reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wszystko dla maleństwa

Leżaczek polecam kupić po porodzie, jeśli uznacie że będzie potrzebny. Ja miałam lezaczek przy pierwszej ciązy i ciesze sie ze go sprzedałam, bo nie uzywałam go w ogóle.
Lekator polecam kupić przed porodem, bo potem mąż nie ma zielonego pojecia co i gdzie ma kupić, a nawał pokarmu boli.
Jak byłam w szpitalu to biegał po salach takich zaaferowany tato, co mu żona kazała kupić laktator i nie wiedział co, jak i gdzie.

reklama
ja leżaczek miałam z fischer prica muzyczny ocean, zadowolona byłam ale na krótko wystarczył bo to do 9 kilosków było, teraz zakupie (ale to po porodzie) taki na dłużej

mamolka te hustaweczki cudne co pokazałas tylko też chyba mały limit wagowy mają co?

U mojego M w pracy jak sie komus dzidzi rodzi to się wszyscy składaja po parę groszy i robia jakiś prezent, wiem ze poprzednio koledze kupili właśnie leżaczek, ale jaki to nie wiem:)

U mojego M w pracy jak sie komus dzidzi rodzi to się wszyscy składaja po parę groszy i robia jakiś prezent, wiem ze poprzednio koledze kupili właśnie leżaczek, ale jaki to nie wiem:)

Fajny zwyczaj. U mojego Męża z kolei jest tradycja paczek na święta. Zazwyczaj dostaje się jakieś kawy, herbaty, ciastka itp., ale komu się rodzi dziecko, ten zamienia sobie te rzeczy na pieluchy - i za tą samą kwotę dostaje pampersy właśnie :) Więc na pierwsze parę tygodni życia Małego będziemy zabezpieczeni ;) Albo parę dni - zależy, czy będzie dużo sikał ;)

Lekator polecam kupić przed porodem, bo potem mąż nie ma zielonego pojecia co i gdzie ma kupić, a nawał pokarmu boli.
Jak byłam w szpitalu to biegał po salach takich zaaferowany tato, co mu żona kazała kupić laktator i nie wiedział co, jak i gdzie.
Popieram. Jak tylko wróciłam ze szpitala na 3 dzień już pod wieczór dostałam nawału i panika, jak sobie ulżyć. Mama biegała po aptekach 24 h i tak nic nie kupiła, a ja całą noc w strachu że dostanę zapalenia piersi czy jakiegoś zastoju. Bolało jak cholercia i nawet ściąganie ręczne nic nie dawało.
Teraz wolę być przygotowana i już się tym nie martwić.

Dziewczyny, nie wiem jak u Was ale tu u mnie w carefourze robią czystki magazynów:szok:!!!!!!!!!!!!! Wszystkie ciuchy są po 29 zł za kilogram!!!!!!!!!! Między innymi ciuszki dla niemowląt:szok:! Pełno oryginalnych body, śpiochów i pajaców Disneya:szok::szok::szok: i nie tylko!!! Ja mimo dużej ilości ciuszków nie mogłam się powstrzymać:sorry2: i kupiłam w kilku rozmiarach body z kubusiem puchatkiem. Wyszło 1,42 zł za sztukę:szok::szok:!!!!!! Śpioszki 1,58 zł za sztukę:szok::szok:!!!

Do tego opkupiłam jeszcze Matiego w ciuchy z toy story i siostrzenicy męża na urodziny dresy, bluzeczki, spodenki....

Dziewczyny, nie wiem jak u Was ale tu u mnie w carefourze robią czystki magazynów:szok:!!!!!!!!!!!!! Wszystkie ciuchy są po 29 zł za kilogram!!!!!!!!!! Między innymi ciuszki dla niemowląt:szok:! Pełno oryginalnych body, śpiochów i pajaców Disneya:szok::szok::szok: i nie tylko!!! Ja mimo dużej ilości ciuszków nie mogłam się powstrzymać:sorry2: i kupiłam w kilku rozmiarach body z kubusiem puchatkiem. Wyszło 1,42 zł za sztukę:szok::szok:!!!!!! Śpioszki 1,58 zł za sztukę:szok::szok:!!!

Do tego opkupiłam jeszcze Matiego w ciuchy z toy story i siostrzenicy męża na urodziny dresy, bluzeczki, spodenki....

Wow!!:) podjadę dzisiaj do "swojego" carefoura i zobacze:D ciekawe czy u nas też takie czystki robia.... mogli by, nie ukrywam:)

reklama
O, to może i ja się carrefoura wybiorę - taka okazja;-)
Ewa - dziwne, że wózek all inclusive a torby nie dali. Będziesz sobie musiała jakąś skombinowac - bo ona jest dośc przydatna na pieluchy, ciuszki na zmianę, kosmetyki czy mleczko/herbatkę.

Co do laktatora, to też będę miała wcześniej - opierając się na doświadczeniach siostry i jej męża biegającego z przerażeniem po aptekach, gdy sprzęt okazał się niezbędny zaraz po porodzie.

Do góry