reklama
krolcia
Fanka BB :)
Tak kupujecie i kupujecie, strasznie Wam zazdroszczę!
Prawie wszystko mam po Matim i niewiele zostało do kupienia.
Chyba wybiorę też się na zakupy we wrześniu! Najważniejszą rzeczą w tej chwili będzie zakup wanienki ze stojakiem. Jest u nas taka fajna hurtownia, mają dość niskie ceny i duuuży wybór!
Prawie wszystko mam po Matim i niewiele zostało do kupienia.
Chyba wybiorę też się na zakupy we wrześniu! Najważniejszą rzeczą w tej chwili będzie zakup wanienki ze stojakiem. Jest u nas taka fajna hurtownia, mają dość niskie ceny i duuuży wybór!
agbar
Wczoraj dostałam kilka ciuszków w różnych rozmiarach. Są co prawda podniszczone, ale nie chciałam robić przykrości odmawiając. Za to bardzo się cieszę z karuzeli do łóżeczka, którą dostałam od tej samej osoby. Jeden przedmiot mniej do kupienia.
A C. wymyślił wczoraj żeby fotelik kupić z recaro, choć najtańsze nie są, a ja się już na maxi cosi nastawiłam, ale te z recaro to są z firmy, która robi fotele kubełkowe dle ferrari i fotelik spełnia najwyższe standardy bezpieczeństwa,
a maxi cosi na II miejscu, więc ja już nie wiem, w ciąży lubię mieć stabilność i jak
strasznie się nam z C. to podoba, łóżeczko z funkcją pokoiku, Bellamy Meble Dziecięce. Dla dzieci i młodzieżowe
łóżeczko będziemy mieć normalne, ale, że to coś na stronie kosztuje ponad 1500 zł, to pójdziemy do stolarza zobaczyć czy zrobi i za ile taką półeczkę do łóżeczka, dużo lepsze rozwiązanie jak komoda, a i wszystko pod ręką, bo ja już pokój mierzę i myślę co jak gdzie ustawić,
Tunia na jaki fotelik sie zdecydowaliście?
Łóżeczko świetne! Mi podoba sie też Paso Doble.
a fotelik kochana to kup sobie taki jak Ci sie podoba i sprawdz wczesniej go w rankingach na fotelik info i na tej niemieckiej stronie ADAC, tam masz poszczegolne testy z kolejnych lat, min z 2010r sprawdzilam z ciekawosci ten fotelik o ktorym pisalas i jest niezly ale np maxi cosi w isofix jest lepszy. Ja mialam ciezki orzech do zgryzienia bo nie mam isofix :/ ale z fotelika jestem zadowolona, najbardziej mnie szokowalo podejscie w sklepach jak szukalismy, wielokrotnie spotykalismy sie z taka odpowiedzia - takich drogich nie mamy, one nie schodza bo ludzie nie kupuja za taka cene, mozemy zamowic :O dodam ze fotelik z baza kosztowal 650zl czyli nie tak zle
Salomii my też nie mamy isofixu. Zastanawiam się nad maxi cosi. Jaki masz typ i czy jest ok?
Ja na 100% włożę Malucha prosto ze szpitala do fotelika. Przecież one są wyprofilowane, są osłonki podtrzymujące główkę, przynajmniej jest bezpiecznie. Oczywiście w atestowanych fotelikach, bo z tymi tanimi to pewnie różnie bywa.
Można dziecko ze szpitala przewieźć w samochodzie w gondoli?
Jest strona o fotelikach samochodowych fotelik.info - nic tam nie sprzedają, przedstawiają tylko teorię i wyniki testów zderzeniowych.
O wożeniu dziecka w gondoli jest jeden artykuł: fotelik.info :: Gondola czy fotelik samochodowy? -
Nie ma mowy o włożeniu zwykłej gondoli do auta, niektóre - tak jak tam piszą - mają specjalne mocowania. Ale to jest forma raczej na długie jazdy (ponad 2 godziny) i nie wiem, czy jest sens korzystać z mało bezpiecznej gondoli w drodze ze szpitala - dłużej niż pół godziny taki powrót raczej nie potrwa.
A tu jest filmik z testów zderzeniowych: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
Trochę drastyczny, ale warto obejrzeć. Pod koniec jest pokazane, co się dzieje z gondolą w czasie wypadku... Do mnie to przemawia...
O wożeniu dziecka w gondoli jest jeden artykuł: fotelik.info :: Gondola czy fotelik samochodowy? -
Nie ma mowy o włożeniu zwykłej gondoli do auta, niektóre - tak jak tam piszą - mają specjalne mocowania. Ale to jest forma raczej na długie jazdy (ponad 2 godziny) i nie wiem, czy jest sens korzystać z mało bezpiecznej gondoli w drodze ze szpitala - dłużej niż pół godziny taki powrót raczej nie potrwa.
