reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

co do komdy - najwygodniej jest jak przewijak jest osobno i wanienka tez. po wlasnie po kapieli przenosisz dzicko od razu na przewijak i jest wygodnie. ja mam komode z przewijakiem z IKEI po Nince - jest super, bo ma bardzo duzo miejsca na przewijak i akcesoria, do tego trzy szuflady i dwie poleczki. no jest dobra dla wysokich osob i nie bede musiala sie schylac :)

reklama
Moje z tego co wiem 14, ale chyba jeszcze jedno dziecko miało przed to więcej,ale nie wnikałam ile. Ma sporo lat,ale jak na ten wiek jest w dobrym stanie. Jednakze Twoje w lepszym.

To akurat nie jest moje,ale tak wygląda.Moje jest w bardzo dobrym stanie,na razie nie rozłożonejeszcze,wymyłam je i naoliwkowałam i po oliwce uzyskało taki kolor jak to na fotce :)

renczysia fajny pomysł z tą oliwką, też spróbuję... ale ona wysycha i łóżeczko nie jest śliskie, i czy chodzi o taką zwykła oliwkę do ciała?

cwietka ja przewijak mam taki usztywniany co się na łóżeczko montuje, i będę go zabierać do łazienki i kłaść na pralce, wanienkę mam zywkła co się do wanny łazienkowej wkłada, a na bibeloty dla małej w kupię po prostu takie plastykowe pojemniki do przechowywania rzeczy i ułożę w szufladzie komody, a na kosmetyki do mycia zrobię w łazience osobną półkę żeby były gdzieś obok pod ręką

joamar też ciągle myślę nad kosmetykami, najpierw chciałam nivea, bambino to to samo co nivea bo nievea je produkuje, ostatnio widziałam kosmetyki bobini polskiej firmy i chyba do nich się będę skłaniać, problem mam o tyle taki, że nie mam w tej kwestii doświadczenie

Dziewczyny, dzięki za rady.
Myślałam jeszcze o wanience na stelażu. Nie chcę wsadzać wanienki do wanny, bo przy takim codziennym schylaniu się chyba by mi plecy odpadły. Poza tym wannę mamy pod skosem, więc wanienka nakładana na wannę też raczej odpada, bo może być niewygodnie.
Kurcze, dalej nie wiem, co robić, a decyzje niestety muszę podjąć sama, bo Małżon wykazuje zerowe zainteresowanie. Zadzwonię do mamy się pożalić :zawstydzona/y:

Tunia Będzie śliskie moje też było,ale po jakimś czasie (paru dniach) przetrzeć można szmatką.A oliwką zwykłą taką dziecięca smarowałam :) Miałam je malować ale stwierdziłam,że dziecko jak będzie większe to będzie zgryzać farbę więc umyłam i posmarowałam i jest super :)

Ja mam zwykłe sosnowe łóżeczko po Zuzi. Podobają mi się białe. Czasem mam ochotę zabejcować je na biało ale chyba już zostanie takie jakie jak jest od nowości.

A jeżeli chodzi o kąpanie to moja siostra lata temu (18) kąpała na łóżku podkładała tylko pod wanienkę folię żeby się łóżko nie zmoczyło,później przy drugim kupiła to co pokazywała cwietka

reklama
Przez kilka stron zastanawiałam się, dlaczego macie problem z czyszczeniem płyty na szufladzie łóżeczka i dopiero po jakimś czasie zakumałam, że Wasze się nie wysuwają. Na szczęście ja nie będę miała tego problemu, bo w naszym łóżeczku płyta wysuwa się razem z szufladą.

Do góry