reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Dziekuje kochane za zyczenia...no i zapraszam na kawke i torcik:tak::-):laugh2:
torcik.jpg

reklama
klavell i ja się dołączam dożyczeń kochana "panno" bratnia duszo
i popatrzcie u mnie w domku ja i Szymek i Wiki to panny i jeden B raczek
ja mam do pracy na 13 mała mi wstała wyjątkowo o 6 i już drzemie więc będzie spała jeszcze raz po obiedzie
byłam wczoraj w przedszkolu na zebraniu i do końca września suma sumarum 360 zika muszę mieć na rużne opłaty szok wiedziałam o tym ale jakoś odciągałąm tą myśl
i coś czuje że jeżeli B nie dostanie podwyżki to znó nam będzie ciężko a do tego Wiki ma uczulenie na biedronkowe pieluszki i ostatni jedziemy na papmersach bo się okazały najtańsze raz nawet na promocji sztuka wyszła taniej niż te w tesco szok
mała jak mi jadłą wszytko ze smakiem i po całych słoiczkach czy moich czy sklepowych tak teraz to podziubie i nadrabia mlekiem i tłumaczę to ząbkowaniem co?, łatwiej dla niej

B pojechał na grzybki zobaczymy co znajdzie też bym pojechała ale nie mam nosidła a z mąłą się umęczę

Witam
posta mi calego wcielo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wiec raz jeszcze...
WITAJCIE PO 2 TYGODNIOWEJ NIEOECNOSCI!!!!!!

Wczoraj wrocilismy z Pl. Ale wypoczelam :-) Rodzice zajmowali sie Amanda, a my moglismy troche sie rozerwac. Zal bylo wyjezdzac, zegnac sie, nienawidze tego. Ale wszystko, co dobre szybko sie konczy. Czas zlecial jak mrugniecie okiem. Amanda skonczyla juz roczek, impreza byla z rodzinka. Teraz w sobote robimy male co nieco tutaj. Jak okazja to okazja. Nie moge uwierzyc, ze moje malenstwo ma juz roczek. Gada i gada, nauczyla sie mowic "cio to" "kto to" "dzidziu" "daj to" itp. Z malutkiego dzidziusia przeistoczyla sie w dziewczynke. Coraz pewniej staje tez na nozkach, ma juz 11 zabkow i moglabym tak gadac i gadac/.
Teraz na nowo przyzwyczajam sie do tutejszej codziennosci. Nie ma szans zebym nadrobila Was, mam nadzieje, ze nic zlego sie nie wydarzylo, ze wszystko u kazdej z Was w jak najlepszym porzadku. pozdrowionka
Witaj z powrotem Wiesz ze teraz mamy do siebie blizej niz dalej? Jakies ponad sto mil? no moze wiecej...Brawo dla Amandy!!!
Czy Wasze dzieci też tak strasznie płaczą ( te które jedzą nad ranem) gdy chcą jeśc. Bosiu Adaś drze japke jakbyśmy go obdzierali ze skóry. A może tak się nauczył i wie, że jak tak będzie robił to dostanie butlę. Żadnej łezki nie ma.
Oj to slaby aktor z Twojego Adasia;-). Stanislawus jak zaczyna koncert to musza byc krokodyle lzy, kaszel, dlawienie sie, chrypa itp. Tak potrafi:baffled::crazy:
Hruda, jak nocka?;-):-)
Tam nocka...wiem ze nie moge jesc czosnku. Kiedys mialam z nim przeboje ale myslalam ze czas goi rany...a tu wciaz lezy mi na zoladku. Taki afrodyzjak km:crazy::wściekła/y:
i mam prośbę do Was trzymajcie dzisiaj miedzy 10 a 11 kciuki za moja mała no i za mnie (bo nie wiem jak ja to wytrzyama)- bedzie akcja przekuwanie uszu...
Trzymam wlasnie mmmmocno.:-)
Od poniedziałku zaczynam chodzic na aerobik hihi w końcu zaczne cos robic ze soba :-) słyszałyście może o takiej dietce South Beach? Czytałam o niej wczoraj wieczorkiem i w sumie nawet spoko, ale może któraś z Was ją stosowała?
Ja stosowalam choc nie dlugo bo mi zaparcia i cierpliwosci zabraklo. Mialam ksiazke z amerykanskimi przepisami a tam czesto pojawiaja sie takie produkty ktore u nas sa dosc rzadkie lub drogie np sere ricotta. Wolalabym polska wersje tej diety, wtedy moze mialabym wiecej zapalu. Mimo wszystko powodzenia zycze!

