reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wszystko dla maleństwa

A czy w szpitalu nie wymagają czasem rozpinanej koszuli nocnej?

Co myślicie o takim biustonoszu do karmienia: Biustonosz do karmienia Alles Mama Bianca 02 75C (1160034669) - Aukcje internetowe Allegro
Cena nie jest jeszcze powalająca, a przynajmniej wygląda ładnie. Tylko nie wiem, o co chodzi z tą antybakteryjną bawełną od środka - że nie będą już w razie czego wkładki potrzebne?
No i szkoda, że to tylko przez Internet, bo nie da się przymierzyć, a strasznie nie lubię tak kupować dopasowanych rzeczy.

Mnie się w ogóle podoba cała ta kolekcja, ta bielizna przynajmniej jakoś wyglada a ja mam takie zboczenie, ze zakładam tylko komplety, no po prostu nie potrafię założyć innych majtek i innego stanika bo się strasznie źle czuję :sorry:

Ja chyba też zamówię coś z tej kolekcji, myślę, że ze 2 kompl. bielizny i ze dwie koszulki do karmienia. Do szpitala to chyba jednak wezmę stary t-shirt męża, najwyżej będę podciągać do góry a brzuchol przykrywac kołdrą. Poza tym w "moim" szpitalu każde łóżko jest oddzielone parawanem zasuwanym na okrągło, wiec jak nie mam ochoty, żeby mnie ktoś oglądał to zasuwam i tyle.

reklama
Co myślicie o takim biustonoszu do karmienia: Biustonosz do karmienia Alles Mama Bianca 02 75C (1160034669) - Aukcje internetowe Allegro
Cena nie jest jeszcze powalająca, a przynajmniej wygląda ładnie. Tylko nie wiem, o co chodzi z tą antybakteryjną bawełną od środka - że nie będą już w razie czego wkładki potrzebne?
No i szkoda, że to tylko przez Internet, bo nie da się przymierzyć, a strasznie nie lubię tak kupować dopasowanych rzeczy.
Ewa86 polecam te biustonosze, ja przymierzałam taki ALLES Mama NEW Biustonosz do karmienia 70E BIAŁY (1172367758) - Aukcje internetowe Allegro
Niestety ta firma ma zawyżoną trochę numerację obwodu pod biustem. W 75 prawie się utopiłam. Najlepiej byłoby jakbyś gdzieś go przymierzyła a kupiła przez net, jest róznica w cenie.

Ewa86 polecam te biustonosze, ja przymierzałam taki ALLES Mama NEW Biustonosz do karmienia 70E BIAŁY (1172367758) - Aukcje internetowe Allegro
Niestety ta firma ma zawyżoną trochę numerację obwodu pod biustem. W 75 prawie się utopiłam. Najlepiej byłoby jakbyś gdzieś go przymierzyła a kupiła przez net, jest róznica w cenie.

No właśnie tych rozmiarów się obawiam. Niby jest rozpiska na centymetry, ale mnie to nigdy nie przekonywało... Tylko że nie mogę nigdzie ich znaleźć. Siedzibę główną mają chyba tylko w jednym mieście. Trzeba będzie jakoś pewnie pochodzić po sklepach i poszukać...

A w zwykłym biustonoszu nie da się karmić? Jakoś podciągnąć czy rozpiąć... No nie wiem...

Ja chyba kupię biały i czarny z czystej bawełny bez zdziwiania (ok. 30 zł) + ze dwa z tej ładnej kolekcji + może jakiś całkiem zwykły na potem, ale rozpinany z przodu (choć one są dość drogie zazwyczaj)...

a ja się chyba zdecyduję na zakupy w większości przez internet lub smyk, byliśmy dziś zrobić rekonesans cenowy w sklepach w suwałkach i liczyłam, że będzie taniej niż w dużych miastach, a ja szok przeżyłam, czapeczka bawełniana 25 zł, pościel 245 zł, pajacyk bawełniany 60 zł, no jakaś masakra, nie żebym miała na dziecku oszczędzać, ale chyba lekka przesada, jeśli takie same, ładne są na all 100% tańsze, w tych sklepach było drożej jak w smyku czy innych tego typu firmowych, choć wrócę tam po ręczniczki bo były śliczne:-D

tutaj są niektóre przepiękne rzeczy http://allegro.pl/show_shop.php?shop_id=16562293

a ten komplet bije wszystko na głowę http://allegro.pl/item1190899454_komplet_spiochy_kaftanik_100_polskie_roz_62.html
rozbroił mnie komplet z żółtymi śpiochami z osiołkiem, cud miód :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie wiem, czy już o tym było, ale: jakie robicie zapasy ciuchowe? Chodzi mi o rozmiar. Komplet ubranek na 56 czy od razu 62? I czy 68 w zapasie też będziecie chciały mieć przed porodem, czy to dopiero potem?

Ja chyba będę częściej odwiedzać ciucharnie... Byłam ostatnio w Smyku i wyszłam z niczym - 30 zł za pajacyk to może nie jest dużo, ale jeśli na wagę będę miała za tą cenę 8 ciuszków... Nowych i tak będzie dużo z prezentów. No nie wiem. Jak na razie za dużo tych wydatków... A jeszcze wózek czeka.

Pisałam już na ten temat parę razy ale z chęcią sie powtórzę ;-) Nie kupuję wogóle rozmiaru 56 tylko same 62. Udało mi się kupić na Allegro pakę 53 ciuszków za 90 zł i jak się okazuje wyprawkę mam z głowy bo większość to 62, 5 ciuszków to 56 i parę 68. Miałam jeszcze parę ciuchów, które kupiłam wcześniej więc wyprawkę mam już całą i teraz będę szukać (okazyjnie;-)) paki w rozmiarze 68. Z tej paki jestem ogrooomnie zadowolona bo rzeczy są piękne i po jednym dziecku :-)

reklama
Tez mnie wlasnie interesuje jakie rozmiary kupowac - moze doswiadczone mamy podpowiedza. Np. teraz urodzil sie brat naszego chrzesniaka i mial na wstepie juz 60 cm. To rozumiem ze 56 juz sie na nic nie zda... I w sumie na jakie rozmiary sie na poczatek nastawic mam?

Rozumiem ze ciezko powiedziec na przyszlosc - ale czy kupowanie kilku ciuszkow w rozmiarze 56 to nie przesada? z kolei jesli pominiemy moze nam potem brakowac... jakis jest zloty srodek?

Ostatnia edycja:
Do góry