reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Szczotkę miałam ze sztucznego włosia ale się zepsuła i muszę teraz kupić nową. Teraz stawiam na naturalne włosie bo podobno delikatniejsze.
sunnflower co mama to pewnie będzie inny zestaw kosmetyczny. Ja mogę podać mój :)
Kosmetyki hipp:
- płyn do kąpieli
- oliwka
- krem do twarzy i ciała
- krem na zimno
Bepanthen
spirytus+gaziki
sól fizjologiczna

reklama
Ja dziś zdecydowałam się jednak na zakup X-Landera XQ - jest tańszy od wersji XA nawet o 500 zł a tnę koszty jak tylko mogę. Mam nadzieję, że się przekonam do kubełkowego siedziska, zwłaszcza że Olci polecał sprzedawca ten wózek.

Wiolcia masz rozeznanie w cenach x-landerów? kupujesz stacjonarnie czy przez net?

Kupiłam dziś taki wynalazek, na metce jest napisane: sleepingbag - taka długa prosta sukienka z ciepłego weluru, na dole z gumką do ściągania. Śmieszne. Można założyć pod spód bodziak i spodenki lub półśpiochy. Taki cieplejszy gadżet :tak:
W ciucholandzie kupiłam, z metką, w polskich sklepach nie widziałam czegoś takiego :-D

Byłam w kilku sklepach obejrzeć wózki ale nie mieli X-Landerów :/ Co mnie ogromnie zdziwiło więc nie wiem jak ceny się kształtują w sklepach - natomiast jeśli będę w najbliższym czasie na zakupach to zajrzę do pozostałych. Jeśli się coś dowiem to dam znać :) XQ kupisz już od 1000 zł natomiast XA ceny od 1400 zł. Ja chcę spacerówkę + gondole bez fotelika i mam nadzieję że kupię w miare tanio. Na Allegro modeli XA jest ogromnie mało (ciekawe czemu?) natomiast widzę że coraz więcej sprzedaje się XQ.

a ja niestety słyszałam kilka negatywnych opinii o X-landerach, nawet mama moja mi ostatnio zadzwoniła żeby takiego nie kupowała, że są wadliwe i dlatego nie mają ich zbyt wiele w sklepach, ciekawe, że są takie popularne, ponoć zawieszenie mają nieciekawe, no ale nie chcę nikogo zniechęcać...

z innej beczki: czym się różni smoczek dynamiczny od uspakajającego?

i nie wiem czy wybrać silikonowy z canpola, z canpola lovi czy avent, już zgłupiałam od tego wszystkiego, pomóżcie...

ja natomiast slyszalam o x-landerach same dobre opinie. jedynna wada jest waga (ale nie jest ona tragiczna)... jak sie mieszka na parterze, lub nie trzeba go dzwigac to jest fajny i chyba wlasnie taki bede miec dla Wojtusia

ja mieszkam na 4 piętrze więc upatrzyłam wózek, który jest funkcjonalny, ładny i waży z gondolą 12 kg,

a kto mi pomoże z tymi smoczkami, bo ich jest tyle do wyboru, że zgłupiałam,

jeszcze nie kupiłam, bo zakup wózka zostawiamy na październik/listopad, bo i tak jak będzie zimno to z mała wyjdę pewnie dopiero gdzieś w połowie stycznie na 1 spacerek w zależności od temp,

ale tu jest link to tej firmy www.bebetto.pl

Mnie interesuje model VULCANO, choć się też zastanawiałam nad MAGNUM, bo można do niego wpinać fotelik maxi cosi, który mam upatrzony też

i przede wszystkim koła piankowe, bo wózek jest dużo lżejszy niż na kołach pompowanych

Ostatnio edytowane przez moderatora:
a kto mi pomoże z tymi smoczkami, bo ich jest tyle do wyboru, że zgłupiałam,

Tunia
radzę ci kupić po 1 sztuce różnego rodzaju. Wyjdzie w praniu jakie smoczki będzie tolerować twoja córcia.
Ja przed urodzeniem dziecka kupiłam silikonowe, a się okazało że wogóle ich nie tolerowała. Kupowałam potem tylko lateksowe i od razu takiego chwyciła. Silikonowe są bardzo trwałe, szybko się nie zużyją, ale za to są twarde i bardziej "sztuczne".

reklama
hejka - ja dzis bylam w hurtowni i powiem Wam, ze w szoku jestem, bo strasznie tam drogo. jak robilam zakupy dla Ninki 4 lata temu, to roznica byla niewielka. teraz ogromna, wiec wiekszosc bede na allegro kupowac.

poogladalam pare rzeczy i nadal nie moge sie zdecydowac, czy kupie butelki avent czy tommee tippee ...

wybralam za to fotelik dla Niny - wydatek nastepne 500 zl. przynajmniej juz przy drugim bede miala ten temat z glowy ...

Do góry