reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
no bo ja właśnie kupiłam używany fotelik i nie ma tam nic to co taka jak podałam się nada?
Myślę że musisz coś takiego mieć do fotelika. Tylko przed zakupem srawdź wymiary czy będzie pasować.

ja znowu mam inne pytanie - odnośnie prania. kupiłam dzidziusia, ale co z płukaniem? sama woda czy jakiś płyn? dla was pewnie głupie ale ja nigdy nie prałam ciuszków niemowlaków :D
Wystarczy podwójne płukanie :)

cristalrose, misia - dzis spedzilam od rana 40 min na zaglebianie tematu pieluszek wielorazowych. poogladalam prezentacje i juz przynajmniej wiem, o czym piszecie :tak: ja tez pojde w ta opcje, ale dopiero jak mala bedzie troche starsza. na poczatek jak dla mnie za duzo nowosci :-D no i do tego czasu posprawdzacie rozne firmy i bede mogla skorzystac z waszego doswiadczenia ;-)
Pieluchy wielo to temat rzeka a jaka fajna zabawa :) Powodzenia. Fajnie że będzie nas więcej mam pielu****ących wielorazowo :)

Dzięki Misia!!! O flipie też myślałam - czy one są sprzedawane razem z wkładami, czy tylko sam otulacz?
tylko sam otulacz kupiłam
Z wkładami też są :)

Ostatnia edycja:
A ja jestem leniwa i zostaje przy jednorazówkach...Chyba, że coś mi sie zmieni, a nie wykluczam takiej opcji.
ja również w tej dziedzinie stawiam na lenistwo:)

Gosia - ja uzywam tylko proszek. plyn to juz dla mnie za duzo chemii. do tego zawsze wlaczam opcje dodatkowego plukania.
u mnie odwrotnie, w ogóle nie używam proszków, od dłuższego czasu kupuje żele do prania. Dla dzidziusia płyn, tutaj dla dzieci w ogóle nie ma proszków.

ja tez do prania posiadam plyn dla dzieci, z tym ze ubranka sa nieco twarde po nim, ale widzialam tez jakis plyn do plukania dzieciowy, bede musiala zwrocic uwage.

A wielorazowe pieluszki u mnie tez przyjda okolo 3-4 miesiaca :) ale przyjda heehe tym bardziej ze mala bedzie szybko szla do przedszkola i fajnie by bylo gdyby jak najszybciej pozbyla sie tego balastu, tu strasznie duzo ludzi uzywa takich pieluch i w przedszkolu tez nie bedzie jakiegos problemu ewentualnie. Ale to za jaaakis czas.

Salomii - z oduczaniem od pieluch to wiele zależy od dziecka, bo Wiki zdjęłam pieluchę przed 2-imi urodzinami. Zostawiałam na noc, ale potem z tego zrezygnowałam, bo były suche. A cały czas była na pampersach. Dziecko około 18-24 miesiąca zaczyna po prostu kontrolować fizjologię i jak się to wykorzysta, to nie powinno być problemu z pieluchą.

reklama
Zrobiłam dziś duże dzidziusiowe zakupy. Jeszcze tylko apteka i będzie już w zasadzie wszystko. Teraz czeka mnie porządkowanie wszystkiego i pranie.

Ja też jestem leniuszek i będziemy używać pieluszek jednorazowych.

Do góry