reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Pata, ktos dolaczy haha :-)
Poza tym Paraplu na poczatku jeszcze, wiec duza szansa, ze do niej dolaczysz ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@viola150 jakos sie nie zastanawiam jak to ogarniemy. Poki co skupiona jestem na tym by dotrwac do drugiego trymestru.

@Wiiktoriiaaa o wlasnie nie moge byc sama na forum :p

@Pata07 przykro mi :( ktory cykl juz sie starasz?

Swiruje ze strachu dziewczyny :( tak sie boje tego 9tc. Tak swiruje, ze sie umowilam na poniedzialek prywatnie na szybkie USG zeby sprawdzic czy serducha pikaja bo do 20 lutego to psychicznie sie wykoncze.

@Paraplu 5 cykl, teraz bedzie 6 :( a Ty długo? U mnie tez sa duze szanse na bliźniaki :) u chłopaka w rodzinie tata i ktoś jeszcze sa blizniakami

Troche skomplikowane. Zaczelam w tamtym roku. Udalo sie w 1 cyklu ale w 10tc stwierdzono poronienie zatrzymane. Potem pol roku dochodzilam do rownowagi, potem mialam podejrzenie zrostow. Koniec koncow w biopsji szyjki macicy wyszedl CIN1 i to sprawca moich problemow z bolowych.
Teraz udalo sie w 3 cyklu :)
A blizniakow u nas nigdy nie bylo a mamy rozpisane drzewa genealogiczne do prawie 1800 roku. Z tego co czytalam blizniaki jednojajowe, jakie sa u mnie, pojawiaja sie przypadkowo i nie ma znaczenia genetyka ani inne czynniki (w przeciwienstwie do dwujajowych). Jednojajowe to 0,4% wszystkich ciaz i akurat trafilo na nas :)

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Podobno nie ma znaczenia czy sa blizniaki w rodzinie ojca. To idzie po zenskiej lini

A! Pochwale sie, ze pierwsza proba - mleko jaglane + kleik nawet udana, ale dalam za duzo syropu z agawy i wyszedl smak glukozowy :p wiec nie dawalam jej tego duzo

Calkiem smaczne, slodkawe troche. Z syropem i kleikiem bylo bardzo dobre tylko ulepek sie zrobil straszny. Jutro sprobuje podac bez syropu

reklama
Paraplu z bliźniakami to fajnie i nie fajnie. Fajnie jak jednojajowe dwa podobne szkraby, i zawsze tym dzieciom później fajnie razem. Ale dla rodziców podwójne karmienie, przewijanie, podwójne wydatki. Ale jednocześnie podwójne szczęście :) pewnie że musi być dobrze tym razem, innej opcji nie ma.

Pata szkoda, rozumiem Cię doskonale, ale nie załamuj się, w końcu się uda, ale nie nastawiaj się że to będzie już teraz zaraz. Czasem trzeba czasu.

Siedziałam dzisiaj w tej szkole rodzenia i tak trochę chyba będę panikować zaraz.

Do góry