reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja się tak zastanawiam odnośnie tych wiaderek dla niemowląt. Jak umyć główkę dziecku żeby nie naleciało do oczek. Bo w wanience dziecko leży, polewasz główkę i bez problemu się spłukuje. Zresztą wydaje mi się że w wiaderku ciężko jest umyć miejsca intymne. Do mnie też to nie przemawia

reklama
No właśnie - nie pokazują jak myć dziecko - chyba, że celem nie jest mycie tylko posiedzenie w wodzie...
Mnie to zszokowało, że wsadzają tam noworodki, które przecież nie utrzymują jeszcze główek:eek:
Jedyny plus-jeśli w ogóle można tak to nazwać-to fakt, że całe ciało jest zanurzone i dzieciaczki mają ciepło. ALe nie kupiłabym tego wiadra nawet gdyby kosztowało 30zł.

Nie zaczęliśmy jeszcze nawet zastanawiać się nad wózkiem. Tzn. ja wiem, że chcę wózek 3w1 i raczej duże koła. Z dzieckiem spacerów po asfalcie i chodnikach raczej mało będę robiła (z racji braku takowych blisko domu), więc kupię raczej "terenowy" wózek. Pooglądam sobie w internecie, a potem wspólnie wybierzemy się na rekonesans po sklepach. Na szczęście mamy jeszcze czas na takie zakupy, ale wczoraj uświadomiłam sobie, że nie tak dużo jak myślałam, bo przecież wszystkiego na raz kupować nie będziemy ze względu na finanse.

Co do wiaderka. To jest chyba jakiś niewypał. Jak pisała cristalrose nie wyobrażam sobie wsadzić tam maluszka, który nie trzyma główki. Po za tym dziecko wygląda w nim jakby na siłę było wciśnięte.

A na grudzień body i koszulki kupujecie z krótkim czy z długim rękawem? a może jedno i drugie? Wstyd się przyznać ale nie mam pojęcia jak takie maleństwo się ubiera, i co na co się zakłada:happy:

Wiolcia ja kupuje tylko z długim bodziaki. Pamiętam że przy Zuzi kupiłam sporo bodziaków z krótkim rękawkiem i w ogóle nie używałam w zimie bo musiałabym za dużo warstw na nią nałożyć aby było jej ciepło.

Ja uwielbiałam zestaw bodzik + pajac lub bodziak + półśpiochy

Ostatnia edycja:
zalezy jakich zestawow bedziesz uzywala. ja preferowalam body z dlugim + spiochy. ale mialam tez body z krotkim + pajacyk z dlugim. u mnie w mieszkaniu zima jest akurat cieplo.

Ja mam troche tych troche tych...Lubiłam krótki rękaw plus pajac, lub długi plus spiochy. U nas zima tez cieplutko...
Wiaderko w ogóle do mnie nie przemawiają....
A co do wózków to ja czekam...Bo może w lipcu dostaniemy maxi cosi od szwagierki bo jej synku, zależy jak tam wyjdzie z przewożnikiem bo ona w Dublinie mieszka. Oczywiście jest to wielka tajemnica, ale teściowa sie wygadała hahahahaaaaa. Nie umiem znależc ani modelu ani zdjęcia...
A jak nie to żaden z wózków 2 w 1 w kwocie na jaka nas stac nie spełnia naszych oczekiwań.
Dlatego kupimy klasyczny głęboki, w dopiero potem wybierzemy spacerówke.

reklama
Dziś daliśmy łóżeczko do faceta, który robi meble na zamówienie, dokonuje renowacji itp. koszt odnowienia łóżeczka i pomalowania go 250zł+ farba w wybranym przez nas kolorze :( Myślałam że będzie dużo taniej :( Ale nowe takie łóżeczko kosztuje 460zł bez materaca.

I teraz mam dylemat- na jaki kolor pomalować łóżeczko. Teraz jest białe. Macie jakieś pomysły? Ja przez chwilę pomyślałam o wenge bo mamy mamy łóżko w tym kolorze ale mąż wyśmiał mnie i powiedział że będzie łóżeczko wyglądać jak mała trumienka :/

Do góry