A tu jest filmik z testów zderzeniowych: fotelik.info :: testy :: foteliki samochodowe wszystkie :: sortowanie wg kryterium grupa
Trochę drastyczny, ale warto obejrzeć. Pod koniec jest pokazane, co się dzieje z gondolą w czasie wypadku... Do mnie to przemawia...
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
Mój powrót ze szpitala pewnie potrwa z około 45 minut ale i tam wezmę Krzysia do fotelika i nie wyobrażam sobie inaczej.
ewwe
Wózek!!!! właśnie przyszedł wózek już go sobie porozkadałam zajmuje mi pół pokoju z tymi wszystkimi elementami aalleee super
Wizualnie?? zajebisty! konkretny, duży stelarz, tylnie koła wielkie, czyściutki pachnący....gondolke ma małą ale wydaje mi się że jest wystarczająca na wiosnę się przerzucimy na spacerówkęOgólnie nic nie trzeszczy, nic nie zgrzyta, rozkłada się w miarę ok, zobaczymy jaki będzie na dworzu podczas jazdy jak się maleńki urodzi....Wow naprawdę mamy już wózek
Wizualnie?? zajebisty! konkretny, duży stelarz, tylnie koła wielkie, czyściutki pachnący....gondolke ma małą ale wydaje mi się że jest wystarczająca na wiosnę się przerzucimy na spacerówkęOgólnie nic nie trzeszczy, nic nie zgrzyta, rozkłada się w miarę ok, zobaczymy jaki będzie na dworzu podczas jazdy jak się maleńki urodzi....Wow naprawdę mamy już wózek
aga_2605
Zaangażowana w BB
Hej dziewczyny! A ja jeszcze prawie nic nie mam... Tak chętnie bym rzuciła się w wir zakupów ale czekam do kolejne usg, bo lekarz nie jest pewien płci maleństwa, wygląda na dziewuszkę ale.... I zostają mi tylko uniwersalne rzeczy.... A jak widzę śliczne małe ciuszki dla dziewczynki bądź chłopaczka to ledwie się powstrzymuję przed kupnem... No i nie wiem jaki wózek wybrać.... Mieszkam na obrzeżu miasta i wszędzie mam daleko, poruszam się samochodem i zastanawiam się czy gondolka zda egzamin i przyda mi się na coś, bo nie wiem czy gdzieś z dzidzią wyjdę w ogóle (jak mnie tu zasypie to na dobre), no ale z drugiej strony, to taki 3-4 miesięczny maluch to jest chyba za mały na spacerówkę...? Co Wy o tym myślicie?
Ja sobie myślę, że gondolę warto mieć - niezależnie od tego, gdzie się mieszka. Niekoniecznie trzeba z dzieckiem w zimie na spacer wychodzić, ale ona przyda nawet do wystawienia go na balkon czy pod okno (jeśli ktoś, tak jak ja, nie ma balkonu), żeby zacząć małego hartować.
Poza tym to moi Rodzice wspominają, że strasznie dużo czasu w wózku nawet w domu spędzaliśmy, bo jak Mama szła do kuchni, to brała ze sobą wózek właśnie, żeby mieć kogoś z nas na oku. My mamy małe mieszkanie, więc to nie jest aż taki problem, bo z kuchni do pokoju dwa kroki zaledwie, poza tym teraz jest więcej różnych leżaczków i nosidełek dla dzieci, ale mimo wszystko myślę, że gondola się przyda.
Poza tym to moi Rodzice wspominają, że strasznie dużo czasu w wózku nawet w domu spędzaliśmy, bo jak Mama szła do kuchni, to brała ze sobą wózek właśnie, żeby mieć kogoś z nas na oku. My mamy małe mieszkanie, więc to nie jest aż taki problem, bo z kuchni do pokoju dwa kroki zaledwie, poza tym teraz jest więcej różnych leżaczków i nosidełek dla dzieci, ale mimo wszystko myślę, że gondola się przyda.
reklama
Wiolcia_6
Grudniówka 2010 :)
aga na specerówkę napewno za mały ale chyba można założyć fotelik samochodowy na stelaż i tak dzieciątko wozić. Z tym że gondola sprawdza się nawet przy kołysaniu dziecka. Sama się zastanawiałam czy gondola jest potrzebna ale na wszelki wypadek wolę żałować że ją mam niż że jej nie kupiłam
Podziel się: