżywałam koszmar bo mleka miałam tyle że pół oddziału mogłabym wykarmić a moja nie chciała cyca. Jak wróciłam do domu to zaraz nabawiłam się zapalenia i nie mam ochoty żeby znowu tak bolały mnie piersi,datego jak to się mówi przezorny,zawsze ubezpieczony. Laktator w szafie i czeka,jak się nie przyda zawsze można sprzedać na all:-)
gufi te z kwiatkami mają rozcięcie 29 cm a od szyji licząc to 40cm,więc myślę że powinno być spoko nawet jeśli jesteś wysoka. A polecam naprawdę bo są bardzo ładne i wydodne,żałuję że od razu nie kupiłam też pidżamy do kompletu,bo gatunkowo naprawdę za tą cenę cudo.
PIŻAMA PIŻAMKA DO KARMIENIA - zielony L (1305351941) - Aukcje internetowe Allegro

gufi te z kwiatkami mają rozcięcie 29 cm a od szyji licząc to 40cm,więc myślę że powinno być spoko nawet jeśli jesteś wysoka. A polecam naprawdę bo są bardzo ładne i wydodne,żałuję że od razu nie kupiłam też pidżamy do kompletu,bo gatunkowo naprawdę za tą cenę cudo.
PIŻAMA PIŻAMKA DO KARMIENIA - zielony L (1305351941) - Aukcje internetowe Allegro

Miło słyszeć, bo zamówiłam sobie właśnie koszule z tej serii - dwie nocne z krótkim rękawem i jedną piżamkę :) Chciałam koniecznie na guziki, a te wyglądały jako jedyne znośnie ;)
Tylko nie wiem, czy nie będą małe. Wzięłam rozmiar M. Normalnie noszę 36-38. Powinnam się wcisnąć chyba...

reklama
olkale- ja miałam podgrzewacz aventa taki do butelek i słoiczków AVENT Podgrzewacz do butelek i słoiczków - opinie o AVENT Podgrzewacz do butelek i słoiczków.. stoi nieużywany do dziś ;/

Myslę że jak ktoś od razu planuje karmić butelką, a nie ma mikrofali, czajnika z opcją podgrzewania wody do 40St lub zwykłego termosu to może i fajna sprawa - jak dla mnie niepotrzebny wydatek.

olkale - mialam podgrzewacz, ale tak jak u mamolki sie nie przydal. no moze gdybym nie karmila piersia ...

a i jeszcze sie nie pochwalilam, ze dostalam od kolezanki chuste Bebelulu :)))))
dzięki za info... nie mam mikrofali, a podgrzewaczu myslałm o typie dom/auto, bo sporo wyjeżdzamy wiec moze w drodze czy gdzieś, gdzie bedę miała dostepu do gazu sie przyda...
zastanawiam sie nad dwoma:
wersja tańsza plus do tego chusta
PODGRZEWACZ SISI 12w1 AUTO-DOM | PROMOCJA CENOWA!! (1288829215) - Aukcje internetowe Allegro
CHUSTA TKANA AZIMI *PASECZKI* 5m 9 kolor+ PORADNIK (1302205059) - Aukcje internetowe Allegro

lu trochę droższy, ale nazwijmy to "bardziej firmowy"
0329 TUFI -PODGRZEWACZ DOMOWO-SAMOCHODOWY OKAZJA!! (1290858863) - Aukcje internetowe Allegro

i nie moge sie zdecydować... tak wpadłam na pomysł chusty, ale nie wiem czy będe korzystała, nie wiem tez na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie...widziałam,ze kupujecie, moze doradzicie coś?

Do góry