Klavell -

zycze: MILOSCI, NICZYM NIE ZMACONEGO SZCZESCIA I SPELNIENIA MARZEN!!!!

Wybaczcie ze was wciaz zameczam/zanudzam/molestuje swoimi problemami ale czy w PL telewizji co rusz trabia o tych huraghanach na Karaibach??? Moi starzy bez przerwy wydzwaniaja nazywajac nas debilami. Ponoc ponad polowa Anglikow zrezygnowala z wycieczek w te rejony, i tylko my ( debile) sie tam wybieramy wrrrrr

Ostatnia edycja:
oj, nie rpoznowalyscie wczoraj i dzis;-) tyle stron napisanych:szok:

zlapalam nerwa na moja gwiazde, bo nie dosc ze kolejna noc rzedu jeczy i sie ciagle budzi, a przy tym mnie nie daje spac, to jescze w dzien zaczyna wszwankowac ze spaniem. juz przez jakis czas bylo tak ladnie poukladane zdrzemkami, to znow sie rozregulowalo:wściekła/y:

no Mateusz też co chwile chodzi umazany:-D a największą frajde ma jak siedzi w kamieniach i po kryjomu prubuje skosztować jak one smakują:szok::-D
My używamy jeszcze 4 i jak narazie są jeszcze dobre:tak:

monoa, u nas jedzenie kamykow to podstawa!!:-Dtyle sie natlumacze, ze nie sa do jedzenia, to zawsze jakis wyladuje w buzce. jedynie co jest dobre to to, ze jak poprosze to julitk azawsze wypluje mi na reke co ma w pyszczku:-)

Uwaga, uwaga! Co zrobiło moje dziecko położone do łózeczka w celu samodzielnego zaśnięcia? Nie, nie darło twarzy przez pół godziny, abym w końcu usmarkanego ululała. USNĄŁ! Dla mnie to sukces nie z tej ziemi, a juz mialam pisac do superniani o poradę.
JUPI!!!

no, no, ghratuluje! stas chyba dorosl i dojrzal:-D:-D ja od 3tyg uspiam mala w lozeczku bez noszenia na rekach. raz jest lepiej raz gorzej. czasem sie drze jakby ja ze skory obdzieralai i zaraz padnie, ale polakac musi zawsze. chyba ze padnie przy by\utli. ostatnio probuje ja zostawaic sama i wychodzic, to zaraz sie zorientuje , wstaje i jeczy i tak z kilka-kilkanascie razy. moze i nam sie kiedys uda:tak:

Matko ale mam zaległości!!!!

Majandra tak kłade (lub babcia) go zawsze o tej samej porze i zasypia.

w sumie dzieci w tym wieku wlasnie tak powinny robic. tak bylo napisane w poradniku" kazde dziecko moze sie samodzielnie nauczyc usypiac" tylko ze ja nie mam sumienia az tak katowac julitki. . dopoki sie nie rozreguluje, to w zasadzie te drzemki sa o stalych porach:happy:

Witam Mariannowo:-)

Nie wiem czy takie tanie...25 funtow za dzinsy, ubranka za 10 itd Moze to nie sa wywrotne ceny ale wole miec kase na urlop...ktory sie zbliza wieeeelkimi krokami:-)

dzis chyba wam nie dotrzymam towarzystwa:-:)rofl2: bo czekam na malza - zrobilam tzatziki, kebab z baraniny i buleczki czosnkowe...hmmm ale bedzie wybornie.

hruda, zalezy gdzie i co. ja kupowalam duzo ciuszkow z Georga i po 1,2,3,5 funtow. next i GAP jest najdrozszy. w H&M tez sa fajne i mozna wychaczyc z wyprzedazy tanio.

jejku, takie pysznosci zrobilas sama? ty geniuszu kulinarny:szok::-D
a gdzie w PL mozna kupic baranine na kebab i jak to zrobic w domu? moj siostrzeniec jest maniakiem takiego jedzenia i ciagle mnie pyta, czy mozna zrobic w domu?

Kurde a kto regulaminy czyta? No ja nigdy...

wstyd sie przyzbnac, ale ja tez ;-)nieeeee

WITAJCIE PO 2 TYGODNIOWEJ NIEOECNOSCI!!!!!!

