reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wsparcie partnera

A ja to dziecku zaplecze mogę dać, nie powiem. Tylko 7 lat o rodzeństwo się dla syna starałam, można mieć kasę, samochody itd ale na samą myśl, że kiedyś Nas zabraknie smutno mi mega było... Niby 8 lat różnicy będzie między Nimi, mój syn twierdzi, że już kocha siostrę ❤️, z resztą to empatyczny chłopak. Można mieć wujków ciocie itd ale jednak więź między rodzeństwem to coś najpiękniejszego 😊😊

reklama
Witam nowa osobę na wątku. Przeczytałaś dokładnie wszystkie moje odpowiedzi i pytania innych dziewczyn w tej sprawie? Jest tu dokładnie napisane, że nie jestem w pełni zdrową 23 latką. Przy okazji dostałam jasny komunikat od lekarza, że będę mogła mieć ogromny problem z zajściem w ciążę. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, przy czym i ja i partner nie widzieliśmy wtedy żadnego problemu bo oboje bardzo chcieliśmy dziecko i nadal tak jest, tyle że to chyba nagle przerosło mojego faceta. Formalnie nie mieszkamy razem, ale przed ciążą praktycznie cały czas byłam u niego, rzadko w ogóle w domu u mojej mamy. Ani ja, ani on nie jesteśmy bez pieniędzy, a gorzej usytowani ludzie mają dzieci i jakoś sobie radzą. Cały wątek zszedł do tego, że po prostu mój partner bardzo się zmienił po zajęciu w ciążę w stosunku do mnie. Proszę, żeby nowe osoby dokładnie przeczytały wszystkie komentarze, bo niestety nie chce się powtarzać nie wiadomo który raz.
Idąc Twoim tokiem myślenia lepiej byłoby gdybym wpadła i może jeszcze myślała o usunięciu ciąży? To dziecko jest chciane i kochane i to jest najważniejsze.
Przyznam, że prześledziłam całość i nigdzie wcześniej nie pisałaś o możliwej niepłodności.
Mam jedno pytanie na które też nie było odpowiedzi, jak długo znasz się z partnerem? Tzn jak długo tworzycie zwiazek?

A ja to dziecku zaplecze mogę dać, nie powiem. Tylko 7 lat o rodzeństwo się dla syna starałam, można mieć kasę, samochody itd ale na samą myśl, że kiedyś Nas zabraknie smutno mi mega było... Niby 8 lat różnicy będzie między Nimi, mój syn twierdzi, że już kocha siostrę ❤️, z resztą to empatyczny chłopak. Można mieć wujków ciocie itd ale jednak więź między rodzeństwem to coś najpiękniejszego 😊😊
Tak 😊 Ja to widzę u swoich malutkich córek. Po przebudzeniu rano się szukają, jak wrócą do domu to patrzą gdzie siostra, całują się na dobranoc. Takie maluchy, żyją ze sobą dopiero rok, a tak się kochają 🥰

Tak 😊 Ja to widzę u swoich malutkich córek. Po przebudzeniu rano się szukają, jak wrócą do domu to patrzą gdzie siostra, całują się na dobranoc. Takie maluchy, żyją ze sobą dopiero rok, a tak się kochają 🥰
Ja mam 5 rodzeństwa i te moje młodsze oszołomy to mój taki osobny świat jest 😜. Do dzisiaj tak mamy, że mówimy sobie, że się kochamy 🥰. Także musi mój syn poczekać do czerwca 😊 " Mamo jak urodzisz, to Tata będzie pracował, a Ty jak urodzisz to pewnie dużo spać będziesz, nie martw się ją po szkole zostanę z siostrą a Ty sobie pośpisz" takie dziecko to skarb ❤️

Ja mam 5 rodzeństwa i te moje młodsze oszołomy to mój taki osobny świat jest 😜. Do dzisiaj tak mamy, że mówimy sobie, że się kochamy 🥰. Także musi mój syn poczekać do czerwca 😊 " Mamo jak urodzisz, to Tata będzie pracował, a Ty jak urodzisz to pewnie dużo spać będziesz, nie martw się ją po szkole zostanę z siostrą a Ty sobie pośpisz" takie dziecko to skarb ❤️
Jaki kochany ❤️ Dzieci mają takie dobre serduszka 😊 Ja pamiętam jak byłam na końcówce ciąży i się przeziębiłam, to ta moja półtoraroczna myszka głaskała mnie po głowie i jakby z całych sił starała się robić jak najmniej problemu. A dzisiaj bierze się za zmienianie pieluch siostrze 🤣 Kochana moja.

Kurde, a jak autorka chce tego partnera zatrzymać przy sobie tą ciążą? 😶 Jak on się wstępnie zgodził, żeby uciąć temat, bo może usłyszał, że ze względu na choroby, to zajście w ciążę będzie trudne, a tu się od razu udało i się teraz chłop wystraszył 😶
Think Which One GIF by Nick Jonas

Chodzi o brak czułości i brak zainteresowania ze strony partnera wobec mnie, nie dziecka.
A jak okazuję czułość i zainteresowanie dzieckiem? Bo jakoś mi się rozjeżdża fakt, że nie dba o Ciebie, to jakim cudem dba o dziecko?
I czemu to Ty co rusz transportujesz się do niego, a nie on do Ciebie?

A dzisiaj bierze się za zmienianie pieluch siostrze 🤣 Kochana moja.
To moje jakieś takie zżyte nie są. Córeczka ciągle szuka brata i go woła, chodzi za nim. A on tak sobie do niej. Rzadko chce się z nią bawić.
Zresztą. Ja z materialnych rzeczy nie dostałam nic od rodziców na start i jakoś sobie poradziłam.
Ja tak samo, mąż również nie dostał nic. Żyjemy, dajemy sobie radę 🙂

reklama
Kurde, a jak autorka chce tego partnera zatrzymać przy sobie tą ciążą? 😶 Jak on się wstępnie zgodził, żeby uciąć temat, bo może usłyszał, że ze względu na choroby, to zajście w ciążę będzie trudne, a tu się od razu udało i się teraz chłop wystraszył 😶
Think Which One GIF by Nick Jonas
Też może być. Historia zna takie przypadki.

Do góry