reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

Ja wyposażam początkowo szafę dla dzidzi w rozmiar 56 i 62. Moja Zuza urodziła się 58cm i 3650 56 był za duży. Myślę że na pierwszy miesiąc 56 i 62 będzie ok. Potem usuwa się z szafy 56 i dokłada 68 itd :) Przynajmniej ja tak robiłam.

reklama
wiolcia, przepraszam, że tak spytam, ale nie za wcześnie z praniem i prasowaniem???? ja planuje zrobic to maksymalnie miesiąc przed porodem, wydaje mi się że potem i tak jeszcze raz wszystko przepierzesz.... tak tylko myślę, ja tam narazie ładnie sobie ciuszki przejrzałam, poukładałam, ale nie piorę ich jeszcze, wiecie co jest najgorsze? że wszystko mam... i co ja dzikuska mam kupic mojemu dziecku oprócz niebieskiej czapeczki na zimę??? czapka jest, ale różowa w domu.. po zośce. wózek też prawie jest- tylko gondolę dokupic, łóżeczko też, a mam taką ochotę zaszalec i kupic coś ładnego.

Każdy ma jakiś problem ;) U mnie ostatnio pieniądze jakoś parują... Kupione w zasadzie na razie mamy tylko łóżeczko... A tu urodziny chrześnicy się zbliżają, ślub znajomych, trzeba wymienić kaloryfery przed jesienią... A w szafie zaledwie kilka ubranek i to dość dużych, na pewno nie na początek. Ech... Chyba jakiś napad na bank zaplanuję albo coś...

wiolcia, przepraszam, że tak spytam, ale nie za wcześnie z praniem i prasowaniem???? ja planuje zrobic to maksymalnie miesiąc przed porodem, wydaje mi się że potem i tak jeszcze raz wszystko przepierzesz.... tak tylko myślę, ja tam narazie ładnie sobie ciuszki przejrzałam, poukładałam, ale nie piorę ich jeszcze, wiecie co jest najgorsze? że wszystko mam... i co ja dzikuska mam kupic mojemu dziecku oprócz niebieskiej czapeczki na zimę??? czapka jest, ale różowa w domu.. po zośce. wózek też prawie jest- tylko gondolę dokupic, łóżeczko też, a mam taką ochotę zaszalec i kupic coś ładnego.

ha ha ha ja tez tak mam, do kupie tylko parę drobiazgów, a tak bym chciała coś kupić, ale nie ma sensu bo szafa pełna :-)

natka - ja tez wszystko mam i jeszcze nic nie kupilam dla maluszka. postanowilam za to zaszlec z posciela - mam dwa komplety po Nince, a trzeci kupie nowy, bo bedzie mi do pokoju pasowal. o taki - tylko bez baldachimu
Zobacz załącznik 275948
Zobacz załącznik 275949

ja kilka dni temu kupilam w smyku fajne butelki :) 2w cenie 1 :-) tomme tippo czy jakos tak 250ml ze smokiem w ksztalcie cyca i z wypustka antykolkowa fajnie sie trzyma sa niewielkie i bardzo i sie podobaja :)

reklama
według mnie dlatego, że nie ma pewności czy krawcowa, która je szyła miała czyste ręce, czy klienci, którzy oglądali je przed nami i pani sprzedawczyni nie mieli na swoich jakichś dziwnych rzeczy.

Do góry