reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

A ja sie wczoraj nie wybrałam, bo mi czasu brakło. Jadąc do carrefoura wczoraj musiałabym zrezygnować z czasu z córką. W domu po pracy byłam ok 16.30 i o 18.10 już jechałam do lekarza na wymaz z kanału szyjki macicy. Wróciłam dopiero o 19.40. O 21.40 moja królewna już spała. No i tyla ją wczoraj widziałam. Dzisiaj po pracy pojadę prosto do carrefoura to może coś jeszcze wynajdę, nawet wieksze rozmiarki, bo wiem że są na wagę (kolezanka wczoraj widziała). A jak nie, to trudno się mówi :-)
Najważniejsze że badania wczoraj zrobiłam wszystkie, które miałam zlecone. Założe się że znowu mam tego cholernego paciorkowca. Wrrr

reklama
Co do wanienki - ja kupiłam mniejszą. Chyba 80 cm, na pewno nie 100 cm. Trochę dlatego, że nie mamy wiele miejsca, a ta i tak jest dość duża, a poza tym dlatego, że mamy wannę i będziemy chcieli jak najszybciej przerzucić się na mycie w wannie właśnie. Jak już Młody będzie pewnie siedział. Setka wydała się nam w związku z tym za duża. Zobaczymy, jak wyjdzie, najwyżej się tą komuś opchnie, a kupi większą, to nie jest ogromny koszt.

temat laktatora;) ja też kupuje, prawdopodobnie z MEDELA elektryczny, kosztuje ok 400 złotych, ale wolę miec porządny i taki żeby nie bolało przy odciąganiu,niż kupic jakiś za 100 złotych a za chwilkę latac i szukac kolejnego bo będzie bolec przy odciąganiu... takie moje skromne zdanie..

Co do wanienki - ja kupiłam mniejszą. Chyba 80 cm, na pewno nie 100 cm. Trochę dlatego, że nie mamy wiele miejsca, a ta i tak jest dość duża, a poza tym dlatego, że mamy wannę i będziemy chcieli jak najszybciej przerzucić się na mycie w wannie właśnie. Jak już Młody będzie pewnie siedział. Setka wydała się nam w związku z tym za duża. Zobaczymy, jak wyjdzie, najwyżej się tą komuś opchnie, a kupi większą, to nie jest ogromny koszt.

ja myślę, że spokojnie wam ta 80 starczy. my mamy identyczną sytuację. ja to w ogóle 100 nie brałam pod uwagę bo z doświadczenia wiem, że jak wanna jest w domu to dzieciaki zanim wyrosną z tej 80 to zaczynają się pluskać w normalnej wannie. tak więc spokojnie :) ale jak już kiedyś pisałam - jak ktoś nie ma wanny to jednak wtedy 100 się przyda :)

temat laktatora;) ja też kupuje, prawdopodobnie z MEDELA elektryczny, kosztuje ok 400 złotych, ale wolę miec porządny i taki żeby nie bolało przy odciąganiu,niż kupic jakiś za 100 złotych a za chwilkę latac i szukac kolejnego bo będzie bolec przy odciąganiu... takie moje skromne zdanie..

Ja też rozważam kupno tego lakatora. Wcześniej strasznie namęczyłam się z ręcznym. Szkoda tylko, że to takie drogie, ale opinie czytałam dobre. A może ktoś może polecić laktator elektryczny- też dobry ale tańszy niż Medela?

ja myślę, że spokojnie wam ta 80 starczy. my mamy identyczną sytuację. ja to w ogóle 100 nie brałam pod uwagę bo z doświadczenia wiem, że jak wanna jest w domu to dzieciaki zanim wyrosną z tej 80 to zaczynają się pluskać w normalnej wannie. tak więc spokojnie :) ale jak już kiedyś pisałam - jak ktoś nie ma wanny to jednak wtedy 100 się przyda :)

U nas brak wanny:no:, dlatego tylko 100 wchodzi w grę. Stojak już kupiłam właśnie pod setkę.:happy:

Aha, wczoraj wysłałam po pracy mojego M. do Carrefoura -który mieści się w Warszawie na dw. Wileńskim i niestety nie było nic ciekawego na wage. Dla dzieci były ciuszki od 4 lat. Więc niestety -takiej fajnej czystki nie zrobili by się pozbywać takich super rzeczy. Disneyowskie niemowlęce ciuszki w normalnych cenach.

krolcia, a w którym Carrefourze byłaś? Ja byłam w tym na Glinkach i nic nie mieli z ciuchów na wagę:((( tylko jakieś patelnie, cukierki, talerze, ręczniki itp. Ciuszki wisiały normalnie na wieszakach z normalnymi cenami...

reklama
Do góry