reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ja właśnie małemu daję ten Zymafluor od 6 mż ale kropelki.
Jak będę u pediatry muszę sie zapytać. o te kropelki bo u nas nic nie wspominała mi lekarka i mały dostaje tylko witaminę D

Dziewczyny czy dzwonili do Was z firmy MIRIALE oferującej bieliznę dokładnie figi/stringi za 24 zł z przesyłką, podobno to naciągacze.
Ja miałam taki fon i pani była stosunkowo natrętna ( albo ja mało asertywna) i mimo mojego ciągłego " nie, dziękuję " ciągle mi ćwierkała do fonu, aż mały przyszedł mi z pomocą:tak::-) i sie rozpłakał i pani wówczas dała sobie spokój, ale pytanie czy może zadzwonić kiedy indziej oczywiście padło:wściekła/y:
Jejku a ja dzisiaj jak na szpileczkach- mój M ma egzaminy na C- testy już z głowy teraz czeka na jazdę- mam nadzieje, ze wróci do domu z dobrymi wieściami, bo jak nie...;-);-):-):-):-)

reklama
Też zastanawiałam się nad tym Zemafluorem i pytałam o to mojego dentystę i pediatrę i zarówno jeden i drugi mi to odradził podobno Zemafluor może mieć w przyszłości negatywny wpływ na stawy i kości (fluor odkłada się w kościach) i generalnie to była jakaś chwilowa moda (naciąganie na kasę)i na całym świecie się od tego odchodzi.Co do ząbków to podstawą jest higiena jamy ustnej dentysta mi powiedział że wystarczy myć samą wodą ale jeżeli bardzo chcę to mogę używać tego neno-cośtam , istotne też żeby dziecko nie dostawało w nocy żadnych płynów w (z wyjątkiem wody) no i ważne są geny ale na to akurat nie mamy wpływu:-). Generalnie do mnie to przemawia W (dentysta) jest moim przyjacielem i świetnym specjalistom cały czas się doszkala i jest z wszystkim na bieżąco zajmuje się też dziećmi .

Boshe jak się cieszę. Byłam w Urzędzie Gminy złożyc wniosek o rodzinne i dalsze wychowawcze.
Z US dostałam zaświadczenie o dochodach, które niestety przekraczały 504zł na osobę.
Wiedziałam, że nic z tego nie będzie. Ale postanowiłam złożyc, bo słyszałam o jakiejś tolerancji. Dobrze, że tam poszłam, babka obliczyła i powiedziała, że niestety z tych dochodów to nic nie dostaniemy, ale mogę skorzystac z jednego przywileju i odliczyc cały mój dochód. Wtedy będą brane tylko dochody męża. I udało się mam na kolejny rok wychowawczy.

A ja się dałam namówic na te majty. Qrcze ciekawa jestem czy później mnie wypiszą z listy kupujących.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki
Witam
My wlasnie wrocilysmy od lekarza z U6 (bilansik) Hani warzy 9800g i mierzy 74 cm glowka 46 cm wszystko miesci sie na ok 50 centylu takze jestem bardzo zadowolona pani doktor rowniez. hani zdrowa jak rybka, odruchy wszystkie prawidlowe co mnie cieszy...jesc mam jej dawac wszystko normalnie tylko z orzechami i miodem sie wstrzymac. Zabki myc raz dziennie sama woda bez pasty, witaminy d juz nie podawac tylko Zymafluor D 500 to sa tabletki z fluorem na zeby
Hanifka zostala zaszczepiona Priorixem tetra
(Szczepionka przeciw odrze,

ś
wince, rozyczce i ospie
wietrznej,)
No to super! Widze ze mozesz nawet wprowadzic mleko.:-)
Dziewczyny czy dzwonili do Was z firmy MIRIALE oferującej bieliznę dokładnie figi/stringi za 24 zł z przesyłką, podobno to naciągacze.
Do mnie nikt nie dzwonil ale 24 zika to zadna okazja:sorry2:

My wrocilismy z plazowania i nawet, nawet sie spieklam tzn "zbrzoskwiniowalam";-) bo tylko na to moge liczyc przy mojej karnacji:baffled:. Stas tez rzucil kolorem;-):-D
Stasiek dostal juz z allegro ten stolik edukacyjny i musze sie wam przyznac ze bawil sie nim jak dziki - cieszyl sie, piszczal...ja tez piszcze z radosci bo inne zabawki pochlaniaja go gora na...minute.
A babcia - dziekuje za wsparcie :-)- ma alzheimera, parkinsona, cos z tarczyca i cholesterolem. Moja mam twierdzi ze on jest zlosliwa ale teraz wyszlo na jaw skad u niej czasem podle zagrywki i te trudnosci w chodzeniu i mowieniu. Stanelo na tym ze bedzie ktos przychodzil do niej w ciagu dnia. Zobaczymy.
Ciekawe jak Gabids i jej podroz z dziecmi i Angelka?
Majandra - bedziecie sie widzialy w W-wie? Jak tak to fotki plizzzz​

Ostatnia edycja:

A babcia - dziekuje za wsparcie :-)- ma alzheimera, parkinsona, cos z tarczyca i cholesterolem. Moja mam twierdzi ze on jest zlosliwa ale teraz wyszlo na jaw skad u niej czasem podle zagrywki i te trudnosci w chodzeniu i mowieniu. Stanelo na tym ze bedzie ktos przychodzil do niej w ciagu dnia. Zobaczymy.
Ciekawe jak Gabids i jej podroz z dziecmi i Angelka?
Majandra - bedziecie sie widzialy w W-wie? Jak tak to fotki plizzzz​
Współczuję. Też to przechodziliśmy z dziadkiem. Już nie żyje. :-(
Tak, będę się widzieć z Gabids. Ma mój numer tel i na zadzwonić, to się po 5 sierpnia umawiamy.

HRUDZIa nabial podajemy juz od dawna skaza hanifce minela dosc szybko na nasze szczesie po po skonczeniu 7-8 miesiaca mleczko juz pije z hippa choc malo bo ostatnio nie ma ochoty na nie moze wy znacie jakies sposoby by ja zachecic do picia mleka

Mój Stasiek tez juz chyba nie ma tej skazy bialkowej. Wcina krowie mleczko, jogurt naturalny, maslo. Chyba sprobuje dac mu mleko HIPP Junior po 10 m-cu zycia. Jest tam wiecej zelaza i witaminek niz w tym ble ble Nutramigenie.
Myslalyscie juz o mleczku typu Junior?

Majandra - kładź Maciusia spać, siegnij po kieliszek czegos mocniejszego i albo w ramiona meza, albo w nasze :-D
Agulka - no to super z tym wychowawczym. To sie tak nazywa w tej urzedniczej nomenklaturze "zasilek wychowawczy" czy jakos inaczej? Czy jestes przez ten czas ubezpieczona, a czas tego zasilku wlicza sie do lat pracy (do emerytury)?

Ostatnia edycja:
reklama
ja myslalam pytalam nawet na watku o jedzeniu i doszlam do wniosku ze bede dawala hanifce te gotowe juz mleczka jak skoncza mi sie zapasy a jeszcze zostaly mi da opakowania hippa

Do góry