reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

my dzis dzionek spedzilysmy z babciami. bylo milutko:-)

jutro tatus nas zabiera do drugiej babci:-D:-D

Jak będę u pediatry muszę sie zapytać. o te kropelki bo u nas nic nie wspominała mi lekarka i mały dostaje tylko witaminę D

Ja miałam taki fon i pani była stosunkowo natrętna ( albo ja mało asertywna) i mimo mojego ciągłego " nie, dziękuję " ciągle mi ćwierkała do fonu, aż mały przyszedł mi z pomocą:tak::-) i sie rozpłakał i pani wówczas dała sobie spokój, ale pytanie czy może zadzwonić kiedy indziej oczywiście padło:wściekła/y:
Jejku a ja dzisiaj jak na szpileczkach- mój M ma egzaminy na C- testy już z głowy teraz czeka na jazdę- mam nadzieje, ze wróci do domu z dobrymi wieściami, bo jak nie...;-);-):-):-):-)

trzymamy kciuki za M. daja znac jak poszlo;-)

Jęki Maciusia wypaliły mi dziś mózg. Nie mam na nic siły.

chyba sie zmowil z julitka, bo tez maial dziwne napady marudzenia i placzu i nic. zganiam wszystko na zab, bo idzie, idzie i idzie:tak:

reklama
Klaviel - nie myslalam o gotowych mleczkach w kartoniku, tylko tez o rozrabianych z woda, zastanawiam sie czy nie kupic Stasiowi takiego:
mleko_nastepne_3.jpg

Do mnie nikt nie dzwonil ale 24 zika to zadna okazja:sorry2:
ZA TRZY PARY:tak:

Carioca wlicza się wychowawczy do wysługi, a ubezpieczona jestem bo sama płacę od 5 lat.
A tak wogóle to u nas jest bardzo wysokie bezrobocie, a jak jest praca to za najniższą. a niania kosztuje 400zł. Więc jakbym zarabiała ponad 800zł i oddawała połowę niani to wolę sama małego wychowywac

Moje drogie, mam winko, kieliszek i komputer do dyspozycji. Marianny przybywajcie!

A w czym ono jest inne/wyjatkowe od no Bebilonu czy Bebiko?

Nie chodzi mi akurat o marke, chociaz do Hippa mam sklonnosci. Chodzi mi o to, ze takie mleczko typu "junior" czy tez "3" nastepne ma wiecej witaminek, zelaza i kalorii. Moj odkad raczkuje i chodzi wysmuklal i mysle ze ma juz wieksze potrzeby. Jest na ntramigenie, a on jest dosc ubogi w wapn.

Agulka - dokladnie to samo mysle. Czy te pareste zlotych wiecej, o ile nie jest sie przypartym do muru, duzo zmieni? A dla malucha napewno jest to roznica. Gdybym miala prace, do ktorej moglabym wrocic, to napewno bym po jakims czasie wrocila. Mysle, ze po pol roczku staskowym bym juz pracowala. Ale teraz musialabym zaczynac w jakiejs firmie od nowa. Nie chce mi sie i bardzo sie ciesze, ze nie musze. Wroce do pracy za 3 lata, juz po studiach, juz w nowym zawodzie i z odchowanymi dzieciaczkami.

Carioca, Maciuś na szczęście padł po 18(od 12 nie spał), więc pojęczał tylko 6 godzin:szok::baffled::confused::sorry2::angry:

Pytanie do mam podających mleko 2R: czy mogłaby któraś sprawdzić na opakowaniu jaki procent udziału ma kleik ryżowy w tym mleku? I jakie mleko podajecie? Do rannego mleczka dodaję miarkę kleiku i się zastanawiam czy nie lepiej kupić gotową mieszankę. Jeśli chodzi o kolejne mleko to pewnie zostanę przy Bebiku. W tej chwili Maciuś pije Nan, bo nie było akurat w sklepie Bebika. Całkiem inaczej to mleko wygląda. Jest bardziej żółte i takie mało sypkie. Ale Maciusiowi najwidoczniej smakuje.:-) Zresztą co jemu nie smakuje:baffled::szok:

Ostatnia edycja:
Moje drogie, mam winko, kieliszek i komputer do dyspozycji. Marianny przybywajcie!
Nie chodzi mi akurat o marke, chociaz do Hippa mam sklonnosci. Chodzi mi o to, ze takie mleczko typu "junior" czy tez "3" nastepne ma wiecej witaminek, zelaza i kalorii. Moj odkad raczkuje i chodzi wysmuklal i mysle ze ma juz wieksze potrzeby. Jest na ntramigenie, a on jest dosc ubogi w wapn.

Agulka - dokladnie to samo mysle. Czy te pareste zlotych wiecej, o ile nie jest sie przypartym do muru, duzo zmieni? A dla malucha napewno jest to roznica. Gdybym miala prace, do ktorej moglabym wrocic, to napewno bym po jakims czasie wrocila. Mysle, ze po pol roczku staskowym bym juz pracowala. Ale teraz musialabym zaczynac w jakiejs firmie od nowa. Nie chce mi sie i bardzo sie ciesze, ze nie musze. Wroce do pracy za 3 lata, juz po studiach, juz w nowym zawodzie i z odchowanymi dzieciaczkami.
A jaki nowy zawod, jesi moge spytac?
A mleczko nr 3 tez mam zamiar stosowac. Ale nie hippa bo drogi. Pewnie bebiko. teraz uzywam 2R
...no dooobra, Ide po winko:-p. Obstalo sie po imienianach...:-)

Ostatnia edycja:
Majandra - ja wlasnie dlatego przeszlam z bebilonu na bebiko 2R bo nie musze kupowac i dosypywac specjalnie kleiku, Ile go jest to ci nie powiem bo wyrzucilam opakowania. :zawstydzona/y:

reklama
Powtórka:

A dajecie zawsze mleko z zamulaczem ( 2R) czy czasami samo ( 2)?

Jeszcze jedno. Dajecie kolację i do tego mleko te gęste. Pytam się, bo od jutra będziemy tylko ma mleczku sztucznym, koniec z cycem

Ostatnia edycja:
Do góry