tak, tylko w szpitalu niby mówią, ze ciuszki udostępnią chyba jak dziecko jeden dzien tam leży hahhaha w moim też mieli udostępnić, a leżałam z córką prawie 10 dni i ani jednego ciuszka od nich nie widziałam, nawet jak osikała mi ostatnie czyste ubranie a maz miał przywieźć dopiero po poludniu to też żadnego ubrania nie dali ;/
tak samo kosmetyki dla dziecka, wiecie jakie wspaniałe dostałam
próbki takie w malutkich tubkach ;| z czym jedna starczała na 2 zmiany pieluszki <smiech na sali>
polecam jednak zabrać swoje rzeczy
i butelke zapasową
bo te szpitalne są beznadziejne
i tabletki przeciwbólowe też radze zabrać jeśli poród ma byc naturalny, bo moga sie przydać a personel w niektórych szpitalach żałuje pacjentkom leków ;];]
ja leżałam w szpitalu przed porodem na podtrzymaniu i potem z córka prawie 10 dni bo miała żółtaczke, może wam przybliże co umiliło mi ten pobyt
miałam swoją poduszeczke i wielki welurowy szlafrok pod którym spałam bo pościel była okropnie nieprzyjemna
miałam ubranka dla dziecka i kosmetyki też, radziłabym też wyposażyc sie w jakieś jedzenie
(bo szpitalne fuuu.. ja przez cały pobyd nie jadłam jedzenia szpitalnego tylko mama mi przywoziła
) no chyba ze chcecie spróbowac np. pomidorowej z ziemniakami ;} hehehe
radziłabym też wybrać sie do szpitala i sprawdzic warunki jeśli chodzi o pomoc młodym matkom i stosunek do nich, ja następnym razem jak będe rodzić zabiore ze sobą mleko modyfikowane! moja córka spała 24 na dobe w szpitalu i nie dało jej sie dobudzić na jedzenie więc musiałam jej podawać butelke ale panie położne terroryzowały wszystkie pacjentki żeby przystawiały, a to nie ich sprawa czy ja chce dawać swoje czy modyfikowane mleko ;] i jak tylko chodziłam do nich po butelke to słyszałam "dlaczego nie przystawiasz" ;/
poza tym radze sie zaopatrzyć w jaki,ś odtwarzacz mp3 albo gazety i książki, bo przy maleństwie w szpitalu raczej sie nie narobicie
przyda sie też odciągacz pokarmu, oczywiście podkłady poporodowe nawet do przewijania dzidzi bo te przewijaki tam są zimne ;]
ogólnie radze też wybrać sie do szpitala po liste ale tą liste trzeba traktować z dystansem, a najlepiej to weźcie co wam pasuje i co sprawi, że będziecie sie tam lepiej czuć