reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wspolnie czekajmy na 2 kreseczki- na pewno sie uda!

Pata, ktos dolaczy haha :-)
Poza tym Paraplu na poczatku jeszcze, wiec duza szansa, ze do niej dolaczysz ;-)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@viola150 jakos sie nie zastanawiam jak to ogarniemy. Poki co skupiona jestem na tym by dotrwac do drugiego trymestru.

@Wiiktoriiaaa o wlasnie nie moge byc sama na forum :p

@Pata07 przykro mi :( ktory cykl juz sie starasz?

Swiruje ze strachu dziewczyny :( tak sie boje tego 9tc. Tak swiruje, ze sie umowilam na poniedzialek prywatnie na szybkie USG zeby sprawdzic czy serducha pikaja bo do 20 lutego to psychicznie sie wykoncze.

@Paraplu 5 cykl, teraz bedzie 6 :( a Ty długo? U mnie tez sa duze szanse na bliźniaki :) u chłopaka w rodzinie tata i ktoś jeszcze sa blizniakami

Troche skomplikowane. Zaczelam w tamtym roku. Udalo sie w 1 cyklu ale w 10tc stwierdzono poronienie zatrzymane. Potem pol roku dochodzilam do rownowagi, potem mialam podejrzenie zrostow. Koniec koncow w biopsji szyjki macicy wyszedl CIN1 i to sprawca moich problemow z bolowych.
Teraz udalo sie w 3 cyklu :)
A blizniakow u nas nigdy nie bylo a mamy rozpisane drzewa genealogiczne do prawie 1800 roku. Z tego co czytalam blizniaki jednojajowe, jakie sa u mnie, pojawiaja sie przypadkowo i nie ma znaczenia genetyka ani inne czynniki (w przeciwienstwie do dwujajowych). Jednojajowe to 0,4% wszystkich ciaz i akurat trafilo na nas :)

[emoji33] 67,7kg ---> 57kg ---> 52kg [emoji7]

Podobno nie ma znaczenia czy sa blizniaki w rodzinie ojca. To idzie po zenskiej lini

A! Pochwale sie, ze pierwsza proba - mleko jaglane + kleik nawet udana, ale dalam za duzo syropu z agawy i wyszedl smak glukozowy :p wiec nie dawalam jej tego duzo

Calkiem smaczne, slodkawe troche. Z syropem i kleikiem bylo bardzo dobre tylko ulepek sie zrobil straszny. Jutro sprobuje podac bez syropu

reklama
Paraplu z bliźniakami to fajnie i nie fajnie. Fajnie jak jednojajowe dwa podobne szkraby, i zawsze tym dzieciom później fajnie razem. Ale dla rodziców podwójne karmienie, przewijanie, podwójne wydatki. Ale jednocześnie podwójne szczęście :) pewnie że musi być dobrze tym razem, innej opcji nie ma.

Pata szkoda, rozumiem Cię doskonale, ale nie załamuj się, w końcu się uda, ale nie nastawiaj się że to będzie już teraz zaraz. Czasem trzeba czasu.

Siedziałam dzisiaj w tej szkole rodzenia i tak trochę chyba będę panikować zaraz.

Do góry