reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Elena mieszkam w okolicach Starogardu Gdańskiego, jesli Ci to coś mówi ;) Byłam w kilku biedronkach i widziałam tylko jedną wanienkę. Była rózowa i bez korka, więc zupełnie nieprzydatna.

Śliczne są te wszystkie kompleciki:)

reklama
Tez mnie wlasnie interesuje jakie rozmiary kupowac - moze doswiadczone mamy podpowiedza. Np. teraz urodzil sie brat naszego chrzesniaka i mial na wstepie juz 60 cm. To rozumiem ze 56 juz sie na nic nie zda... I w sumie na jakie rozmiary sie na poczatek nastawic mam?

Rozumiem ze ciezko powiedziec na przyszlosc - ale czy kupowanie kilku ciuszkow w rozmiarze 56 to nie przesada? z kolei jesli pominiemy moze nam potem brakowac... jakis jest zloty srodek?

Ja kupię jakiś kaftanik, śpioszki i body 56, ale to tak na wszelki wypadek. Najważniejsza bielizna, bo ubranko możesz założyć większe. A jeśli nadal się martwisz, to idź do jakiegoś sklepu i porównaj rozmiary, wielkiej różnicy nie ma i dzieciątko się nie utopi w 62 (chyba że będzie wcześniak). Ja stawiam na 62

ja tych 56 nie kupuję, mam od kuzynki dużo takich malutkich, kupuję 62 i 68 na później, pewnie jeszcze dostanę od różnych cioć i babć, więc wolę większe, żeby się nie okazało, że moje dziecko połowy kupionych nie zdąży włożyć, poza tym lepiej żeby mu tak stópki od pajacyka wisiały, nogawki można podwinąć niż żeby się okazały 56 za małe

Witam :-)
Tunia gratuluję dziewczynki!
Jeśli jesteście zadowolone z jakiegoś sprzedawcy na allegro, podajcie proszę namiary :tak: Wczoraj przeszłam się po sklepach, większość sprzedaży się pokończyła, a ciuszki strasznie drogie. Jeśli dziś na usg poznam płeć, to chciałabym coś kupić. Do taj pory mam wszystko w paski :szok: Unisex;-)

Ja kupiłam 3 pajacyki na newborn lub early baby co odpowiada tutejszemu 56 i 3,4 kg i na pewno jeszcze dokupię ze 2 plus z 6 sztuk zwykłych bawełnianych do spania, dodatkowo kupię tyle samo na rozmiar 62-68 bo tutaj tylko takie są, na 0-3 miesiące gdyby Adaś miał sie okazać dużym chłopcem, ale nie sądzę, żeby te ubranka tutejsze na 56 były za duże bo tutaj większość rozmiarów jest zawyżonych niestety. Dla przykładu Julcia ma kurteczkę wiosenno-jesienną, cienką na bawełnianej podszewce w rozmiarze na 1,5 roku i nadal jest dobra (rękawy ciut za długie nadal) na długośc akurat, a ma już 3,5 roku ;-) I niestety to samo jest z większością ubranek. Jesli coś sie okaże za małe sprzedam to na allegro bo praktycznie większość ubranek mam nowych, tylko 8 sztuk używanych ale to na straszego malca raczej :)

Jeśli dziś na usg poznam płeć, to chciałabym coś kupić. Do taj pory mam wszystko w paski :szok: Unisex;-)

Ja płci pewnie nie poznam, chyba że przypadkiem, więc nastawiam się w ogóle na Unisexy ;) Czyli w sklepach omijam dział dziewczęcy - ostatnio byłam w Smyku i miałam różowo w oczach po przejściu dziewczęcych półek ;) Te chłopięce jakieś takie znośniejsze :)
Doszłam do wniosku, że maluszka i tak będę ubierać w body + pajacyk albo kaftanik czy śpiochy, a jak nieco podrośnie, czyli minie ze 2-3 miesiące, to będę jeszcze mieć czas, żeby nakupić "męskich" spodni albo "damskich" sukienek :) No i będę mogła wybrać się z Małym i od razu zapytać, czy mu się podoba ;) Zresztą - od czego jest Allegro :)

Witam :-)
Tunia gratuluję dziewczynki!
Jeśli jesteście zadowolone z jakiegoś sprzedawcy na allegro, podajcie proszę namiary :tak: Wczoraj przeszłam się po sklepach, większość sprzedaży się pokończyła, a ciuszki strasznie drogie. Jeśli dziś na usg poznam płeć, to chciałabym coś kupić. Do taj pory mam wszystko w paski :szok: Unisex;-)

ja odkryłam wczoraj na all tego użytkownika, rzeczy są śliczne, kupiłam kilka, http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=16562293

Wiolcia pisała, że też u niego zamawia, jak mi przyjdą paczuszki to wkleję foto

ps. w ciągu chwili rozwaliłam na allegro bank, muszę się powstrzymywać, bo jeszcze zbankrutujemy:-D a oszczędności topnieją, a wydatków do końca wrześnie sporo i miesiac będzie cieniutki :no:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co rozmiarow, to juz chyba tez ze dwa razy pisalam - Ninka miala przy urodzeniu 56 cm i wazyla 2800g. wszystkie ciuszki na 62 bylo o niebo za duze. moja mama dokupila mi wtedy troche tych najmniejszych. teraz mam sporo w roz. 56 po Nincem wiec ten temat mam z glowy.

Mam kilka ciuszków w rozmiarze 56 od siostry i jeśli już coś dokupię, to cieplejszy kaftanik czy śpioszki. Ogólnie nastawiam się na początek na 62 i wiem, że dziecko chwilkę powinno te ciuszki ponosić.

Dziś kupiłam prezent dla córeczki kolegi mojego męża. Choćbym nie chciała, to musiałam kupić różowe, bo innych kolorów to jak na lekarstwo. Ale przynajmniej przy okazji porozglądałam się, jak wygląda sytuacja dla chłopców i juz wiem, gdzie czego szukać:)

reklama
Do góry