reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Majandra - ja wlasnie dlatego przeszlam z bebilonu na bebiko 2R bo nie musze kupowac i dosypywac specjalnie kleiku, Ile go jest to ci nie powiem bo wyrzucilam opakowania. :zawstydzona/y:
Nie ma sprawy. Jutro jak nie zapomnę, to sprawdzę w sklepie.

A dajecie zawsze mleko z zamulaczem ( 2R) czy czasami samo ( 2)?

Jeszcze jedno. Dajecie kolację i do tego mleko te gęste. Pytam się, bo od jutra będziemy tylko ma mleczku sztucznym, koniec z cycem
Ja od niedawna daję z kleikiem. Maciuś mleko pije raz dziennie. A na kolację daję kaszkę na gęsto.

Ostatnia edycja:
reklama
A jaki nowy zawod, jesi moge spytac?
A mleczko nr 3 tez mam zamiar stosowac. Ale nie hippa bo drogi. Pewnie bebiko. teraz uzywam 2R
...no dooobra, Ide po winko:-p. Obstalo sie po imienianach...:-)

Fajno, bo wlasnie drugi kieliszeczek osuszam :-) Wybralam sie na Architekture Krajobrazu, razem z Maraniko. Chcesz sie dolaczyc? To sa studia inzynierskie w prywatnej uczelni w Sopocie.

Pytanie do mam podających mleko 2R: czy mogłaby któraś sprawdzić na opakowaniu jaki procent udziału ma kleik ryżowy w tym mleku? I jakie mleko podajecie?

no ja to wiadomo jakie mleko... I w zasadzie czymkolwiek mu nie zamulam, czy kaszka, czy kleikiem, to wrzucam tego 4 miarki od mleka na 210 ml mleka. Jak wrzucasz jedna miareczke, to moim zdaniem malo :tak:
aha to bylo pytanie do mam co podaja mlekop 2R, ale co tam.

Ostatnia edycja:
Widziałam w sklepie mleka Bebika specjalnie na noc, w ciemnych opakowaniach jak kaszki "Dobry sen"
Ja też. Są z dodatkiem melisy. Wolę sama dodać. Dziś dałam, bo już nie wytrzymywałam z tą marudą. I chyba podziałała:-D;-)

no ja to wiadomo jakie mleko... I w zasadzie czymkolwiek mu nie zamulam, czy kaszka, czy kleikiem, to wrzucam tego 4 miarki od mleka na 210 ml mleka. Jak wrzucasz jedna miareczke, to moim zdaniem malo :tak:
aha to bylo pytanie do mam co podaja mlekop 2R, ale co tam.
Wrzucam jedną miarkę na 180 ml mleka. Jakbym dałam więcej to by nie przeszło przez ustnik. Maciuś pije już wyłącznie z ustnika treningowego.
Zresztą ta 1 miarka mu wystarcza.

Ostatnia edycja:
Widziałam w sklepie mleka Bebika specjalnie na noc, w ciemnych opakowaniach jak kaszki "Dobry sen"

Mnie sie podobaja te kaszki, ale ze Stas zle reagowal na bialko krowie, to mielismy ograniczony wybor. Dla skazowcow to nie ma czegos takiego :no:
Musielismy tez omijac lukiem gotowe deserki, ktorych nazwy tak pieszcza oko, z jogurtem albo twarozkiem.

Witam
Widzę że dzisiaj temat mleko u nas jest bebilon pepti bo Igor ma skazę chociaż ostatnio podaję mu chlebek z masełkiem i żadnych plam nie widać może też już mu mija ta skaza, oj ucieszyłabym się bardzo.

Co do spania bo wcześniej było takie pytanie to Igor śpi w body z krótkim rękawkiem lub rampersie bez skarpet i bez przykrycia bo on nie znosi być przykryty.

Wrzucam jedną miarkę na 180 ml mleka. Jakbym dałam więcej to by nie przeszło przez ustnik. Maciuś pije już wyłącznie z ustnika treningowego.
Zresztą ta 1 miarka mu wystarcza.

Stas pije z butki, ze smoczka Nuka do papek. Poczulam sie jak zacofana wyrodna macierz i juz sie tlumacze. Wiem, ze powinno sie odstapic od podawania dzieciom mleka przez smoka, jednak osobiscie nie zamierzam sie dostosowac. Stas pije z butli rano i wieczorem. Rano jest taki glodny ze podawanie lyzeczka jest ponad jego cierpliwosc, a wieczorem ma tyle do zrobienia, ze karmienie lyzeczka trwa ponad godzine. Nie sadze aby miekki smoczek dwa razy dziennie mial okrutny wplyw na uzebienie Staska ;-) Wiec jak narazie pozostajemy przy starych zasadach i mozliwe ze na dluzszy czas, zobaczymy jak Stas bedzie chcial. Moze przejdziemy do kubeczka, a moze nie.

jednak moja teroia na temat piersi sie niekiedy sprawdza:tak:

wiecie, ze ja jeszcze NIGDY w zyciu nie bylam w solarium?????:szok::szok::szok: jakos mnie ta instytucja nie pociaga. jesli opalanko to w ruchu na slonku, albo balsamem -oczywiscie dobranym do karnacji :-D:-D:-D:-D:-D nie mam problemow z opalaniem, moze i dlatego.

Oj niestety nie sprawdza:no: się a tak bym chciała:-) u mnie nic nie zostało zresztą mam już powoli świra na tym punkcie ale to pewnie jest kara że zawsze narzekałam że są nie takie jakbym chciała a teraz nie zostało nic:baffled::wściekła/y:

Hrudzia
daj linka do tego cuda co kupiłaś do użytku w solarium ja też mam problemy z opalaniem, białas ze mnie że hej a skoro masz już coś sprawdzonego to chętnie spróbuję i ja.

reklama
Stas pije z butki, ze smoczka Nuka do papek. Poczulam sie jak zacofana wyrodna macierz i juz sie tlumacze. Wiem, ze powinno sie odstapic od podawania dzieciom mleka przez smoka, jednak osobiscie nie zamierzam sie dostosowac. Stas pije z butli rano i wieczorem. Rano jest taki glodny ze podawanie lyzeczka jest ponad jego cierpliwosc, a wieczorem ma tyle do zrobienia, ze karmienie lyzeczka trwa ponad godzine. Nie sadze aby miekki smoczek dwa razy dziennie mial okrutny wplyw na uzebienie Staska ;-) Wiec jak narazie pozostajemy przy starych zasadach i mozliwe ze na dluzszy czas, zobaczymy jak Stas bedzie chcial. Moze przejdziemy do kubeczka, a moze nie.

:tak::tak::tak: u nas też tak jest mleko ze smoka i butelki dwa razy dziennie ale woda soki to już z niekapka

Do góry