Ja kupiłam zwykłą kołderkę - bo akurat była w zestawie z łóżeczkiem, ale odłożyłam ją do kufra - przyda się za rok-dwa, a póki co będę stosowac rożki i kocyki;-)
Misia - czy tych pieluszek typu kieszonka nie można stosowac jako otulacze?? Bo otulacze są droższe i w poj. rozmiarach, a te kieszonki dwa razy tańsze i z możliwością regulacji. Pomyślałam, że dokupiłabym więcej wkładów formowanych i tetrowych pieluch i tylko je wymieniała (można je gotowac) a rzadziej bym prała same pieluchy kieszonkowe. Jak sądzisz - jako doświadczona w temacie;-)?
Zastanawiam się też jak się piorą te pieluszki kieszonkowe - bo przecież je można chyba max w 40 stopniach prac, a co z kupą
Wiem że niektóre mamy stosują kieszonkę jako otulacz ale mnie to się nie sprawdziło. Otulacz również można kupić one size więc niekoniecznie musi być rozmiarowy. Mam otulacze onesize o takie EKO BABY Sklep - Otulacze z poliestru / polarku Jestem z nich bardzo zadowolona. Można do nich wkładać różne wkłady, tetrę itp są cieniutkie przewiewne i nie przepuszczają wilgoci. Można je przeprać w ręku w pralce a pieluchy wygotować. Do łapania kupek są naturalne biodegradowalne wkładki. Jak jest kupka wyrzuca się je z kupką do ubikacji. Jak siku można wrzucić z pieluchą do prania i i urzyć ponownie Wkładki Jednorazowe, Biodegradalne - 100 sztuk, Tots Bots - ekoMaluch lub Wkładki jednorazowe, 200 sztuk, Close Parent - ekoMaluch
Jak będziesz uzywać wkładów + otulaczy to możesz prać w jelpie. Otulacze możesz uprać z ubrankami a wkłady i pieluchy wygotować. Jak kieszonek to temperatura 40, 60 stopni z dodatkiem http://ekomaluch.pl/bio-d-nappy-fresh,p1157,l1.html lub Antybakteryjny proszek do prania pieluch, Tots Bots - ekoMaluch
Mam nadzieje że pomogłam. Jak coś to pytaj chętnie odpowiem
Ostatnia edycja: