reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Nuska - czy takie ubezpieczenie sie wykupuje od razu w agencji turystycznej? Bysmy kupili wycieczke juz na marzec 2009, bo sa teraz o 35% tansze, ale wlasnie nie wiadomo jak to bedzie. Czy w razie czego zwracaja 100% i jak drogie takie ubezpieczenie? Wyjezdzam jutro wieczorem, jestem jeszcze u siebue :)

Ubezpieczenia to koszt 3% wartości wycieczki. I zwracają ok 90 %(tzn biuro podróży ok 40 % + 50 % organizator wycieczki w naszym przypadku Wezyr) tak ja bynajmniej zrozumiałam muszę doczytać w regulaminie. Ale tak czy inaczej lepiej odzyskać chociaż część kasy niż stracić wszystko.

Buziaki dla wszystkich będę dopiero wieczorem pa pa

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluję. Powolutku to i od cycka sie odzwyczai. :tak: A ze smoczkeim próbowałaś. CZy nie chcesz mu tego dawac??????

Smoczek u nas odpada totalnie bo mały odpycha rękę jak mu sie daje:-) czasem tylko pobawi sie nim na takiej zasadzie, że pogryzie sobie część plastikową a część gumowa jest dla niego częścią do trzymania

Jak to zrobiłaś?!?!?!? . Cycek między szczebelkami??!!!!:szok::szok::szok::szok:
:-D:-D:-D Mamy łóżeczko obniżone i akurat jak usiądę na podłodze to prawie mam cycory na wysokości materaca. Wciskam cycunia tzn. opieram cycorka na materacu, pomagam małemu przysunąć sie i czekam aż mały zaśnie. Dzisiaj zajęło mu to jakieś 10 min. troszkę niewygodnie ale czego sie nie robi dla idei:-):-):-) Wczoraj spał prawie 2.5 godziny a dzisiaj pospał 1,5- spał by moze dłuzej ale tatuśko wrócił z pracy i koniec

Ostatnia edycja:
Czy któraś mi powie jak wkleic film z małym w roli głównej?????????
jak ja wrzucalam jakis filmik to wrzucalam go na youtube a potem link wklejalam tutaj

My juz spowrotem przepisal nam pan doktor czopki i Otriven do noska plucka oskrzela i gardelko czyste powiedzial ze to przeziebienie trzydniowka

Dziewczyny świadectwo ostatniej klasy mam, ale w WSH jak składalam papiery to życzyli sobie orginał i teraz do pracy również chcą przedstawić orginał + jej ksero. Atru pogadałam z teściową i chcą orginał do wglądu, ale jak ja to zrobię, aby mi ze szkoły dali ten orginał :confused: oto jest pytanie. Nic jak co to powiem babce, że nie mogłam wyciagnąć i już a jak nie wierzy to niech dzwoni do szkoły.

Enia zaświadczenie o odbytym stażu, posiałam go gdzieś i wczoraj babka z wiekim trudem zrobiła mi ksero :no: tego zaświadczenia, jeny ale mam problemy!!!! I teraz się zastanawiam czy przyjma mi ksero zaświadczenia :confused:

No to sie cieszę Kochana, że jesteś w 100% BBONOWĄ BABKĄ :-) witaj na zamknietym!!!!!

I niestety, ale chyba masz racje nie spotkamy się już przed moja pracą na spacerku, ale praca nie wyklucza spacerku w innym terminie :tak::-) chodzę po domu jak struta wszyscy mi mówia, że jak nie chcę to niech odmówię i zostanę w domu z małym, ale moje słowo jest bezcenne :-) jak już powiem to już powiem :nerd: nie no nie chcę robić z gęby du** bo później mogłabym mieć problemy z dostaniem pracy.

Shinead cała przyjemnośc po mojej stronie :zawstydzona/y: tylko przepraszam, że odzywam się niepytana.

A no i nie napisałam, bylismy w Sosnowcu i niestety czeka mnie jutro kolejna wycieczka bo babka miała dziś wolne i dlatego umawiała się ze mną na piatek. Dzis spimy z Kubalka u mojej may to do dworca bede miala rzut kamieniem i co najważniejsze nie bedę musiała z rańca tłuc sie autobusem, aby dojechać do mamy.

majandra - stanął na piłce od nogi - czyli zwykłej piłce nożnej no.
To u nas się mówi piłka do nogi;-):-):tak:

My juz spowrotem przepisal nam pan doktor czopki i Otriven do noska plucka oskrzela i gardelko czyste powiedzial ze to przeziebienie trzydniowka
A jednak. :baffled:Dużo zdrówka.

nie chcę robić z gęby du** bo później mogłabym mieć problemy z dostaniem pracy.
Rozumiem Twoje rozterki, ale chyba dobrze robisz.

