reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wsparcie partnera

A ja to dziecku zaplecze mogę dać, nie powiem. Tylko 7 lat o rodzeństwo się dla syna starałam, można mieć kasę, samochody itd ale na samą myśl, że kiedyś Nas zabraknie smutno mi mega było... Niby 8 lat różnicy będzie między Nimi, mój syn twierdzi, że już kocha siostrę ❤️, z resztą to empatyczny chłopak. Można mieć wujków ciocie itd ale jednak więź między rodzeństwem to coś najpiękniejszego 😊😊

reklama
Witam nowa osobę na wątku. Przeczytałaś dokładnie wszystkie moje odpowiedzi i pytania innych dziewczyn w tej sprawie? Jest tu dokładnie napisane, że nie jestem w pełni zdrową 23 latką. Przy okazji dostałam jasny komunikat od lekarza, że będę mogła mieć ogromny problem z zajściem w ciążę. Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne, przy czym i ja i partner nie widzieliśmy wtedy żadnego problemu bo oboje bardzo chcieliśmy dziecko i nadal tak jest, tyle że to chyba nagle przerosło mojego faceta. Formalnie nie mieszkamy razem, ale przed ciążą praktycznie cały czas byłam u niego, rzadko w ogóle w domu u mojej mamy. Ani ja, ani on nie jesteśmy bez pieniędzy, a gorzej usytowani ludzie mają dzieci i jakoś sobie radzą. Cały wątek zszedł do tego, że po prostu mój partner bardzo się zmienił po zajęciu w ciążę w stosunku do mnie. Proszę, żeby nowe osoby dokładnie przeczytały wszystkie komentarze, bo niestety nie chce się powtarzać nie wiadomo który raz.
Idąc Twoim tokiem myślenia lepiej byłoby gdybym wpadła i może jeszcze myślała o usunięciu ciąży? To dziecko jest chciane i kochane i to jest najważniejsze.
Przyznam, że prześledziłam całość i nigdzie wcześniej nie pisałaś o możliwej niepłodności.
Mam jedno pytanie na które też nie było odpowiedzi, jak długo znasz się z partnerem? Tzn jak długo tworzycie zwiazek?

A ja to dziecku zaplecze mogę dać, nie powiem. Tylko 7 lat o rodzeństwo się dla syna starałam, można mieć kasę, samochody itd ale na samą myśl, że kiedyś Nas zabraknie smutno mi mega było... Niby 8 lat różnicy będzie między Nimi, mój syn twierdzi, że już kocha siostrę ❤️, z resztą to empatyczny chłopak. Można mieć wujków ciocie itd ale jednak więź między rodzeństwem to coś najpiękniejszego 😊😊
Tak 😊 Ja to widzę u swoich malutkich córek. Po przebudzeniu rano się szukają, jak wrócą do domu to patrzą gdzie siostra, całują się na dobranoc. Takie maluchy, żyją ze sobą dopiero rok, a tak się kochają 🥰

Tak 😊 Ja to widzę u swoich malutkich córek. Po przebudzeniu rano się szukają, jak wrócą do domu to patrzą gdzie siostra, całują się na dobranoc. Takie maluchy, żyją ze sobą dopiero rok, a tak się kochają 🥰
Ja mam 5 rodzeństwa i te moje młodsze oszołomy to mój taki osobny świat jest 😜. Do dzisiaj tak mamy, że mówimy sobie, że się kochamy 🥰. Także musi mój syn poczekać do czerwca 😊 " Mamo jak urodzisz, to Tata będzie pracował, a Ty jak urodzisz to pewnie dużo spać będziesz, nie martw się ją po szkole zostanę z siostrą a Ty sobie pośpisz" takie dziecko to skarb ❤️

Ja mam 5 rodzeństwa i te moje młodsze oszołomy to mój taki osobny świat jest 😜. Do dzisiaj tak mamy, że mówimy sobie, że się kochamy 🥰. Także musi mój syn poczekać do czerwca 😊 " Mamo jak urodzisz, to Tata będzie pracował, a Ty jak urodzisz to pewnie dużo spać będziesz, nie martw się ją po szkole zostanę z siostrą a Ty sobie pośpisz" takie dziecko to skarb ❤️
Jaki kochany ❤️ Dzieci mają takie dobre serduszka 😊 Ja pamiętam jak byłam na końcówce ciąży i się przeziębiłam, to ta moja półtoraroczna myszka głaskała mnie po głowie i jakby z całych sił starała się robić jak najmniej problemu. A dzisiaj bierze się za zmienianie pieluch siostrze 🤣 Kochana moja.

Kurde, a jak autorka chce tego partnera zatrzymać przy sobie tą ciążą? 😶 Jak on się wstępnie zgodził, żeby uciąć temat, bo może usłyszał, że ze względu na choroby, to zajście w ciążę będzie trudne, a tu się od razu udało i się teraz chłop wystraszył 😶
Think Which One GIF by Nick Jonas

Chodzi o brak czułości i brak zainteresowania ze strony partnera wobec mnie, nie dziecka.
A jak okazuję czułość i zainteresowanie dzieckiem? Bo jakoś mi się rozjeżdża fakt, że nie dba o Ciebie, to jakim cudem dba o dziecko?
I czemu to Ty co rusz transportujesz się do niego, a nie on do Ciebie?

A dzisiaj bierze się za zmienianie pieluch siostrze 🤣 Kochana moja.
To moje jakieś takie zżyte nie są. Córeczka ciągle szuka brata i go woła, chodzi za nim. A on tak sobie do niej. Rzadko chce się z nią bawić.
Zresztą. Ja z materialnych rzeczy nie dostałam nic od rodziców na start i jakoś sobie poradziłam.
Ja tak samo, mąż również nie dostał nic. Żyjemy, dajemy sobie radę 🙂

reklama
Kurde, a jak autorka chce tego partnera zatrzymać przy sobie tą ciążą? 😶 Jak on się wstępnie zgodził, żeby uciąć temat, bo może usłyszał, że ze względu na choroby, to zajście w ciążę będzie trudne, a tu się od razu udało i się teraz chłop wystraszył 😶
Think Which One GIF by Nick Jonas
Też może być. Historia zna takie przypadki.

Do góry