reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
kupiłam jelpa do płukania, zobaczę czy będzie różnica,

a jakie są jeszcze inne dzidziowe płyny? te wszystkie sensitive? bo jest lenor, silan, E, i one sensitive są i mają dzidzie namalowane, ale ja nie byłam jakoś przekonana w sklepie czy mogą być

podczytuję was na bieżąco
ja uprałam w proszku jelp i tak jak piszecie twarde są te ciuszki bardzo.po uprasowaniu niby mniej,ale tak jak Tunia85 zastanawiam się na przyszłość czy odrobinka lenora do płukania z dzidziusiem namalowanym by nie zaszkodziła? czy raczej nie powinno się?

ola właśnie powiesiłam ubranka wyprane w dzidziusiu i wypłukane w jelpie i moim zdaniem wieszając mokre ubranka czuję dużą różnicę w miękkości po użyciu płynu niż wcześniej bez jego użycia,

crostalrose miałam pytac .. jaka jest jakość tej bawełny pościeli z tego kompletu łóżeczkowego? no i kołderka i podusia czy ok są (te wypełnienia), nie jakis badziew? Pisałam do tego sprzedawcy jakis czas temu o to, by wystawił jeszcze tą aukcję z tym łóżeczkiem co Ty masz ale nic, cisza:/ we wtorek za tydzień jestem już zdecydowana zamówić ten zestaw ŁÓŻECZKO SZUFLADA 6 kolorów GPK POŚCIEL HAFT (1286418029) - Aukcje internetowe Allegro u tego samego sprzedawcy, łóżeczko mniej okazałe ale też ok, kolor orzech a pościel serduszka:)

jesli chodzi o plukanie ubranek w lenorze - to zrobcie probe po urodzenia dziecka. upierzcie cos z doroslym praniem a potem zalozcie to dziecku. jesli wystapi reakcja na skorze to bedziecie mialy odpowiedz czy plukac czy nie.

ja piore wszystko tylko w proszku i nigdy jakos nie mam wrazenia, ze rzeczy sa sztywne. ale moze to kwestia przyzwyczajenia ... dla malej tez zamerzam tylko w dzidziusiu prac plus prasowanko.

Ostatnia edycja:
crostalrose miałam pytac .. jaka jest jakość tej bawełny pościeli z tego kompletu łóżeczkowego? no i kołderka i podusia czy ok są (te wypełnienia), nie jakis badziew? Pisałam do tego sprzedawcy jakis czas temu o to, by wystawił jeszcze tą aukcję z tym łóżeczkiem co Ty masz ale nic, cisza:/ we wtorek za tydzień jestem już zdecydowana zamówić ten zestaw ŁÓŻECZKO SZUFLADA 6 kolorów GPK POŚCIEL HAFT (1286418029) - Aukcje internetowe Allegro u tego samego sprzedawcy, łóżeczko mniej okazałe ale też ok, kolor orzech a pościel serduszka:)

sarka, ale to chyba trochę drogo wychodzi. W zasadzie nie poleca się baldachimów które tylko gromadzą kurz... fajnie to wygląda ale nie jest to za dobre.
Ja czekam na M/B Pieniężnej i kupuję taki oto zestaw (łóżeczko podobne do Twojego+szuflada i do tego na drugiej aukcji pościel 6 el.):
Łóżeczko Kuba II + szuflada KEWIN Kolory RadeK (1289779930) - Aukcje internetowe Allegro
Posciel 6 częściowa ! OD Tola ! Letnie PROMOCJE (1281880794) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Ja prałam w mleczku Lovela z podwójnym płukaniem i ubranka nie były szorstkie (no może troszkę te używane frotowe - ale po prasowaniu były super) mimo, że mam dość twardą wodę.

Sarka materacyk jest super, powłoczki i ochraniacz też - są z dość grubej bawełny (prawie jak satyna baw. ale splot typowo bawełniany, nie satynowy) mają ładne i starannie wykonane hafty na aplikacjach. Fajne jest też to, że z ochraniacza wyjmuje się wkład (do prania). Prześcieradło jest całkiem niezłe. Co do kołderki - nie powala jakością, ale może być, natomiast poduszka jest badziewna - bardzo cienka, wkład nierówno ułożony, raczej nie będę jej używać (może dam kotu, żeby się wylegiwał ;-) ). Mimo to polecam, bo reszta zestawu jest warta swojej ceny.

Izu - baldachim oprócz walorów estetycznych pełni też określoną funkcję - działa uspokajająco na dziecko dając wrażenie ograniczonej przestrzeni, a co za tym idzie - poczucie bezpieczeństwa. Z kurzem na szczęście można sobie poradzić;-)

Ostatnia edycja:
Do góry