Jeszcze niecałe 2 godzinki i może wygram ten komplecik:-):
NOWY-SUPER MARYNARSKI KOMPLECIK DLA SYNKA-80 (382055111) - Aukcje internetowe Allegro

Rozumiem Twoje rozterki, ale chyba dobrze robisz.

I o to "chyba" chodzi :-( boję się że strace ten wspaniały kontakt jaki mam teraz z Kubusiem i nikt nie odda mi straconych godzin spedzonych bez niego :-( czuję się 100% mamą taką mamuską opiekuńczą, kochającą ponad własne życie swoje dziecko, w zasadzie kazda mama tak myśli :-D wiem i pamietam co pisały mamy pracujące, że nie jest tak jak myslę i że konkat jest jeszcze lepszy, ale jak nie spróbuje to nie zobaczę.

witam
u nas się też mówi piłka do nogi hehehe
co u nas Wika mi padła umorusana w łożeczku a włożyłam ją tam na chwile żeby wyjść do piwnicy po ziemniaki eh zrobiłam jej butle przebrałam w piżamke obtarłam chusteczkami i tyle śpi dalej
Szyma jak zwykle u sąsiadów szaleje
udało mi się w końcu papuga zamknąc w klatce wlazł tam i skusił się na nowa kolbę i pożądek hheheh mamy ci eptaszku
w pracy totalny syf i wydaje misię że jest coraz gorzej i na domiar złego z roztargnienia podpisałam się na liście na 20 czerwca i pech chciał mieliśmy kontrol z wewnętrznej i musiałam się tłumaczyć dlaczego śmieszni ludzie no jak dlaczego bom gapa
B w pracy będzie o 23 relacje między nami poprawne nie kłucimy się ale i czułości nie ma bo mam kilka spraw nie domówionych i chciałaym to w końcu z nim wyjaśnić co i jak z tym naszym domkiem itp bo roboty nawet dla nas 2 jest za dużo ale chociaż jakieś priorytety wspólne trzeba ustalić
co do ubrań to ja nowe kupuje na bazarku i w tesco w Szczecinie ale generalnie dla Wiki to mam ful od bratowej i po Szymku (takie uniwersalne) a i tak często zagladam do lumków mamy we wsi aż 3 więc jest gdzie chodzić i są to wtedy ubrania markowe
i nic się już z nimi zego nie dzieje no chyba że szyma zrobi ziurę albo taką plamę że odplamiacz nie ruszy a i jeszcze kupuję czasem jak jest promocja w 5-10-15 też warto

kurcze kopnijcie mnie bo nic mi się nie chce buuuuuuuuuuuuuu

ja padam..Stas tak bidulek kwilil...w sumie to sie trzymal ale wieczorem jego cierpliwosc sie skonczyla i nawet jak raczkowal to kwilil...a dziaselke wciaz pekaly..nawet jak jadl biszkopcika to biszkopcik zrobil sie nagle...czerwony:-(
I ta duchota:crazy:..w nagrodke wpalaszowalm kg czeresni i chyba 10 sielawek - uwielbial te rybke:-):tak:
Tygrysku - powodzenia przy stole...mam na mysli szczera rozmowe z B
Majandra - oj zes sie przyczepila...pilka nozna czy siatkowa czy koszykowa;-):-D
Kasia - nic nie stracisz, bedzie dobrze bo dobrze robisz! Ja chyba naleze do przeciwnej odmiany matek niz ty - tzn kocham oczywscie Stasia ale nie wypelnia on wszystkich moich plaszczyzn mentalnych, emocjonalnych i nie wyobrazam sobie calego zycia TYLKO przy nim:rofl2:

śięta racja Hruda dziecko dzieckiem ale trzeba miec alternatywę bo nie wiadomo kiedy nasze słoneczka czy ptaszynki powyfruwają z domku hen daleko jak i my i co wtedy mamcia ze sobą pocznie hm ... a tak jest już alternatywa

reklama
Do góry