majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
No to trzymam kciuki. A jest już jakaś poprawa? Czy za wcześnie na to?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Powiedzcie mi jak mam się zachować (bo już moje gadanie nie skutkuje), gdy spotykam się z mamami z dziećmi w takim samym wieku lub podobnym co Maciuś i Maciuś jest częstowany słodyczami, czego ja nie jestem zwolenniczką. Co gorsza, gdy Maciuś już coś dostanie i to mu nie smakuje (a tak jest w 90% przypadkach) to zaraz gadają "biedny Maciuś, mama nie nauczyła jeść słodkości to teraz nie smakują" Po za tym już mnie coraz bardziej denerwują te spotkania, bo ja inaczej (czyt. dziwacznie) żywię małego i ciągle mi gadają, że przesadzam itp. Te dzieci non stop coś żują. Ale żeby to było coś zdrowego i pożywnego to nie. Dziś mała Wikusia (sierpień 2007) dostała od mamy Milky Waya A mój biedny Maciuś ode mnie grahamkę
No, wyżaliłam się:-);-)
a jak robisz ta wedline mze i ja sprobujeWitam,
co do zasad żywieniowych reprezentuję opcję majandrową :-) Tylko że daję wedlinę, bo sama robię i wiem ze nie dodaję konserwantów. Jest to proste i szybkie, jest żródłem krwiotwórczego żelaza i bardzo polecam, zwłaszcza teraz przed zimą. Zresztą ja i mój P tez staramy się nie jeść kupnych wędlin, a już napewno nie kupnego drobiu i wieprzowiny.
Klaviel - karta dzwiękowa ma wolne więc nie wiem co on tam mówi, ale pamiętam tego gościa z BigBrothera, chyba 2 części, bo bylo o nim glosno. Po jakims czasie w tym domu dostał jakiejś jazdy i wyprowadzono go z tego domu. Powinien być pod stała opieką psychiatryczną. Choć jest to z pewnością wołanie o pomoc, to też moim zdaniem wg niego odkrywczy performace, mający otworzyć nam oczy na krzywdzący charakter programów reality typu Mam Talent.