reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam kobietki. ja tylko na chwilke...

jak pojdziemy do kina to nie pogadamy. wolalabym wybrac sie np do jakiejs kawiarni popoludniu. z wieczorami u mnie kiepsko.

ok ja jestem wolna po 16 bo o tej godzinie W kończy pracę(zazwyczaj) i może zostać z Zuzią ale ok 19 muszę być z powrotem w domu żeby dać Zuzi cycka przed snem

reklama
Ile nasze maluszki powinny wypijać dziennie płynów? Pomijam mleko. Robię Maciusiowi ok. 500 ml na dobę, oczywiście nie wypija wszystkiego. Powiedzmy, że wypija ok. 400 ml. Czy to nie za mało?

Miałam jeszcze o coś spytać, ale zapomniałam:sorry2:

Enia - witaj urlopowiczko! gratuluje postepow Krzysia:-):tak:
Monia - powiem krotko...chyba nie mozna miec wszystkiego: albo masz zapewniony pewnien dostatek, byt i bezpieczenstwo ale w zamian nie masz wielu chwil spedzonych razem...ja to znam:tak:. Kiedys myslalam ze mozna zyc miloscia ale...na lata przestalam faramzolic idelay:baffled::-)
Jak opalić białe giry?? Nawet solarium ich nie bierze. Mam balsam z samoopalaczem Jonsona,ale jakoś nie mam do niego przekonania. Hrudzia, jakiego dobrego używasz?
Ja uzywal prawdziwego skoncenttrowanego samooplacza a nie jakies tam jonsony czy Garnieru - Pianka/Mus firmy Lirene. A na solarium uzywam balsamu przyspieszajacego opalenizne z samooplaczem i dziala!
U nas nadal goraczka i ciagle prawie 39.Do tego jeszcze dzisiaj mala Zwymiotowala.Podejrzewam ze to 3-dniowka i jeszcze gorne i dolne dwojki ktore za cholere nie chca sie przebic.Mala widac ze bardzo cierpi,nie moze spac,a jeszcze te upaly.Dzisiaj jak przysnela nad ranem to miala taki ciezki oddech.Kurcze jestem zalamana bo jutro rano lecimy.Nie wiem jak dam rade z chora Angelka ,Fabiankiem i jeszcze walizy i ten ogolny stres przy odprawie i locie. No nic musze sie wziasc w garsc i nie plakac nad rozlanym mlekiem.
I tym samym zegnam sie z Wami.Nie bedzie mnie 3 tygodnie.
Buziaki.
Oj trzymja sie kochana, moze jutro Angelka poczuje sie lepiej,oby! Wysokich lotow zycze! Bedzie nam Cie brakowalo:-:)tak:
Pierwszy mie ise nie podoba bo ma awersje do motywow kwiatowych a drugi jest fajny i mam podobny. Biustonosz bardzo ladnie spina biust.
oba sa ladne ale ja wybralabym z majtkami ten pierwszy...jak wasze dzieciaki te upaly znosza bo u nas mnieujszy apetyt jest a w nocy hani spi w samym body z krotkim rekawkiem bez skarpetek bez przykrycia a u was...
Ja tez mu otweiram okno ale...Stas spi w pajacu. Wczoraj pierwszy raz zasnla w rampersie i chyba obczail ze to nie noc bo jakies dziwne pozycje odczynial i nie mogl zasnac tylko sie bawil.

wiecie co zauwazylam a propo's wielkosci piersi? juz na kilka przypadkach zaobserwowalaalm, ze jesli byly spore przed ciaza, to potem sa flaki i rozmiar wklesly, a jak wczesniej byly wypryski, to teraz przynajmniej je widac:-)
dobrze wymyslilam??:-D:-D
:tak::tak::tak:Mialam 80B a teraz mam 80D.

