reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

reklama
mi sie wydaje ze usztywnioane rozki sa troche bez sensu :> przeciez jak sie dobrze owinie zwyklym rozkiem, albo kocykiem, to dziecku bedzie dobrze. w tym sztywnym chyba nei da sie zorbic takiego kokona i ciasnoty ktora dziecko lubi.

wiesz co ja mam usztywniany, mam go przypadkiem bo wybralismy w piratow hehe ale nie bylo na magazynie juz :((( i nie mogli nam dostarczyc, wobec tego mam inny ktory wybralismy przypadkiem i jest calkiem fajny, przetestowalam go na owieczce zabawce hehehe z racji braku malego dziecka w poblizu ;), w sumie nie brak mi doswiadczenia z dziecmi ale jesli Arlenka bedzie ociupinka na co jest duza szansa to bedziemy sie czuli z poczatku pewniej jak bedzie usztywniona, no i jak ja stado mniej wprawnych gosci bedzie chcialo potrzymac to nie bede stac nad nimi z siekiera ;)) a usztywnienie mozna pozniej wyciagnac jak dzidzia jest stabilniejsza i wtedy tez rozek moze byc kolderka przy okazji, ale referat napisalam :O

Ja mam zamiar kupić rożek usztywniany bo wg mnie sprawdza się rewelacyjnie.
Podliczyłam dzisiaj ile wydałam na pierdoły dla Małego i się zszokowałam bo wyszło że wydałam już 650 zł a przecież jeszcze nic nie mam:/ Czekają mnie najdroższe zakupy, akcesoria do kąpieli i pielęgnacji, pieluchy i wyprawka dla mnie do szpitala. Ciesze się, ze kupiłam coś wcześniej bo teraz napewno bym na to nie miała.

Mnie czeka jeszcze kupienie wózka,kosmetyki dla malucha i inne rzeczy potrzebne do pielęgnacji,kombinezon,takie tam jeszcze inne drobne ciuszki,rzeczy dla mnie do szpitala i hm... chyba tyle,ale może coś jeszcze wymyślę :)

Ja chyba pójdę na "kompromis" i kupię jeden usztywniany, a jeden zwykły ;) Przerzuciłam się na zakupy internetowe, a tu i tak wszystko jest tańsze, więc mogę sobie na coś takiego pozwolić. Na allegro rożek znajdę już za 15 zł pewnie, a w sklepie zwykły kosztuje 30, a sztywny 40...

ja to chyba ostatnia z zakupami zostane ... na razie mam plan taki, ze we wrzesniu sprzatam i kompletuje rzeczy po Ninice i od znajomych. potem robie liste, co ewentualnie brakuje i zakupy zostawiam na pazdziernik/listopad. do polowy listopada chce miec juz wszystko.

reklama
a my dziś kupiliśmy wanienkę disney z kubusiem puchatkiem, niebieską, bo różowa mi się nie podobała, i jak dziecko się z tej wanienki cieszę, i jeszcze rożek, żółciutki w krateczkę, a w środku biały, i jak Zuzia wyrośnie to jak wypruć ten ostry rzep to może być taki kwadratowy kocyk :-D

ja to chyba ostatnia z zakupami zostane ... na razie mam plan taki, ze we wrzesniu sprzatam i kompletuje rzeczy po Ninice i od znajomych. potem robie liste, co ewentualnie brakuje i zakupy zostawiam na pazdziernik/listopad. do polowy listopada chce miec juz wszystko.

spokojnie, zdążysz, my też większość zakupów odkładamy na październik i listopad, w październiku dopiero zajmę się kupnem pościeli i ręczniczków, teraz powoli kompletuję ubranka, kosmetyki to można kupić za jednym wyjściem do sklepu, więc się ze wszystkim zdąży

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry