reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam was mamusie:)
Potzrbuje malej pomocy, moj Fifi dostal na roczek od tesciow takiego pchacza - chodzika lokomotywe, i do poki traktowal ja jako pchacz bylo ok, od dzisiaj zauwazylam ze sobie siada na tej lokomotywie i odpycha nozkami,pewnie nauczyla go tesciowa bo wczoraj tego nie robil. Ja jestem zdecydowana przciwniczka chodzikow, i jak zobaczylam ten "prezent" to juz wiedzialam ze konflikt bedzi enieunkniony,
potrzebuje opini ekspertow , artykulow w necie (najlepeij jakies linki) o tym ze chodziki sa szkodliwe bo zwykla rozmowa z tesciowa nie wystarczy musze sie bronic wydrukowanymi artykulami. Pomozcie prosze.

Chodzi o taki pojazd na cztwerech kolkach na ktore dziecko siada i odpycha sie stopkami?Bo jesli tak to dlaczego jest niedobry?
Chyba ze masz na mysli ten do ktorego wklada sie dziecko na stojaco ale dla ponad roczniakow chyba jest juz dozwolony.

reklama
no ja wiem ze to nie jest zdrowe ale skoro tesciowie kupili taki prezent to znaczy ze uwazaja inzaczej (chociaz od dawna mowilam ze jestesmy z mezem przciwnikami chodzikow) wiec sama rozmowa to za malo

Chodzi o taki pojazd na cztwerech kolkach na ktore dziecko siada i odpycha sie stopkami?Bo jesli tak to dlaczego jest niedobry?
Chyba ze masz na mysli ten do ktorego wklada sie dziecko na stojaco ale dla ponad roczniakow chyba jest juz dozwolony.
taka lokomotywa na kolkach, na ktora maluch siada,
no ja uwazam ze takie ospychanie sie malucha nozkami znieksztalca jago biodra tym bardziej ze fifi swietnie juz chodzi i szkoda by terz niszczyc nawyki samodzielnego chodzenia

no ja wiem ze to nie jest zdrowe ale skoro tesciowie kupili taki prezent to znaczy ze uwazaja inzaczej (chociaz od dawna mowilam ze jestesmy z mezem przciwnikami chodzikow) wiec sama rozmowa to za malo

Kurcze chyba zle mnie zrozumialas:-)Ja pytalam dlaczego taki pchacz jest niedobry?Chodzi o cos takiego?
Buy your Fisher Price Stride To Ride Lion reviews from Kiddicare Musical Toys | Online baby shop | Nursery Equipment

Czy o taki chodzik
Buy your Chicco DJ Walker Seventy reviews from Kiddicare Baby Walkers | Online baby shop | Nursery Equipment

mi sie wydaje ze takie autka nie sa szkodliwe tymbardziej dla roczniakow
ja czytalam troche o chodzikach i nie poleca sie ich dla dzieci 4 miesiecznych do roczku

Artykułu nie znam. Paweł miał taką właśnie lokomotywę. Nie jeździł dużo ale lekarka (ortopeda) i tak zabroniła...

ZLe sie zrozumialysmy odpowiadalam AsiKC,
Nie wiem ale uwazam ze dla chodzacego samodzielnie smyka, chodzik tylko psuje juz ksztaltujace sie nawyki chodzenia, no i zle wplywa na rozwoj bioder kiedys czytalam art. Zawitkowskiego ktory kategorycznie odradza chodziki tylko ze nie moge teraz go znalezc.

reklama
Do góry