reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Myślę ze ta jedna buteleczkę trzeba mieć. Ja też zamierzam karmić piersia ale wiem juz z doświadczenia że to może nie wyjśc lub mogą być na początku problemy i wtedy niezbedna jest butelka, może wystarczyć ta np przy laktatorze:tak:zmarnowac się nie zmarnuje bo potrzebna prędzej czy póżniej na pewno bedzie;-)

reklama
ja wczoraj w sklepie oglądałam butelki lovi, i potem czytałam, że Wy też o butelkach i w nocy mi się śniły te butelki i smoczki,
dziś jedziemy po wanienkę i becik:-D
niestety na tą biedronkową się nie załapałam i zostaje mi upatrzona disney w smyku za 44 zł i becik śliczniutki za 39 zł, nie szukam taniej, bo nawet all wyjdzie mi na to samo, tak samo z butelkami, tak jak sarka upolowała coś taniej, to jednak te lovi z przesyłką wychodzą nawet drożej jak w sklepie,
też zamierzam karmić piersią, ale natura naturą i butelkę trzeba mieć, zresztą ja się coraz częściej boję, że przez te stresy w ciąży to mogę Zuzi nie mieć czym karmić, zresztą mnie z cyców nic nie leci jeszcze,
a wczoraj babka w sklepie powiedziała mi, że laktator kupować dopiero wtedy jak się okaże, że pokarmu jest za dużo i trzeba odciągać, że wcześniej to może być zbędny wydatek, co ciekawe mój C.też to mówił, że dopiero w szpitalu zobaczymy i on wie jaki i poleci kupić, ciekawe skąd on to wie:-D

Tez chce wózek z możliwościa montażu foteliku maxi cosi :tak:
Dlatego myślałam o x-landerze. Drugi co mi się podoba to Implast Bolder SD i właśnie Espiro GTX. Wiecie może czy do nich można montować maxi cosi?

Do implast bolder na pewno - wystarczy adapter, natomiast do Espiro GTX nie wiem, chyba nie, ale może zaczęli już robić adaptery.

A ja kupię laktator już przed porodem. Siara leci mi już od początku 4 miesiąca, moja siostra używała laktatora od początku, mama tez musiała ściągać. Tak więc prawdopodobnie u nas to rodzinne i chcę być przygotowana, bo mój małżonek nie wie nawet co to jest ;)

ja wczoraj w sklepie oglądałam butelki lovi, i potem czytałam, że Wy też o butelkach i w nocy mi się śniły te butelki i smoczki,
dziś jedziemy po wanienkę i becik:-D
niestety na tą biedronkową się nie załapałam i zostaje mi upatrzona disney w smyku za 44 zł i becik śliczniutki za 39 zł, nie szukam taniej, bo nawet all wyjdzie mi na to samo, tak samo z butelkami, tak jak sarka upolowała coś taniej, to jednak te lovi z przesyłką wychodzą nawet drożej jak w sklepie,
też zamierzam karmić piersią, ale natura naturą i butelkę trzeba mieć, zresztą ja się coraz częściej boję, że przez te stresy w ciąży to mogę Zuzi nie mieć czym karmić, zresztą mnie z cyców nic nie leci jeszcze,
a wczoraj babka w sklepie powiedziała mi, że laktator kupować dopiero wtedy jak się okaże, że pokarmu jest za dużo i trzeba odciągać, że wcześniej to może być zbędny wydatek, co ciekawe mój C.też to mówił, że dopiero w szpitalu zobaczymy i on wie jaki i poleci kupić, ciekawe skąd on to wie:-D

wiesz ja stresów raczej nie miałam a pokarmu tez niet:/ odciagałam już w pierwszej dobie w szpitalu bo mały po kilku przystawieniach już mi sutki zmasakrował...:/ także laktator w torbie do szpitala wiem że muszę mieć;)
Co do butelek to postawiłam teraz na aventa, poprzednio przetestowałam kilka i najlepiej podeszły mi avent właśnie a miałam cuda i medele i habermana właśnie, avent okazał się najtrafniejszy, ale kazdy musi podpasować pod siebie, ja moge tylko polecić;)

Właśnie przyszły mi śpioszki welurkowe,
pokażę bo cudne, a jakie milutkie w dotyku :)
A dziś kupiłam jeszcze kocyk polarowy :)
Zdecydowałam, że ubranka na all, a reszta w sklepach.

SDC10532.jpg

eeeeee, zdjęcia nie oddają prawdziwego uroku ciuszków :/

A ja właśnie się zastanawiam czy kupić laktator przed czy po porodzie,w sumie nie wiem czy mi się przyda,a jak nie będę miała to zawsze można męża wysłać do sklepu (po uprzednim pokazaniu co ma kupić :))
Tunia85 śliczne te ciuszki i te maleńkie skarpetusie takie słodkie

hej ja przy pierwszym dziecku nie miałam problemu z karmieniem dzidzi, nie musiałam dopajać ale jak zaczęła się kolka to najlżej podać koperkową herbatkę właśnie z butelki(wystarczy tej mniejszej), mimo że w niektórych SR czy szpitalach radzą dopajać z łyżeczki bądź kieliszeczka, by nie odzwyczaić dziecka od piersi, nie wiem na czym to polega ale u nas najbardziej na koperkową herbatkę sprawdziła się butelka

Moja Teściowa twierdzi, że jak dziecku się raz da butelkę, to potem już z piersi nie będzie chciało jeść, bo się rozleniwi. Może dlatego polecają raczej łyżeczki czy kieliszki. Ale wydaje mi się, że teraz - przynajmniej w teorii - te smoczki w butelkach są takie, że imitują bardzo dobrze kobiecą pierś...

Widziałam wczoraj rożki bawełniane utwardzane jakimś kokosem - dobre to to? Czy taki zwykły rożek wystarczy?
Odkryłam też fajną rzecz między materac a prześcieradło - taki wkład pochłaniający wilgoć. Myślałam, że będzie podkładać zwykłą ceratkę, żeby chronić materac, ale te pochłaniacze wydają się lepsze.

reklama
Widziałam wczoraj rożki bawełniane utwardzane jakimś kokosem - dobre to to? Czy taki zwykły rożek wystarczy?
Odkryłam też fajną rzecz między materac a prześcieradło - taki wkład pochłaniający wilgoć. Myślałam, że będzie podkładać zwykłą ceratkę, żeby chronić materac, ale te pochłaniacze wydają się lepsze.[/QUOTE]

Też właśnie zastanawiam się nad kupnem tego usztywnianego np tego: Rożek usztywniany 76x76 24wzory GRATIS !!! (1212750964) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry