reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Dora, a co slychac? Dzialacie?

Adrianka
emoji307.png
28 tc
Działamy tak na luzie nie że co dwa dni tylko tak spontanicznie.
Dora, a co slychac? Dzialacie?

Adrianka [emoji307] 28 tc

reklama
Hej dziewczyny. U mnie pogoda do d. Dopiero wstalam. Zawsze jak sie przekrecam z boku na bok to sie budze.

Ola współczuje Ci kochana, moze jak spac nie mozesz to filmy ogladaj. Ja Ci moge polecic serial romantyczno komediowy Sezon na milosc.

India tez mialam taki okres ze o 5 budzialam sie wyspana. A Ty to chyba przyzwyczajona, bo do pracy tak wstawalas.

Ola gdzies znikla tez, Nadziejka tak samo.

[emoji173]Madzia 32 tydzień[emoji177]

Sezon na miłość ? A ma czym to jest ? Bo ja tu we Francji mam dostęp tylko do Polsatu a do TVN nie

Napisane na iPhone 6 w aplikacji Forum BabyBoom
MILENA [emoji1407][emoji166][emoji195]. 32 TC

Czytam czytam i gdybym nie leżała w łóżku to bym chyba sie wypierdzielila [emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji24][emoji29][emoji29][emoji29][emoji29][emoji29][emoji29][emoji29] Kasieńko kochana. To najgorsze co mogło być[emoji29][emoji29][emoji29]ale tak jak piszą dziewczyny. Czas leczy rany, ale to co zostaję w glowie to tylko Ty będziesz wiedziała. Bardzo Dobrze ze Michalek będzie miał pogrzeb. Miał serduszko, był człowiekiem. Jestem z Tobą całym sercem

Kulcia to masz klocuszka [emoji170][emoji123][emoji170][emoji39]fajny już taki duży. A co u tej koleżanki??? Po co jej pieprza najpierw że po ciąży a potem dają jej nadzieje. Debile jak dla mnie.

Aż sie boje czytać dalej....ale czytam

A ja sie rodzac w 32 tyg ciąży ważyłam 1800gram i miałam 43 cm. Teraz uroslam do 177 cm i ważę 56 Kg. A ze ważyłam rok temu 110 to wiecie[emoji39]
Mój starszy syn poród w 38 tc wywolany 3900 i 59 cm. Czyli jeszcze jakbym go dwa tyg nosiła to by jeszcze kilo przybrał. A młody porod w 37 tc 3700 i 58 cm. Więc też jakby był na czas to kloc. A teraz z Nich chudzielce jak dzieci z Etiopii Hehehe a jedzą za trzech.

reklama
Czarnuszka u mnie było tak że miałam monitoring cyklu i w jednym ładnie pęcherzyki rosły, był dominujący ale sam nie pękł więc jak miał coś koło 20mm mój gin dal mi zastrzyk, ale ten pęcherzyk mógł być za duży już i nic z tego nie wyszło. Z kolejnym cyklu na monitoringu się okazało że mam za małe pęcherzyki i nie chciały w ogóle rosnąć więc odpuściliśmy zastrzyk i w ogóle miesiąc staranek. I w kolejnym cyklu miałam najpierw lamette od 5dc do 9dc (żeby pęcherzyki rosły) później normalnie chodziłam na monitoring, jakoś we wtorek dostałam zastrzyk, później w piątek byłam na kontroli zobaczyć czy pękł, bo miałam brać luttagen (progesteron, miał ewentualnie pomoc w zagnieżdżeniu chyba) i w tym cyklu się udało ;)
Wcześniej były cykle bez "wspomagaczy" ;p
Nie wiem Kochana kiedy możesz się o to upomnieć i czy w ogóle ;/
Wiesz każdy lekarz inaczej, ale w sumie możesz chyba zapytać o stymulacje cyklu ;)
A Ty w ogóle miałaś monitoring jakiś czy tylko kontrole?

Do góry