reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
Gufi - najważniesze, że pokoik będzie już oczekiwał na nową lokatorkę;-)
Mój od niedawna oczekuje - tzn nasza sypialnia która "robi" za pokoik, ale wszystko się zmieściło i wygląda super:-) Ty się ciągle martwisz że jesteś w lesie - czyli tam gdzie ja byłam na tym etapie ciąży -, ale Ty masz pełno rzeczy po Nince, a ja jeszcze miesiąc temu nie miałam prawie nic dla dziecka - i w ciągu miesiąca kupiliśmy meble, wózek i resztę gratów, zrobiłam przemeblowanie, generalne porządki (łącznie z wypucowaniem pralki w środku), pranie i prasowanie ubranek, spakowałam torbę do szpitala i jeszcze artykuł napisałam :-D W zasadzie mogłabym odpoczywać przez te 3-4 tyg co mi zostały, ale mam jeszcze jeden artykuł do napisania i kurs specjalizacyjny:dry:

Misia - pieluchowa wyrocznio;-) - co sądzisz o itti bitti snap-in-one {itti bitti} Pieluszka Bitti D'Lish Snap-In-One fuksja | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki All-in-One | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła Mnie się one strasznie podobają i wydają się spełniać moje oczekiwania - w sumie można tam zastosować 1-3 wkładki, a sama pieluszka może być jako otulacz (może nawet do zwykłej tetry czy wkładek z mikrofibry??). Nie są co prawda one-size, ale może to nawet lepiej?
A jak tobie się sprawdzało używanie kieszonek one size u maleństwa? Nie były niewygodne?
JA na razie zamówiłam sobie 1 otulacz bambino mio i kilka tetrowych grubych pieluch składanych. Zamierzam też wypróbować kieszonkę naughty baby.
Natomiast jakoś nie przemawiają do mnie formowane bambusowe - może przez to że długo schną, a znalazłam coś alternatywnego: Wkłady wkładki wielorazowe zdrowe BAMBUSOWE CP (1280962115) - Aukcje internetowe Allegro co o tym sądzisz?
WIem że jestem namolna :zawstydzona/y:, ale mam jeszcze pytanko odnośnie tych pieluch: Pieluszki wielorazowe AIO Minky bambus NOWOŚĆ (1288247221) - Aukcje internetowe Allegro
może je znasz? NIe wiem co to za firma, ale wyglądają trochę jak snap-in-one, tylko są o połowę tańsze, więc chyba też sobie zamówię na próbę - chyba, że nie polecasz. Przeprzaszam, że Cię tak molestuję, ale skoro masz na tym polu doświadczenie...:sorry2:

cristalrose napisałam ci rano odpowiedzi na twoje pytania pieluchowe a teraz wchodzę a mojego posta nie ma :no: Piszę więc jeszcze raz. Może teraz się uda :)

Misia - pieluchowa wyrocznio;-) - co sądzisz o itti bitti snap-in-one {itti bitti} Pieluszka Bitti D'Lish Snap-In-One fuksja | PIELUSZKI WIELORAZOWE | Pieluszki All-in-One | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Chusty - Nosidła Mnie się one strasznie podobają i wydają się spełniać moje oczekiwania - w sumie można tam zastosować 1-3 wkładki, a sama pieluszka może być jako otulacz (może nawet do zwykłej tetry czy wkładek z mikrofibry??). Nie są co prawda one-size, ale może to nawet lepiej?

Nie używałam tych pieluch więc nie powiem ale są z wyższej półki więc pewnie super chłonne i wygodne. Do otulacza można włożyć praktycznie wszystko :)

A jak tobie się sprawdzało używanie kieszonek one size u maleństwa? Nie były niewygodne?
JA na razie zamówiłam sobie 1 otulacz bambino mio i kilka tetrowych grubych pieluch składanych.

U maleństwanie nie stosowałam pieluch wielo bo przy córce dowiedziałam się o tych pieluchach nieco później. Ja też na początek mam otulaczyli bambino mio i tetrę + wkładki jednorazowe do wyłapywania kupek. Mam też otylacze onesize BumGenius flip i ekonobum są świetne. Przy noworodku też się podobno sprawdzają.

Zamierzam też wypróbować kieszonkę naughty baby.
Ztych pieluch jestem bardzo zadowolona. Chłonne tanie ładnie się piorą i szybko schną, utrzymują suchość przy pupie :)

Natomiast jakoś nie przemawiają do mnie formowane bambusowe - może przez to że długo schną, a znalazłam coś alternatywnego: Wkłady wkładki wielorazowe zdrowe BAMBUSOWE CP (1280962115) - Aukcje internetowe Allegro co o tym sądzisz?
Formowanki babusowe są naturalne i bakteriobójcze. Dobre na noc bo potrafią całą noc wytrzymać. Wkładki też dobre ale tylko przy pupie do kieszonki szkoda chować. Do kieszonek najlepiej wkładki z mikrofibry.

WIem że jestem namolna :zawstydzona/y:, ale mam jeszcze pytanko odnośnie tych pieluch: Pieluszki wielorazowe AIO Minky bambus NOWOŚĆ (1288247221) - Aukcje internetowe Allegro
może je znasz? NIe wiem co to za firma, ale wyglądają trochę jak snap-in-one, tylko są o połowę tańsze, więc chyba też sobie zamówię na próbę - chyba, że nie polecasz.
Nam się nie spodobały i sprzedałam. Wolę pieluchę babusową i otulacz pul oddzielnie. Jednak możesz spróbować. Może wam podpasują.

Przeprzaszam, że Cię tak molestuję, ale skoro masz na tym polu doświadczenie...:sorry2:
Nie ma sprawy :) Jak będziesz miała jakieś pytania to pytaj śmiało :)

ooo dobrze, że sunnflower zapytałaś bo ja nie wiedziałam tego...

ja znowu mam inne pytanie - odnośnie prania. kupiłam dzidziusia, ale co z płukaniem? sama woda czy jakiś płyn? dla was pewnie głupie ale ja nigdy nie prałam ciuszków niemowlaków :D

sunflower - ja mam fotelik maxi cosi i tam jest od razu taka wkladka dla noworodkow, kotra pozniej sie wyjmuje. nie wiem, jak w innych fotelikach ...

Gosia - ja uzywam tylko proszek. plyn to juz dla mnie za duzo chemii. do tego zawsze wlaczam opcje dodatkowego plukania.

cristalrose, misia - dzis spedzilam od rana 40 min na zaglebianie tematu pieluszek wielorazowych. poogladalam prezentacje i juz przynajmniej wiem, o czym piszecie :tak: ja tez pojde w ta opcje, ale dopiero jak mala bedzie troche starsza. na poczatek jak dla mnie za duzo nowosci :-D no i do tego czasu posprawdzacie rozne firmy i bede mogla skorzystac z waszego doswiadczenia ;-)

reklama
U maleństwanie nie stosowałam pieluch wielo bo przy córce dowiedziałam się o tych pieluchach nieco później. Ja też na początek mam otulaczyli bambino mio i tetrę + wkładki jednorazowe do wyłapywania kupek. Mam też otylacze onesize BumGenius flip i ekonobum są świetne. Przy noworodku też się podobno sprawdzają.

Dzięki Misia!!! O flipie też myślałam - czy one są sprzedawane razem z wkładami, czy tylko sam otulacz?

cristalrose, misia - dzis spedzilam od rana 40 min na zaglebianie tematu pieluszek wielorazowych. poogladalam prezentacje i juz przynajmniej wiem, o czym piszecie :tak: ja tez pojde w ta opcje, ale dopiero jak mala bedzie troche starsza. na poczatek jak dla mnie za duzo nowosci :-D no i do tego czasu posprawdzacie rozne firmy i bede mogla skorzystac z waszego doswiadczenia ;-)
Gufi - ja też na początek zakupiłam jednorazówki - póki nie wydobrzeję po porodzie i się nie oswoję z dzieckiem ;-) a potem powoli będę wprowadzać wielorazówki. Tym bardziej, że na pocz. pieluchy zmienia się bardzo często, no i kupka przelatuje, więc papierki jednorazowe na nic się zdają - miałabym za dużo roboty:szok:

Gosia - ja piorę podobnie jak Gufi, tzn tylko płyn do prania i podwójny cykl płukania.

Do góry