reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

ja bede prac wiekszosc w 60 st, bardziej delikatne typu welur w 40 st. pieluszki w 90 st. proszek dzidzius, ale ja pranie zostawiam dopiero na koniec listopada.

co do babydream, to ja od dawna uzywam chusteczek nawlizonych - sa tanie, dobrze nawilzone i takie fajne grubsze. i jeszcze kosmetykow z tej zielonej serii babydream naturel dla Ninki. w promocji w rossmanie bedzie tez mleczko do ciala hipp - uwielbiam je, bo pieknie pachnie i dobrze nawilza. uzywam na spolke z corcia, a Alicja tez skorzysta, bo jest od 1 dnia zycia :)
Ja też używam hippa dla starszej i będę używała dla młodszego. Będą mieć jeden rodzaj kosmetyków co jest dla mnie bardzo wygodne.

Ja piorę w 40 stopniach i prasuję. Proszek jelp.

reklama
anka wiem, że wiolcia chciała xa. I ktoś wiem, że już kupił, ale niestety nie pamiętam kto...

Ja też mam wszystko z hippa. Zapach faktycznie obłędny...

Chciałam zaczekać z praniem przynajmniej do połowy listopada, ale jak wszystko w domu leży... Nie wytrzymałam i właśnie pierwsza pralka pościeli dla Igora się kręci :D Kto by pomyślał, że pranie może być takie przyjemne. Pościel i ręczniki piorę w 60 stopniach i w jelpie :)

no więc ja też mam płyn jelp, pierwszy rzut uprałam ręcznie - bo tak mi się wydawało że to fajnie będzie, ale już przy pierwszej misce myślałam że mi kręgosłup pęknie więc resztę na pewno będę prała w pralce. A jest jakiś płyn do płukania dla dzieci - czy się nie dodaje żadnych takich?

Chyba się nie daje, przynajmniej na początku. Zresztą ten jelp ma dopisane soft więc mam nadzieję, że nie wyjmę "wykrochmalonej" pościeli i ubranek po praniu.

a mnie się wydaje, że sam proszek na początek wystarczy, te wszystkie płyny do płukania mają dość mocne zapachy, ja się tam nie znam, ale zastanawiam się czy mocno pachnące ubranko nie będzie przeszkadzać dzidziusiowi...
zresztą sama pamiętam jak byłam mała jak się czuliłam na proszek lub mydło lub płyn do płukania ubrań, rodzice zabrali mnie do lekarza myślac, że mam różyczkę bo byłam cała w czerwonych kropkach, ale były na brzuchu i pani dr powiedziała, że to musi być coś w czym się myją mnie rodzice lub piorą moje ubranka

tak więc wolę sam proszek dla dzidziusiów na początek

Ja też tylko proszku będę używać do prania ewentualnie płynu do prania,a po jakimś czasie wypiorę jedną rzecz malucha z rzeczami naszymi w normalnym proszku i będę obserwować jak reaguje maluch na zmianę.

reklama
Do góry