reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

faktycznie najlepiej pytac w szpitalu- u mnie ubranek dla dziecka nie trzeba bylo-tylko na samo wyjscie, ale pieluchy i chusteczki trzeba bylo miec swoje a tego nie powiedziala polozna na SR
renczysia wybralaś juz szpital??

reklama
Też się z tym zgadzam, najlepiej pytać koleżanek które rodziły w danym szpitalu. U mnie np. nie trzeba było ciuszków dla dzieci bo były na miejscu tylko do wyjścia w swoje trzeba było ubrać.
I jak się łóżko poplamiło to się prosiło salową i ona pościel zmieniała ;-)

Nio to pokaże wam śpiworek i cudne niedrapki po Lolku. Niedrapek to mam 5 par ha ha ha ha..3 po Lolku reszte teraz dostałam...No pół oddzoału obdziele i co ładnego Filipek dostał od cioci po jej Małym
dsc08652.jpg

By bodzinka at 2010-10-11

dsc08653q.jpg

dsc08522j.jpg

dsc08525j.jpg

dsc08526s.jpg

dsc08527.jpg

dsc08528u.jpg

dsc08529y.jpg

dsc08530d.jpg

By Bodzinka at 2010-10-11

dsc08531f.jpg

dsc08532.jpg

dsc08533.jpg

dsc08534.jpg

dsc08535.jpg

Tylko co ja zrobie z krótkimi spodenkami ha ha ha ha No i będzie jezz jak Fifi sie zamieni w Tole...No zawsze moge jakieś aplikacje dziewczyńskie naszyć hi hi hi

Ostatnia edycja:
Na śpiochy i w kombinezonik jakby na podwórko trzeba byłow yjść. Ja tak będę robić.
Fajne te polarowe i te niebieskie pod ciuszki.

kochane babolce, dzięki że jesteście
widzicie ja nawet niby doświadczona po pierwszym dziecku :confused: ale nikt mnie nie uświadomił dotąd że sudocrem to nie maść ochronna a lecznicza - dziś mi położna to jeszcze potwierdziła, lepszy jest tormentiol lub alantan plus, do tego przekonała mnie że te gaziki nasączone spirytusem to jakaś ściema i jednak mimo że brudzi pichtanina jest sto razy lepsza bo pępuszek szybciej wygaja i lepiej dezynfekuje bo lepiej trafia we wszystkie zakamarki, wygodnie do tego kupić pipetkę i wkraplać w zakamarki pępka, moja starsza miała kikutek pępuszka coś około prawie miesiąca, ale to zależy od grubości sznura pępkowego, niektórym dzieciaczkom odpada już nawet po 5 dniach
z ubrankami w szpitalu u nas to było tak że trzeba było mieć swoje, tylko pierwsze położna zakłada dziecku (ale też prosiła męża by wydobył z torby ubranka dla dziecka - dlatego dobrze jest by mąż wiedział co gdzie leży w torbie) a potem po 12 godzinach od cc(tyle czasu dziecko spało na sali obserwacyjnej - odsypiało ciężar porodu) kazali mi samej wstać i chodzić przy dziecku, dziewczyna co miała cesarkę ze względu na wagę dziecka (urodziła 5kilowego koloska) też zajmowała się sama dzieckiem nikt z położnych jej nie pomagał, więc to chyba w każdym szpitalu różnie
z podkładem i wkładami poporodowymi to miałam dane ze szpitala, nawet teraz nie wiem czy kupię drugą pakę, jedną mam, ale jak dają to po co mi te duże do domu, w domu wygodniej chyba mi było by już w normalnych podpaskach...

reklama
dziewczyny rzeczywiście z tym kwasem bornym też słyszałam, że nie powinno się stosować bo najnowsze badania potwierdziły odkładanie się czegoś tam w organizmie. A organizm nie potrafi się tego pozbyć. Na pewno nie do codziennego stosowania. Ale jak lekarz przepisze na zmiany skórne do stosowania przez np tydzień to myślę nie powinno to mieć wpływu.

Do góry