reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

a ja na razie się wstrzymuję z zabawkami, jedynie kupię coś co wydaje dźwięk i jest kolorowe, przez 1 m-c nasze dzidzie nawet nie będą na te cuda zabawkowe zwracać uwagi, dopiero jak dziecko zaczyna wodzić wzrokiem za poruszającym się palcem lub odwracać głowę w kierunku dochodzących dźwięków jest sens kupowania zabawek i karuzelek, pamiętajmy, że przez 1 m-c nasze dzidzie będą jedynie spały, jadły i robiły kupkę :)

reklama
Pamiętam jak Tunia pisała,ze nic nie wie o ciąży i o macierzyństwie, a teraz proszę skarbnica informacji. ;-D Gdybym nie miała siostry, która ma 12 lat to nic bym praktycznie nie wiedziała. Zjmowałam sienią 24 na dobę ,więc zdobyłam doświadczenie, a tak to cieniutko byłoby ze mną. Wiele rzeczy uleciało mi, dlatego każde dobre informacje zbieram. ;-)

kasiarem i apgaj a musicie do domu wozek wnosic? Nie moze zostawac na parterze albo na polpietrze?

kasiarem ale ten Twoj wozek ma jeszcze gondole, czy tylko to nosidlo zakladane na spacerowke? bo jakos nie umiem sobie tego wyobrazic. :-D

ma i nosidełko :) szwagier ma przyjść zmontować mi ten wózek pokazać jak co do czego to postaram sie cyknac fote i zadecyduje czy moze byc ale na ta chwile marne szanse bo jeszcze te cholerne hamulce nie działaja
a co do tego zostawiania to sprobuje ale sasiadki mam rozne wiec sie moze nie spodobac

Ostatnia edycja:
Moja Zuza od początku miała zabawkeczki. Grzechotki, karuzele i pluszaki na które patrzyła z zaciekawieniem. Wodziła wzrokiem za grającą karuzelą. Mam nagrane fajne filmiki z tamtego okresu. Także to zależy od dziecka. Kupiłam jej też taką rozkładaną książeczkę do łóżeczka która po jednej stronie ma czarno białe szlaczki dla niemowlaczka a po drugiej kolorowe dla starszego dziecka. Też przyglądała się jej z zaciekawieniem leżąc w łóżeczku.
O coś takiego:
http://allegro.pl/ksiazeczka-interaktywna-dwustronna-tiny-love-i1261444597.html
http://allegro.pl/interaktywna-dwustronna-ksiazeczka-taf-toys-i1253856207.html
KSIĄŻECZKA DO ŁÓŻECZKA LAMAZE PREZENT DLA ... (1243467021) - Aukcje internetowe Allegro

nie mogę wchodzić na ten wątek! wy tu robicie zakupy na maksa :D a ja powoli zbieram do kupy wszystko po remoncie, a zakupy dopiero za 3 tygodnie jak małż już będzie. najpierw muszę się po tym bałaganie ogarnąć i zobaczyć czego mi brakuje.
jedynie co to sobie dzisiaj robię listę kosmetyków do kupienia bo chyba jutro do rossmana podskoczę :D

reklama
Ja się tak zastanawiam właśnie nad tymi rossmanowskimi kosmetykami babydream,może któraś z doświadczonych mam używała i może się wypowiedzieć na ich temat :)

Do góry