reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wszystko dla maleństwa

Z tym garnkiem to u nas też się sprawdzało:)
Chociaż raz sytuacja wymknęła się spod kontroli. Mój S. chciał wyparzyć kubek-niekapek z aventu. Zapomniał i poszedł spać:///
W nocy obudził mnie straszny gryzący dym i smród. Okazało się, że zostawił na małym ogniu ten kubeczek. Woda się wygotowała, a z kubka zrobił się rozpuszczony plastik (tylko ostał się kawałeczek tego zielonego dzióbka do picia).
Sterylizatora na pewno nie kupię (nie tak łatwo mnie zrazić:DDD), podgrzewacza raczej też nie.

reklama
Ja będę przypinać stelaż,ew. będę się wracać po niego później.Póki co najpierw będzie werandowanie,bo nie wiem kiedy wyjdę 1 raz z maluchem,a jeśli zima ma być bardziej mroźna i szybko ma zawitać jak to mówili w tv to nie prędko to nastąpi :)

tak własnie robiłam z Wiktorka butelkami i smoczkami tyle że butelki robiły się brzydkie, biały szorstki nalot sie na nich robił, bardzo mi się we wrzątku niszczyły:/

Ja też tak robiłam. Butelka avent po miesiacu użytkowania do niczego się nie nadawała a na ulotce pisze że powinno się ją wymienić po 3 miesiącach. Niestety mało kto wie że porysowana i zmatowiona plastikowa butelka nie nadaje się już do użytku bo nie da się jej dokładnie wystrylizować. Dlatego ja przeszłam na szklane butelki. Używam tych samych od 1,5 roku i nadal wyglądają jak nowe. Wymianiema tylko smoczki co 3 miesiące. Teraz Alek te butelki odziedziczy po siostrze.

Ja też miałam butelki aventa. Nie gotowałam ich we wrzątku, bo tak robi się osad z kamienia właśnie. Nie przesadzałam ze sterylizacją. Zalewałam butelkę wrzątkiem i zostawiałam na kilkanaście minut. Co trzy miesiące wymieniałam regularnie tylko smoczki. Butelki się nie zniszczyły i posłużą teraz drugiemu dziecku.

u mojej koleżanki był podobny misiek, ale u niej nie zdał egzaminu...tzn fajnie wyglądał, taki przytulas, ale jak Młody płakał to nic nie pomagało...
ale ja myślę, że to zależy od Dzidziusia :)

karuzelka to co innego a maskotka to co innego na poczatku dzieci z reguly nie zwracaja uwagi na karuzelke jedynie delikatny dzwiek moze wprowadzic pewien rytual przy wyciszaniu i usypianiu dzidzi, natomiast po jakims czase zywo interesuja sie wygladem karuzelki i tym co mozna z nia ewentualnie zrobic, niektore moga sie zajmowac calkiem dlugo taka zabawka. Natomiast taka maskotka to milusi przytulaczek i ewentualnie jak wspomniala kicia w zaleznosci od malucha moze spelniac swa uspokajajaca role albo nie. Wlacza sie na krzyk lub placz dziecka i symuluje bicie serducha ktorego glosnosc mozna regulowac. Przetestowalam na sobie bo mamy taka owieczke;) jest urocza ale nie zastapi funkcji karuzelki moim zdaniem.

reklama
wszystko zależy od dziecka z tymi karuzelkami itd. ja póki co nic nie kupuje. już mi wszyscy zapowiadają, że mam termin na same święta i mi coś pokupują w prezencie dla maluszka więc wszystko co niezbędne kupię a tego typu rzeczy po świętach - jak już będzie po prezentach :)
a dzisiaj w końcu poszłam do netto i kupiłam proszek Dzidziuś. mam nadzieję, że się sprawdzi bo chętnie bym wzięła na zapas hehe ale w razie gdyby jednak uczulał to będzie trzeba zmienić. ale w polomarkecie jest na stałe za 13,99 więc chyba nie taka zła cena.

Do góry