Ja padam na pysk... i Staskiem i upalem i babcia choc z nia jest lepiej. Ale jutro znow dyzur. Mama sie zastanawia nad domem starcow bo oboje z tata jeszcze pracuja a ja czy inna jedna osoba jako opiekun nie podniesie babci bo to kawal kobity. Mamy zagwostke...:-(

Majandra moja Hanifka na dobe wypija maksymalnie 300 ml mleka i to jak ma dobry dzien dla niej mleko jest bleee jakos jej sie odwidzialo..
Hruda gratuluje 2000 postu...

Witam tyle miałam do nadrobienia przez te dwa dni, że już nie wiem co chciałam komu napisać a tyle chciałam a teraz to juz nie mam siły idę spać pa pa

Ile nasze maluszki powinny wypijać dziennie płynów? Pomijam mleko. Robię Maciusiowi ok. 500 ml na dobę, oczywiście nie wypija wszystkiego. Powiedzmy, że wypija ok. 400 ml. Czy to nie za mało?
Gdzieś słyszałam chyba w Mamo to ja,że dzieci powinny przyjmować dziennie tyle płynów ile ważą, przyjmując 100ml na kg. Wliczamy mleko, zupkę, soki.

Ja uzywal prawdziwego skoncenttrowanego samooplacza a nie jakies tam jonsony czy Garnieru - Pianka/Mus firmy Lirene. A na solarium uzywam balsamu przyspieszajacego opalenizne z samooplaczem i dziala!

Ja tez mu otweiram okno ale...Stas spi w pajacu

Ja padam na pysk... i Staskiem i upalem i babcia choc z nia jest lepiej. Ale jutro znow dyzur. Mama sie zastanawia nad domem starcow bo oboje z tata jeszcze pracuja a ja czy inna jedna osoba jako opiekun nie podniesie babci bo to kawal kobity. Mamy zagwostke...:-(

Używam tego z balsamem,bo zawsze bałam się samoopalacza,a że smugi porobię, a że dłoni nie domyję.
A co do solarium to byłam ostatnio nawet 2 razy (pierwszy raz od 2 lat:szok:) i tam niby mają jakieś przyspieszacze polepszacze,ale one chyba nie działają. Używasz właśnie takich,czy sama coś dobrego wynalazłaś? Pomóż białasowi:zawstydzona/y:

Tak czytałam jakie rozgogolone śpią Wasze maluchy i trochę się dziwiłam,bo Mateusz śpi zadekowany jak Stachu Hrudzi, w cienkiej piżamce. Okno otwarte. W dzień w samym bodziaczku na ramiączkach lub z krótkim rękawkiem, zależy co ma.

A jesli chodzi o babcie to niestety takie decyzje zawsze są trudne.

Mały śpi. Chyba wszystko mam porobione (oprócz prasowania:-p) to robię sobie wieczór piękności. Ogolę girki, wycyckam stópki (mam jobla na tym punkcie) i pomaluję paznokcie.
Aaaa, kupiłam sobie... No pewnie,że buty:-D

Nuska - slodkich snow zycze
Justyna - kupilam na alegro "profesjonlany" krem do solarium soleo Bronzer. Lampy musza byc w miare nowe. I bialasy powinnym zaczynac od kilku minut ale chodzic czesciej.
Pochwal sie butami:-D

reklama
Nuska - slodkich snow zycze
Justyna - kupilam na alegro "profesjonlany" krem do solarium soleo Bronzer. Lampy musza byc w miare nowe. I bialasy powinnym zaczynac od kilku minut ale chodzic czesciej.
Pochwal sie butami:-D
No to takie kremy mają. Ja wiem,że nie mogę odrazu iść na długo,bo zrobię się malinowa i cala się poparzę. Jak bedę teraz u mamy to zostawię jej małego i podskoczę,bo naprzciwko jest solarium mają 3 różne łózka. Jedno takie wypasione. Byłam 2 razy i od dupska w górę mnie złapało,ale nogi niet:wściekła/y:
A buty nic specjalnego, miedziano-brązowe klapki z kokardką na płaskim. Fajne i nie mam takiego koloru:-D

Do góry