reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Jestem w szoku. A może to ja jakaś do tyłu jestem, bo ciuszki dla mojego bobasa zajmują tylko jedną taką szufladę. Może powinnam coś jeszcze dokupić. Nie wspominając, że o ciuszkach większych niż 62 na razie nie myślałam nawet;)

Moje szuflady są dość płytkie, ale i tak dużo tych ubranek się uzbierało... Kilka sztuk dostaliśmy, parę razy byłam w ciucharni i kupiłam po kilka sztuk (stamtąd mam właśnie trochę większych, bo jak było coś idealnego w większym rozmiarze za 2-3 zł, to żal było nie wziąć ;)), ale większość mamy z paczki z Allegro, do której pani nam gratisów nadodawała. Więc w sumie zakupy ciuchowe skończyły się dla mnie w sierpniu na tej licytacji :) I dopiero wczoraj zobaczyłam, ile tego jest.
Ale to dobrze - będzie można być spokojniejszym z praniem, jeśli ciuchów na zmianę będzie więcej. Poza tym jesteśmy właściwie pierwsi w rodzinie z dzieciątkiem, więc te ubranka jeszcze długo będą służyć :)

reklama
Salomii jak mam koszmarnie dużo ciuchów...Aż z deczka mnie zatchneło...fakt, że rozmiarówka rózna i wsumie do ok. pol roku,zalezy jak będzie sybko rosnąć, reszta jeszcze pochowana...Ale to przez to, ze ciuszki po Lolku, których część nie nosil bo dostałam jak były za małe i podostawał dużo teraz Mały...A jeszcze ile ciuszków wydałam!!! Jakby sie okaalo, że to dziewuszka to czesc bym wydała ia stapiła bardziej kobiecymi ciuszkami.Ale jak tylko wyrośnie to oddaje ciuchy, bo szafa jest dla dwóch mężczyn w końcu.

Ja mam tak średnio tych ciuszków. Jedyne czego mam za dużo to kaftaniki, ale nie kupowałam teraz żadnego tylko mi zostały po córce. Dla młodegodokupiłam tylkotakie wyjściowe ciuszki jak 2 bluzy, 2 pary spodni, bo po córce tego nie miałam, no i kuzynka po swoim synu podrzuciła parę rzeczy. Na razie mam jedną bluzkę w rozmiarze 68 (którą kupiła babcia), reszta jest 56/62 i nic więcej nie kupuje na dzień dzisiejszy.

Mam może głupie pytanie, ale jako niedoświadczona nie mam o tym pojęcia. Czy płatki kosmetyczne i patyczki dla dziecka muszą być jakies specjalne, czy wystarczą te, których używa się na co dzień?

w sumie mogą być takie zwykłe ale większość osób używa specjalnych czyli patyczki takie grubsze na końcach i cieńsze z przodu żeby za dużo nie włożyć, a płatki ja akurat dla małej mam takie większe.
Ja kupiłam takie http://www.cleanic.pl/45

Po 10 wyciagamy łóżeczko. Ja kupiłam specjalne dzidziusiowe w rossmannie baby dream za ok.2 zl, a płatków w ogóle nie kupiłam.

Ja mam patyczki te z ogranicznikami, a płatki małe będę wykorzystywać swoje - do przemywania buzi np. Mam też takie większe, kwadratowe z myślą o myciu pupy wodą :)

płatki też kupiłam jedne opakowanie większych kwadratowych, bo nie chcę w pierwsze dni go chusteczkami traktować...
patyczków nie kupiłam tych dziecięcych. Przy Wiki uzywałam je, jak ona już była bardziej ruchliwa,a jeszcze nie rozumiała, że ma przez chwilę się nie ruszać.

Ale kupiłam dziś pierwszą paczkę pieluch, bo trafiłam na promocję JamboPack będąc po płyn do mycia naczyń:)

reklama
Ale kupiłam dziś pierwszą paczkę pieluch, bo trafiłam na promocję JamboPack będąc po płyn do mycia naczyń:)

Ja pampersów mam już kilka paczek, mam 3 w rozmiarze 1 i 4 w rozmiarze 2 bo jak jade do miasta i musze zapłacic za parking 4 euro to akurat 4,30 kosztuja pieluchy a jak cos kupie to parking mam gratis ;-) To co bede bez sensu pieniadze wydawać :p

Ja dzisiaj zakupiłam w tesco dwie bluzeczki na 0-3miesiace były za 1,75euro. Zaczyna mi sie syndrom chomikowania....

Do góry