reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

a ja się skłaniam do huggies newborn tych z bawełną, do kupna na pobyt w szpitalu
moja Zuzia na razie waży 1670 g więc raczej klockiem nie będzie,
przecież możesz kupić 1. są od 2 do 5 kg, 2 są od 3 do 6.

Ja bym na zapas tych małych nie kupowała bo duze to moga poczekać ew. wyzej załozyc i będą a zapas za malych to co z nimi potem zrobic??.
wierz mi, że wcale nie są małe, tylko się tak wydaje, jak się dzidzi nie ma. Poza tym za duża pielucha to bez sensu, bo wszytsko wyleci bokiem przy nóżkach.

reklama
wierz mi, że wcale nie są małe, tylko się tak wydaje, jak się dzidzi nie ma. Poza tym za duża pielucha to bez sensu, bo wszytsko wyleci bokiem przy nóżkach.

Ja też jestem tego samego zdania,Oliwka ważyła niecałe 2.600 i długo używałam 1 bo w 2 to toneła normalnie. Nawet 1 wydawały się za duże.Jak maluszka nie ma to trudno sobie to wyobrazić ale naprawdę pieluszki są duże stosunkowo do opisu nawet te od 2-5.

Pytanie do osób, które mają lub planują kupować nawilżacz powietrza - jest coś, co warto polecić? U nas od paru tygodni utrzymuje się wilgotność poniżej 40% i za chiny nie chce iść w górę, więc chyba trzeba będzie sobie pomóc techniką. Zależy mi na jakimś, który utrzymywałby stałą wilgotność, jak taka niby klimatyzacja. Bo nie chcę przewilgocić mieszkania. No i najlepiej tak w granicach 150 zł, 200 to już maks.

To ja znowu mam odwrotny problem,muszę zakupić pochłaniacz wilgoci bo u mnie średnia to prawie 80%:-( i też nie wiem jaki kupić żeby było oki

My dziś z mężem wylądowaliśmy w Rossmannie na zakupach (o czym pisałam w wątku o wizytach u lekarza) i cała moja lista wzięła w łeb bo zapomniałam jej z domu i nie wiedziałam co mam kupić:-( Biorąc pod uwagę rady innych osób zdecydowałam się na kosmetyki Nivea Baby tylko oliwkę kupię z Hipp. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale kupiliśmy szampon i płyn do kąpieli 2 w 1, Krem chroniący przed mrozem i wiatrem, krem intensywnie nawilżający, chusteczki nawilżające (to wszystko z Nivei) do tego sudocrem i wodę morską.
Kupilismy pieluszki babydream rozmiar 2 (3-6kg), zobaczymy jak się będą sprawdzać ;-)

Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale kupiliśmy szampon i płyn do kąpieli 2 w 1, Krem chroniący przed mrozem i wiatrem, krem intensywnie nawilżający, chusteczki nawilżające (to wszystko z Nivei) do tego sudocrem i wodę morską

Mam ten sam zestaw - z wyjątkiem kremu nawilżającego. Za to mam też oliwkę z Nivei. I do oczu sól fizjologiczną. Zastanawiam się jeszcze nad pudrem, bo nie chcę sudokremu za każdą zmianą pieluszki używać.

Pytanie do osób, które mają lub planują kupować nawilżacz powietrza - jest coś, co warto polecić? U nas od paru tygodni utrzymuje się wilgotność poniżej 40% i za chiny nie chce iść w górę, więc chyba trzeba będzie sobie pomóc techniką. Zależy mi na jakimś, który utrzymywałby stałą wilgotność, jak taka niby klimatyzacja. Bo nie chcę przewilgocić mieszkania. No i najlepiej tak w granicach 150 zł, 200 to już maks.

Hej, my kupilismy nawilżacz firmy NUK, jest na prawdę super. w zestawie jest też termometr który wskazuje temperaturę otoczenia i jego wilgotność. Ja juz go stosuję, bo mam problemy ze śluzówką i duszę się w nocy. Polecam go z całego serca, ale niestety nie powiem ile dokładnie kosztował bo mąż go kupował, ale mówi, że ok 250 zł.
A co do środków pielęgnacyjnych też mamy wszystko firmy NIVEA oraz sudocrem i oilatum soft, bo polożna poleciła i mówiła, że oni tego w szpitalu uzywają.

reklama
Ja przy Julii używałam tylko Pampersów inne mi się w ogóle nie sprawdziły. Teraz kupiłam pampersy 1 i huggisy 1.
Wczoraj odebrałam fotelik samochodowy dokupiłam ostatnie śpiochy i pajace i tym oto sposobem zakończyłam przygotowania. Mam nadzieję że w tym tyg. przyjedzie łóżeczko, a wózek będzie na koniec listopada.

Do góry