Wczoraj wrocilismy z Pl. Ale wypoczelam :-) Rodzice zajmowali sie Amanda, a my moglismy troche sie rozerwac. Zal bylo wyjezdzac, zegnac sie, nienawidze tego. Ale wszystko, co dobre szybko sie konczy. Czas zlecial jak mrugniecie okiem. Amanda skonczyla juz roczek, impreza byla z rodzinka. Teraz w sobote robimy male co nieco tutaj. Jak okazja to okazja. Nie moge uwierzyc, ze moje malenstwo ma juz roczek. Gada i gada, nauczyla sie mowic "cio to" "kto to" "dzidziu" "daj to" itp. Z malutkiego dzidziusia przeistoczyla sie w dziewczynke. Coraz pewniej staje tez na nozkach, ma juz 11 zabkow i moglabym tak gadac i gadac/.
Teraz na nowo przyzwyczajam sie do tutejszej codziennosci. Nie ma szans zebym nadrobila Was, mam nadzieje, ze nic zlego sie nie wydarzylo, ze wszystko u kazdej z Was w jak najlepszym porzadku. pozdrowionka

larcia, no to wspaniale! jak amanda suzo mowi:-) super sie roziwja:-D

I dla Naszej Klavell z okazji urodzinek

Wszystkie ziomki z Twojej paki i rodzinka ślą buziaki. A do tego wielką falą z życzeniami teksty walą - super życia, spoko zdrowia, fury, chaty, kasy mrowia. Niech frajerom lata gul, jesteś trendy, jazzy i cool.

06.gif

od julitki i donkat rozniez:tak:

Czy Wasze dzieci też tak strasznie płaczą ( te które jedzą nad ranem) gdy chcą jeśc. Bosiu Adaś drze japke jakbyśmy go obdzierali ze skóry. A może tak się nauczył i wie, że jak tak będzie robił to dostanie butlę. Żadnej łezki nie ma.

nie, julitka nie placze o jedzenie. ona w razie czego jest bardziej marudna.

podejrzewam, ze moja gwaizda sie oducza jesc w nocy:-D:tak: juz kolejna noc je ok5-6 na ranem,( a przed snem 20-20.30), wiec chyba moge uznac, ze przesypia noc bez mleka, prawda? ale by bylo fajowo:laugh2:

a ja bylam wczoraj u fryzjera, zrobiła mi troche jasniejsze wlosy niz chciałam ale w sumie jest ok:-)
chyba wolałam wariant jak Jula się nie przemieszczała- jest ona juz teraz wszędzie ale wy same najlepiej wiecie jak to jest...

i mam prośbę do Was trzymajcie dzisiaj miedzy 10 a 11 kciuki za moja mała no i za mnie (bo nie wiem jak ja to wytrzyama)- bedzie akcja przekuwanie uszu...

oj, wiemy wiemy jak to jest:-D:-D:-D

zalatwione, glosik oddany:-)

WITAM Z RANA!

Wstałyśmy o 7.15 jak zwykle, Zuzia nakarmiona bawi się teraz grzecznie w łóżeczku... ja to mam z nią dobrze :-) pewnie zaraz spiąca będzie, weźmie sobie pieluszkę, smoczka i pójdzie nyny, a ja sobie leże jeszcze w piżamce w łóżku hehe i tak mi sie trudno zebrać, żeby zacząć coś robić :-( no ale zaraz se kawke walne może sie obudze... ;p
Od poniedziałku zaczynam chodzic na aerobik hihi w końcu zaczne cos robic ze soba :-) słyszałyście może o takiej dietce South Beach? Czytałam o niej wczoraj wieczorkiem i w sumie nawet spoko, ale może któraś z Was ją stosowała?

No nic buziam i ide do mojej Myszki bo słyszę jak wyrzuca książeczki z łóżeczka hehe pewnie juz jej się nudzi :-p zajrze potem :-)

kludii, nic nie zmyslasz?:-D:-D zuzia jest taka grzeczna? no to masz siwtnie z nia! dlugo spi i w ogole..... moze i ja powinnam dac julitce na imie Zuzia?:happy: to byllaby grzeczniejsza, bo coreczka Luandzi tez jest spokojna:laugh2:

Witam

Wybaczcie ze was wciaz zameczam/zanudzam/molestuje swoimi problemami ale czy w PL telewizji co rusz trabia o tych huraghanach na Karaibach??? Moi starzy bez przerwy wydzwaniaja nazywajac nas debilami. Ponoc ponad polowa Anglikow zrezygnowala z wycieczek w te rejony, i tylko my ( debile) sie tam wybieramy wrrrrr

copradwa ja tv nie ogladam, ale slucham radia programu 1 i tam ostatnio 9nie dzis) mowili, ze juz huragany slabna i nawet dlatego ropa tanieje:sorry2:
rodzice sie o was martwia i juz, nic dziwnego:no:

Agulka - ja juz glosowalam. Gdybym mogal kilka razy to klikalabym i klikala:-D A komentarze? Olej to cieplym moczem - jak mawia moj tato:-D:-D

reklama
Do góry