reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
misia ale mnie dzięki Tobie olśniło:-) idę jutro do smyka w centrum handlowym i przecież w h&m są rzeczy dla dzieci więc tam mogę jeszcze na coś popatrzeć, czapeczkę zimową, kombinezonik

Tunia ten kombinezon co odesłałam był w rozm. 62, był tak wielki że dziecko przeleciałby mi przez jedną nogawkę:/ także na pewno 60 cm długości od ramienia to wiele za dużo! z kolei ten co w tesco kupiłam ma rozmiar wporządku, w sam raz, polecam i cena niecałe 38zł:)
Wczoraj byłam w H&M i było sporo kombinezoników, naprawdę fajnych, warto się wybrać, na pewno:)

pod ta grubą czapusie będziecie zakładać jeszcze ta cienką-bawełnianą?
a pod szyjke cos kupujecie?
ja na ten mies. juz szlaban z zakupami, może w przyszłym się za tym rozejrzę...

misia ależ słodziutka ta czapucha:D
dziękuję :) Uwielbiam uszka i jak zobaczyłam tą czapkę to musiałam ją mieć :p W H&M kosztowała mnie 19,90 więc chyba nie tak dużo...

misia ale mnie dzięki Tobie olśniło:-) idę jutro do smyka w centrum handlowym i przecież w h&m są rzeczy dla dzieci więc tam mogę jeszcze na coś popatrzeć, czapeczkę zimową, kombinezonik
no ja też smyka i h&m odwiedziłam osobiście :) Uwielbiam rzeczy z H&M są tam też fajne białe bodziaki kopertowe z długim rękawem. Kupiłam je do szpitala.

sarka pod czapusie chyba jakąś bawełnianą będę zakładać. Szaliczka nie mam bo pamiętam że Zuzi nie dało się założyć szalika. No ale jak będzie potrzebny to coś później zakupię.

Ostatnia edycja:
a u was trzeba mieć ciuszki dla dzidzi?
ja poprzednio jak rodziłam to nic z ciuszków ani różka nie trzeba było miec, wszystko było szpitalne.
Teraz będe rodzić gdzie indziej, więc muszę dopytać...ale lepiej jak dają

u mnie można mieć swoje ale są też szpitalne. Dla Zuzy miałam pierwsze ubranko które zostawiłam na pamiątkę i dla Alka też już pierwsze ubranko naszykowane :)

reklama
Tunia ten kombinezon co odesłałam był w rozm. 62, był tak wielki że dziecko przeleciałby mi przez jedną nogawkę:/ także na pewno 60 cm długości od ramienia to wiele za dużo! z kolei ten co w tesco kupiłam ma rozmiar wporządku, w sam raz, polecam i cena niecałe 38zł:)
Wczoraj byłam w H&M i było sporo kombinezoników, naprawdę fajnych, warto się wybrać, na pewno:)

pod ta grubą czapusie będziecie zakładać jeszcze ta cienką-bawełnianą?
a pod szyjke cos kupujecie?
ja na ten mies. juz szlaban z zakupami, może w przyszłym się za tym rozejrzę...

no ja właśnie nie wiem jaki ten kombinezon kupić, ostatecznie jak będzie za duży to i tak przynajmniej wystarczy na całą zimą, a nie wiadomo ile będzie trzymać,

co do czapki czytałam wczoraj, że jak kombinezon ma ocieplany kaptur, a temp na zewnątrz nie spada poniżej 0 stopni to wystarczy bawełniana, ale ja kupuję ciepłą i myślę, że sama ubrana na gołą główkę i kaptur wystarczy

zasada jest taka, że dziecko ma mieć jedną warstwę więcej niż dorosły człowiek, więc chyba wystarczą śpiochy, kaftanik, sweterek i kombinezon

mam zamia kupić szaliczek

co do rzeczy do szpitala też się muszę dowiedzieć, jeśli trzeba mieć to wezmę te używane, które dostałam, a na wyjście ze szpitala ładny komplet z tych co kupiłam, bałabym się brać te najładniejsze, że zginą

a co się robi w szpitalu z rzeczami tj torbą i cennymi takimi jak komórka czy pieniądze i dokumenty jak się pojedzie na salę operacyjną?
nie wiem jak teraz jest,ale słyszałam, że zdarzają się kradzieże... i chyba byłabym spokojniejsza gdyby można te rzeczy gdzieś w szafce przechować

Do góry