reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
ja tez gabek nie - akurat zgadzam sie z tym, ze to siedlisko bakterii. mysle, ze maluszkowi najwygodniej jest na ramieniu u rodzica, a potem to mozna na dno polozyc pieluszke tetrowa. zreszta u mnie i tak maz bedzie kapal ;)

No i nie muszę się martwić o kombinezon :) W piątek wylicytowałam na Allegro jeden malutki za 20 zł, a teraz wygrałam aukcję z pakietem ubranek, w którym jest kombinezon 68 :) Zima załatwiona :) A w aukcji jest też śpiworek do spania, miękkie nosidełko i 61 ubranek - w sumie wszystko za niecałe 5 zł za sztukę - i odbiór osobisty w Krakowie :) Żyć nie umierać :)

Aha - to może wrzucę linka: http://allegro.pl/ciepla-wyprawka-dla-synka-54-sztuk-kombinezon-i1230793063.html :)

Wszystko fajne. Podoba mi sie.
Matka mojego chłopaka mówiła ,zeby dokupić taką podpórkę do wanienki, żeby dziecko oprzeć. Wanienkę juz mamy,ale mam zamiar kapać dziecko tradycyjnie. Jeszcze dziś powiedziała ,ze przydalby się przewijać. Ale ja uważam ,ze to zbędna rzecz.

ewa rewelacyjna ta wyprawka!!! gratuluje zakupu:)))

Mi się najlepiej kapało na ręce, na dno zawsze szła tetrowa pielucha;) miałam tez taka plastikowa podpurkę tzw. foczkę ale za małe dziecko mi zjeżdźało a na większe było za małe;P poza tym dziecko było nad wodą, marzło w tym a do małej wanienki nie nalejesz tak bardzo duzo wody tzn zalezy gdzie kąpiesz bo my w pokoju to robiliśmy więc litrów nie wiadomo ile się nie nosiło

Ja przewijak mam - taki na łóżeczko nakładany, ale mam. Nie mam w domu wiele miejsc, gdzie można by dziecko przebrać. Śpimy na składanym łóżku, więc na nim miejsca mało, a stół kuchenny jakoś mi się nie nadaje do przewijania ;)

Ewa te ciuszki, które kupiłaś są CUUUDOWNE!! :D Prawdziwa bomba :)

Dziewczyny a co ze szczepionkami dla maleństwa?? Czy one są wszystkie potrzebne?? Koleżanki z pracy twierdzą, że jeśli dziecko jest zdrowe to nie powinno sie szczepic na wszystko (tylko to co jest dostępne za darmo). Kolejna uznała że żałuje, że szczepiła syna bo były powikłania i mały długo chorował - więc jak to jest?? Jesteście dla mnie guru wiedzy o dzieciach więc mam nadzieję że mi wyjaśnicie co nieco ;-)Powiem wam że się troszkę przestraszyłam.

Ostatnia edycja:
Przewijak polecam, ja mam taki na komodzie, jak już nie będzie potrzebny to się go ściąga i komódka jest dalej :-) Jak nie macie miejsca to mimo wszystko zorganizujcie sobie coś aby przewijać dzidziusia na stojąco na wysokości pasa, bo mnie niekiedy zdarza się Nikosia przewijać na łóżku, uwierzcie kręgosłup siada od schylania się.

reklama
Dziewczyny a co ze szczepionkami dla maleństwa?? Czy one są wszystkie potrzebne?? Koleżanki z pracy twierdzą, że jeśli dziecko jest zdrowe to nie powinno sie szczepic na wszystko (tylko to co jest dostępne za darmo). Kolejna uznała że żałuje, że szczepiła syna bo były powikłania i mały długo chorował - więc jak to jest?? Jesteście dla mnie guru wiedzy o dzieciach więc mam nadzieję że mi wyjaśnicie co nieco ;-)Powiem wam że się troszkę przestraszyłam.
Ja w prawdzie mówiąc nie wiem jeszcze czy będę szczepić na wszystko ale odradzam te darmowe, lepiej już zapłacić i wziąć te skojarzone. Mniej kłuć dla Maleństwa, a uwierz mi łzy w oczach staja jak widzisz jak je nakłuwają.

Do góry