reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Cina - mysle ze dla roczniaka ktory w dodatku chodzi to nic zlego. a czy twoj synek sam siada i zasuwa po pokojach? Bo moj Stas ma takowe pojzady nawet sztuk2 ale na razie sluza mu do ciagniecia raczka po pokojach...posadzony sie nie odpycha i schodzi. Wiec moze same dziecko wyznacza sobie kiedy jest na cos gotowe a kiedy nie?
Carioca - rozumiem twoje oburzenie...wiele slow opacznie mowimy. Ale slusznie, upominaj nas/mnie:zawstydzona/y::tak:Zreszta ile u nas w Miescie wsiokow mieszka hehe
a ocean...spokony nie bedzie..predzej mu do morza karaibskiego z tymi wszytskimi sztormami i huraganami...ale po burzy przychodzi dzien i jakze piekny:-)
Zwracam honor - moje dziecko dzis bylo arcy-grzeczne:-)...bo wypsane:sorry2:
Moglam do woli go wycalowac bo jak sie tak wydziera to ani sposobu go przytulic ani checi. I zaczelo slicznie bic brawo i robic tany-tany...i dzis poplaklam sie ze smiechu.:-D:-D:-D Wczoraj tancowal do melodyjki z nowej zabawki od chrzestengo ale dzis...do remixu ( techno:szok:) Czeslwa niemena "Plonie stodola" bo stwarzam rodzicom skladanke do tanczenia na sobotnia imprezke. Zadne inne kalwalki mu nie pasowaly a ten? :szok::-DJak mi sie uda to wkleje linka na zamknietym

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie melduję.
Przyzanam się , że nie czytałam jeszcze coście dzisiaj naklikały.
Chce tylko powiedzieć, że Adaś ma 38,2 stopni gorączki. Ogólnie tylko trochę marudny, zjadł ładnie obiadek i kolację. Mleka mu nie dawałam. TO ZĘBY

Cina- mi lekarz powiedział, że dziecko moze chodzic w tych róznych przyrzadach jesli samo pewnie stoi albo jeszcze lepiej jak chodzi. wtedy tych nózek nie odkształca juz chodzik. i najwazniejsze nie moze byc tak ze wsadzisz dziecko na cały dzien i spokoj. 1-2 godz. wystarczy. dla treningu i zmeczenia ;)
aaaa i nie powiedzialam najwazniejszego. byłam dzisiaj z mala u chirurga dziec. i powiedzial ze dziecko ma plaskostopie fizjologiczne do 4 roku zycie i moze krzywic nózke. samo sobie z tym poradzi. bez zadnych ortopedycznych bucików bo one wlasnie powoduje niepotrzebne plaskostopie... niepotrzebie sie klopotalismy i stresowalismy. ale jestem przynajmniej pewna ze jest wszystko ok.

Carioca wybacz ze tak to Ciebie ruszylo ale sama napisalas kiedys ze na forum kady ma prawo do wyrazania wlasnej opini.Ja nie mam zamiaru siebie tutaj kontrolowac i hamowac bo sie jakies moje nieopatrznie wypowiedziane slowo moze komus nie spodobac.
Pozostaje albo wyjasnienie na PW albo ignorowanie.

Donkat, witam. Właśnie dziś o Was myślałam i Was wywołałam. :-):tak:Czy mąż załatwił wszystko pomyślnie? Zrobiłaś jakieś zakupy w UK?;-):-)

dzieki majandra za mile przywitanie:-) chociaz ty zauwazylas moja nieobecnosc:tak:

wycieczka nam sie udala. P zadowolony z ostatniej rozmowy w firmie. rozstali sie w przyjaznych stosunkach.

zakupki oczywiscie byly, bez nich ani rusz:-);-)
najbardziej zadowolona jestem z kupna stolika edukacyjnego Leap frog, o ktorym kiedys pisalam na zabawkach. kosztowal taniej, niz na allegro uzywany:crazy: julitka jak weszla do pokoju i go zobaczyla, to az jej sie oczka zasmialy i chetnie sie nim bawila.
ano, dokupilam jescze misiowa czoke do tego kozuszka, co wkleilam zdejcia w "rzeczach dla dzidziusiow".
poza tym pizamki i body z George'a, bo baaardzo je lubie:happy2:

reklama
Cześć dziewczyny wpadam tylko się przywitać dzisiaj mam jakiś okropny dzień cały czas chce mi się płakać chyba mi hormony szwankują tym bardziej że parę miesięcy temu przestałam brać lekarstwa ale w przyszłym tygodniu idę do endokrynologa bo od porodu jeszcze nie byłam :zawstydzona/y:
mam nadzieję że Zuzia ładnie prześpi noc podejrzewam że przyczyną tego braku apetytu i budzenia się w nocy są jednak zęby
Cina nie wiem czy dobrze zrozumiałam ale jeżeli to jest takie jakby autko do odpychanie nogami to nie wiem w czym problem sama coś takiego kupiłam Zuzi fakt że nie powinno się wkładać dzieci do chodzików ale do przecież nie jest chodzik tylko jeździk :baffled: oj chyba jesteś cięta na tą swoją teściową

Do góry