reklama
ja jeszcze dodam to, co zamieściłąm już na wątku głównym- jak boli brzuch albo się spina- NIE DOTYKAJCIE GO, bo to wzmaga skurcze. Ja usłyszałam to po raz pierwszy jak byłam w szpitalu w 5tc, potem o tym zapomniałam, ale teraz na każdym kroku lekarz mi o tym przypomina, więc coś w tym musi być
To dotyczy nie tylko brzucha ale i piersi a przede wszystkim skudów. Masowanie, tarcie czy gniecenie, często zalecane jako przystosowanie piersi do karmienia, powoduje wydzielanie się oksytocyny czyli hormonu powodującego skurcze macicy.
Ja tylko dopiszę to co powiedział mój lekarz, lepiej żebym zadzwoniła albo przyszła do niego 5 razy za dużo niz raz za mało, bo potem może być za późno, tu chodzi o zdrowie i życie naszych maluszków i jeśli my nie zareagujemy to kto to za nas zrobi? Tylko my czujemy co się z nami dzieje i to na nas ciąży odpowiedzialność za nasze maluszki. Zawsze kiedy czujecie, że coś jest nie tak warto skonsultować to ze specjalistą, my możemy opisać swoje odczucia ale żadna z nas nie jest lekarzem i nie może wystawić diagnozy.
pandorka
Luty 2010 / Kwiecień 2011
margola- ja taka kolke mam czesto, gin powiedziala "trzeba zwolnic tepo" ale ja nie umiem
pewnie pomyslicie ze jestem lekomanką ;-) ale na kolki w ciązyu pomaga rennie deflatine lub ciepłe okłady
Dziewczyny wczoraj mnie tak mocno zgaga męczyła,myślałam że mi przełyk wypali .Pastylki do ssania nie pomagają,wrzątek nie pomaga.Wypiłam szkalnke mleka i złagodziło ale na jak długo to nie wiem bo szybko poszłam spać.Dzisiaj zjadłam śniadanko i znowu czuje że się zaczynam zgagulina.Przejdę się do apteki to może coś poradzą .Przecież z taką zagagą to się funkcjonować nie da
alexandra_73
Fanka BB :)
rennie-pomaga mi w 100%
reklama
jak jestes w stanie wytrzymac taka miksture ja nie bylam ale to bylo na poczatku to na mnie dzialalo:
maslanka+ kilka lyzek otrebow+ kilka sliwek suszonych, odstawic na kilka min i zjesc, paskudzwtwo ale dziala. ja nie tolerowalam nabialu wiec z woda robilam i tez bylo ok ale maslanka lepsza.
maslanka+ kilka lyzek otrebow+ kilka sliwek suszonych, odstawic na kilka min i zjesc, paskudzwtwo ale dziala. ja nie tolerowalam nabialu wiec z woda robilam i tez bylo ok ale maslanka lepsza.
Podziel się: